eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Českou družinu v zahraničí pronásledují zranění | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Českou družinu v zahraničí pronásledují zranění

📁 Články, Reprezentace, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔15.3.2017
Českou družinu v zahraničí pronásledují zranění

Please enter banners and links.

Kvůli více či méně závažným zdravotním problémům nemohli do hry zasáhnout tři čeští hráči.

Na zápas se španělskou Baskonií v Eurolize nebude mít Jan Veselý dvakrát dobré vzpomínky. Jeho tým podlehl soupeři 79:74 a nezabránilo tomu ani Veselého 6 bodů, 4 doskoky a 2 zisky. Český reprezentant proměnil všechny tři střely na koš a v polovině druhé čtvrtiny zakončil parádní smečí spolupráci s nejlepším střelcem zápasu Bogdanem Bogdanovičem. Jedna z hvězd Fenerbahce si vše vynahradila o tři dny později, kdy Veselý pomohl 11 body a 4 doskoky k vítězství svého týmu 79:76 v ligovém derby na palubovce Galatasaraye. Ze všech hráčů ve žlutočerném byl v zápase nejpřesnější; proměnil 5 ze 6 pokusů ze hry a ještě jeden z dvou trestných hodů. V závěru vyrovnaného zápasu dával důležité koše. Nejprve krásně zasmečoval nahození alley oop od Bogdanoviče a krátce nato dopíchl do koše také jeho nepřesnou střelu z dálky.

Z pětice českých hráčů ve španělské ACB uspěl v posledním ligovém kole pouze Patrik Auda a Vít Krejčí, který však vítězství Zaragozy nad Obradoirem pouze přihlížel z lavičky. Auda měl na senzačním vítězství 87:82 nad Baskonií o poznání větší zásluhu. Zaznamenal 9 bodů a 4 doskoky a v průběhu zápasu předvedl dvě parádní akce. V úvodu se po rychlém brejku blýskl parádní smečí přes bránícího Maďara Hangu, v závěru zápasu pak nekompromisně zasmečoval nahození od spoluhráče Čakaruna.

Zlá zpráva dorazila z tábora výše uvedeného Obradoira. Dlouhán Adam Pecháček, který se zranil v předchozím utkání s Gran Canarií, musel na operaci potrhaných vazů v levém kotníku a letošní sezóna pro něj skončila.

Vysoké porážce Andorry 77:53 v Murcii nedokázal zabránit ani David Jelínek, který stejně jako ostatní hráči hostů zapadl do šedi průměru. Během 14 minut na palubovce neproměnil ani jednu ze čtyř střel, ze čtyř trestných hodů proměnil polovinu a nakonec zaznamenal jen 2 body, 1 doskok a 1 asistenci.

Celek Estudiantes Madrid doma podlehl vedoucímu Tenerife 82:63. Obrovitý Ondřej Balvín nedal ani bod a do statistik se zapsal alespoň 5 doskoky a 2 zisky.

Slovinský Helios Domžale po postupu do Final Four Alpe Adria Cupu v domácí soutěži podlehl Polzele na její palubovce 87:70 a vysoké porážce nezabránil ani Tomáš Kyzlink, který byl s 13 body, k nimž přidal i 5 doskoků, nejlepším střelcem Domžale.

Ostřílený dlouhán Aleš Chán je stále zraněn a citelně scházel rakouskému Welsu v ligových utkáních v Traiskirchenu a v Gmündenu, kde jeho tým podlehl 87:78, resp. 84:66.

Ve čtvrté španělské lize pokračuje úžasná jízda Santanderu, který je po 23 kolech s jedinou porážku v čele skupiny A. Naposledy vedoucí tým zvítězil v Mondragonu 86:57 a Tomáš Hampl během 12 minut zaznamenal 11 bodů, 3 doskoky a 2 asistence.

Na Slovensku v uplynulém týdnu nebodoval jediný tým, jehož dres obléká trojice českých hráčů. Handlová prohrála rozdílem 40 (!) bodů 108:68 ve Svitu, aby posléze doma senzačně podlehla předposlední Spišské Nové Vsi 93:82. Kvůli zranění v obou zápasech neodehrál ani minutu kapitán Handlové Luboš Stria.

Komárno doma nestačilo na Inter Bratislava, jemuž podlehlo 85:78, a vzápětí prohrálo i na palubovce vedoucích Košic 84:73. Český křídelník Filip Halada proti Interu zaznamenal 3 body a 5 doskoků, v Košicích pak 8 bodů, 2 doskoky a 2 asistence.

Beznadějně poslední Nitra nejprve doma podlehla mistrovské Prievidze 87:65 a o tři dny později utrpěla debakl 115:57 na palubovce bratislavského Interu. Porážkám nezabránil ani dlouhán Jakub Kaša a jeho 10 bodů a 2 doskoky, resp. 5 bodů, 2 doskoky a 1 blok.

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace