eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Real Madrid porazil Barcelonu košem v poslední sekundě | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Real Madrid porazil Barcelonu košem v poslední sekundě

📁 ACB (Španělsko), Články, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔14.3.2017
Real Madrid porazil Barcelonu košem v poslední sekundě

Please enter banners and links.

Hrdinou duelu dvou nesmiřitelných rivalů se stal Sergio Llull, který potvrdil pověst muže rozhodujících střel.

Barcelona v poslední době tápe herně i výsledkově, kouč Bartzokas je pod palbou kritiky, v Madridu ovšem Katalánci sahali po vítězství. Po první půli sice prohrávali o 11 bodů, ve třetí části ale zavelel do útoku Ante Tomič a byl to on, kdo v poslední minutě zápasu dvakrát přiblížil Barcu k nečekanému vítězství. Real má ovšem Sergia Llulle. V posledním útoku Realu si vzal míč, unikl bránícímu Olesonovi a svou typickou střelou vysokým obloukem z odskoku v poslední sekundě zařídil svému týmu nejtěsnější vítězství.

Kapitán Realu Felipe Reyes během utkání pokořil jeden historický milník. S 4293 doskoky nyní vévodí pořadí nejlépe doskakujících hráčů v historii ACB ligy. Na prvním místě vystřídal Američana Grangera Halla, který v letech 1985 – 1998 nasbíral o doskok méně. Potřeboval na to ovšem „pouze“ 433 zápasů, zatímco Reyes 702.

Senzačním vítězstvím domácích skončil souboj Manresy s Baskonii. Poslední celek tabulky, v jehož dresu odehrál životní zápas rozehrávač Luis Costa, vedl na konci třetí čtvrtiny už 63:46 a favorit byl zralý na ručník. Jeho hráči dali na přelomu druhé a třetí čtvrtiny pouhých pět bodů, v průběhu utkání se dopustili řady zbytečných chyb a jejich opory neměly svůj den – Beaubois s Larkinem proměnili jedinou z třinácti trojek.

V domácím dresu odehrál velmi dobré utkání Patrik Auda, který zaznamenal 9 bodů a 4 doskoky a v úvodní čtvrtině se blýskl parádní smečí přes bránícího Maďara Hangu.

Naproti tomu David Jelínek si spolu s ostatními hráči Andorry musel po zápase v Murcii připadat jako spráskaný pes. Hosté podali suverénně nejhorší výkon v sezóně. Po šesti minutách prohrávali 19:2, po trojce Američana Barona na konci první půle už 40:16 a jejich šance na vítězství byly rázem na nule. S úspěšností střelby ze hry 30% tomu ani nemohlo být jinak; český reprezentační křídelník minul všechny čtyři střely a své 2 body zaznamenal z trestných hodů.

Ani bod nedal v dresu Estudiantes Ondřej Balvín, který zaznamenal alespoň 5 doskoků a 2 zisky. Střelecky se tentokrát příliš nedařilo ani tahounovi Jacksonovi a tak není divu, že Estu nakonec vedoucímu týmu soutěže z Tenerife podlehlo. Hosté v závěrečné čtvrtině zaznamenali osm (!) trojek, pět minut před koncem už vedli o 20 bodů a domácím nedovolili vůbec nic. V jejich dresu na sebe upozornil veterán Tariq Kirksay, který zaznamenal 16 bodů a 7 doskoků.

Mladíček Vít Krejčí se tentokrát na palubovku nedostal, jeho Zaragoza ovšem vysoko zvítězila nad Obradoirem, jehož situace v boji o záchranu se stále více komplikuje. V sestavě hostů ještě scházela staronová posila Aleks Marič a domácí dlouháni tak měli o starost méně. Hvězdou zápasu byl křídelník Robin Benzing. Německý reprezentant zaznamenal 22 bodů, včetně pěti trojek, a Zaragoza je znovu o krok blíže záchraně.

Po vítězství v Malaze se dlouho natahovali i mladíci z Badalony, kteří tři minuty před koncem utkání prohrávali o 10 bodů, aby zásluhou veteránů Vidala s Bogdanovičem snížili pár sekund před koncem na 75:72. Domácí pak ale překonali vysunutou obranu hostů, míč se dostal do rukou Jeffa Brookse a smečující Američan dal Malaze jistotu.

Oslava jubilejního 1000. zápasu v ACB lize nevyšla hráčům Sevilly vůbec podle představ. Ač nastoupili do zápasu s posilami Kanem a Mareljou – prvně jmenovaný se uvedl 14 body a 10 doskoky, nepovedený první poločas je stál vítězství. Hosté dali v úvodu druhé čtvrtiny 10 (!) bodů, ujali se dvouciferného vedení, a když pak dlouhán Hendrix zvyšoval těsně před koncem první půle na 47:26, byl se Sevillou amen, jelikož ve zbývajícím čase se už hosté nenechali vyhodit ze sedla.

Proti Fuenlabradě si doma s chutí zastříleli hráči Valencie, kteří se jako jediní v tomto kole dostali přes 100 bodů. Kanonádu odstartoval v úvodních minutách dlouhán Dubljevič, k němuž se rychle přidal rozehrávač Van Rossom a veterán Romain Sato. Reprezentant Středoafrické republiky se rozpomněl na své střelecké dovednosti z bohatýrských let. S 20 body byl nejlepším střelcem zápasu a v průběhu zápasu minul jedinou ze sedmi trojek.

Přehled výsledků 24. kola Endesa ligy 2016/2017:

Real Madrid – FC Barcelona Lassa  76:75
Llull 16, Carroll 14, Mačiulis a Randolph 9 – Perperoglou 16, Tomič 14, Vezenkov 9

ICL Manresa – Baskonia Vitoria  87:82
Costa a Tomas 14, Suggs 11 – Šengelija 12, Hanga a Luz 11

Valencia BC – Montakit Fuenlabrada  101:86
Sato 20, Dubljevič a Van Rossom 17 – Popovič 18, Hakanson 14, Rupnik 11

Movistar Estudiantes Madrid – Iberostar Tenerife  63:82
Jackson 13, Savané 10, Suton a Wilson 9 – Kirksay 16, Bogris a Vázquez 12

Tecnyconta Zaragoza – Rio Natura Monbus Obradoiro  85:59
Benzing 22, Jelovac 16, García 13 – Pustovyj 17, Dulkys 12, McConnell 10

Unicaja Malaga – Divina Seguros Joventut Badalona  77:74
Fogg 12, Brooks, Musli, Smith a Waczyński 11 – Vidal 15, Bogdanovič 14, Jordan 11

UCAM Murcia – MoraBanc Andorra  77:53
Antelo a Campazzo 15, Baron 12 – Šermadini 12, Stevič 10, Burjanadze a Czerapowicz 9

Real Betis Energía Plus Sevilla – Herbalife Gran Canaria  70:89
Lockett 18, Kane 14, Mahalbašič 13 – Kuric 14, O´Neal 12, Planinič 10

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace