eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Wembanyama jako čtvrtý nováček v historii NBA nasbíral triple-double díky deseti blokům

📁 NBA, Topstory 🕔14.2.2024
Wembanyama jako čtvrtý nováček v historii NBA nasbíral triple-double díky deseti blokům

Please enter banners and links.

San Antonio Spurs vyhrálo na hřišti Toronta Raptors vysoko 122:99 a uspělo po sedmi porážkách. K jasné výhře přispěl největším dílem Victor Wembanyama, jenž si připsal triple-double i díky deseti blokům.

Victor Wembanyama v utkání zapsal sedmadvacet bodů, čtrnáct doskoků a pět asistencí. Triple-double si tak v tomto ohledu nezapsal. Místo asistencí ale na dvouciferné číslo dosáhl ve statistice bloků.

Deset zblokovaných střel dokázal jako druhý nejmladší hráč v historii NBA. Stal se teprve čtvrtým nováčkem v historii nejkvalitnější basketbalové soutěže světa, kterému se něco podobného podařilo. Navázal tak na Marka Eatona, Ralpha Sampsona a Davida Robinsona, který to zvládl hned třikrát. Jen dodejme, že Robinson taktéž působil v San Antoniu.

Zároveň je výkon francouzského pivota 91. triple-double s deseti a více bloky. Něco takového dokázal naposledy Clint Capela v roce 2021.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace