eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Liga mistrů: Další překvapení na úkor favorita? | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Liga mistrů: Další překvapení na úkor favorita?

📁 Články, Evropské poháry, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔23.10.2018
Liga mistrů: Další překvapení na úkor favorita?

Please enter banners and links.

S cílem napravit dojem z druhého poločasu zápasu ve Fribourgu a naopak uhájit nedobytnost domácí palubovky. Takové mají cíle basketbalisté Opavy před třetím kolem základních skupiny LM.

Po úvodním triumfu nad Nanterre, které možná Slezany trochu podcenilo, čeká českého vicemistra ještě silnější soupeř, který navíc kvalitní brání – italský klub Umana Reyer Venezia. Pro Italy to bude první duel venku, doposud svěřenci kouče De Raffaeleho zdolali doma PAOK Soluň a Hapoel Holon. Že Opavu nečeká vůbec jednoduchý mač, ví i křídelník Luděk Jurečka: „Čeká nás ještě těžší soupeř, než jsme zatím měli, takže se na to musíme dobře připravit. Dáme si video a půjdeme si to užít. Budeme zase sbírat zkušenosti a uvidíme, na co to bude stačit. Doufám, že lidi přijdou, poženou nás a když podáme stodvacetiprocentní výkon, tak třeba zase překvapíme.“

Z pohledu českého fanouška je střetnutí zajímavé i tím, že soupeřovy barvy hájí český rozehrávač Tomáš Kyzlink, jenž však dostává šance hrát pouze sporadicky. Mezi hlavní opory hostů patří rozehrávač Haynes (15 bodů a 5,5 asistencí), respekt budí pivot Watt s průměry 24,5 bodů a 6 doskoků v LM, nebo také power forward Daye s 21,5 body a 8 doskoky. Zkušenosti z ACB ligy má i křídelník Michael Bramos, jenž spolu s atletem Stonem dotváří osu týmu. Benátky dominují i v domácí lize – dvě vysoké porážky uštědřily Pesaru a Pistoie, v prodloužení pak udolaly doma Turín.

Opava musí zlepšit doskok a zamezit inkasování jednoduchých bodů z vymezeného území. Nebude to ale nic jednoduchého, protože Benátky mají opět velmi silný podkoš, kde nesmíme zapomenout na zkušeného Slovince Vidmara. Dobrou zprávou pro trenéra Czudka je i fakt, že ze zápasu se Svitavami si nikdo neodnesl žádné zranění, takže pozitiva po výhře 88-73 převažují. Favoritem jsou hosté, domácí věří ve vysokou návštěvu a že s pomocí šestého hráče v hledišti mohou silného soupeře potrápit a třeba i zvítězit.

 

Foto: FIBA

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace