eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Veselý dělal, co mohl, Fenerbahce i tak skončilo v poháru ve čtvrtfinále

📁 Články, Reprezentace, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔21.2.2017
Veselý dělal, co mohl, Fenerbahce i tak skončilo v poháru ve čtvrtfinále

Please enter banners and links.

Český reprezentant patřil v derby proti Efesu k nejlepším, porážce svého týmu 82:74 však nezabránil a sen o obhajobě loňského triumfu v tureckém poháru se rozplynul.

První půle ještě dávala Fenerbahce šanci uspět, neboť oba soupeři odcházeli do šaten za nerozhodného stavu 39:39. Svěřenci trenéra Obradoviče ale podcenili vstup do druhé půle. Rychle inkasovali sedm bodů v řadě a od té chvíle se Efesu dívali pouze na záda. Na začátku závěrečné čtvrtiny ještě jednou vykřesali jiskřičku naděje na úspěch, když snížili na 59:55, jenže pak trio Honeycutt, Brown a Osman upravilo skóre znovu na dvouciferný rozdíl a s Fenerbahce byl amen.

Odchovanec ostravského basketbalu Jan Veselý patřil na palubovce k nejlepším. Bez čtyř minut odehrál celý zápas a zaznamenal 13 bodů, 4 doskoky a 2 asistence. Minul jediný ze sedmi pokusů ze hry a znovu předvedl několik parádních nekompromisních smečí.

Ve čtvrtfinále španělského Královského poháru byla blízko senzace Andorra, která v poslední minutě vedla nad Realem Madrid o čtyři body, aby nakonec favoritovi podlehla 99:93 po prodloužení. A zatímco Gruzínec Šermadini dominoval pod košem nad svými soupeři, český křídelník David Jelínek nebude na zápas vzpomínat v dobrém. Na palubovce strávil 19 minut, během nichž zaznamenal 4 body, 2 doskoky a 3 asistence. Proměnil však jedinou z jedenácti střel a minul všech pět trojek. Přesto předvedl povedenou sekvenci na konci třetí části. Během minuty doskočil v útoku nepřesný pokus spoluhráče Schreinera, aby zakrátko donutil Američana Randolpha k útočnému faulu a povedený úsek završil přesným pasem pod koš na zakončujícího Šermadiniho.

Druholigová italská Imola doma podlehla Chieti 75:72, nicméně před Jiřím Hubálkem dostal v sestavě znovu přednost Američan Norfleet.

To rakouský Wels po delší době znovu zabral naplno. V Traiskirchenu využil problémů okleštěné domácí sestavy a v pohodě zvítězil 74:56. Veterán Aleš Chán odehrál v dresu vítězů poločas a zaznamenal 13 bodů a 6 doskoků.

Do závěrečných bojů o ligový pohár zasáhl z trojice Čechů pouze Filip Halada z Komárna. Jeho tým ve čtvrtfinále zvítězil nad Levicemi 82:68; Halada zasáhl do hry jako náhradník na 23 minut a k postupu do semifinále pomohl 6 body a 4 doskoky, když v průběhu hry proměnil jen 2 z 9 pokusů ze hry. V semifinále pak Komárnu vystavil stopku Inter Bratislava, který po vyrovnaných třech čtvrtinách předvedl v závěrečné šňůru 12:0 a po vítězství 78:65 postoupil do finále. Halada v utkání zaznamenal 6 bodů a 8 doskoků a jako člen základní sestavy odehrál 25 minut.

Ve čtvrté španělské lize zvítězil Santander v Santurtzi 72:58 a Tomáš Hampl proti svému bývalému celku pomohl k vítězství 11 body a 10 doskoky.

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace