eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

David Jelínek zářil v Madridu, na vítězství to ale nestačilo

📁 ACB (Španělsko), Články, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔9.1.2017
David Jelínek zářil v Madridu, na vítězství to ale nestačilo

Please enter banners and links.

Český reprezentant si proti Realu vytvořil nové střelecké maximum v jednom utkání v letošní sezóně.

Syn slavného otce zazářil hlavně ve druhé čtvrtině, kdy zaznamenal 11 bodů. Hosté v tu chvíli zcela ovládli dění na palubovce, povolili favoritovi pouze sedm bodů, což je nejhorší výkon Realu v historii od rozdělení zápasů na čtvrtiny v roce 2000. Do konce prvního poločasu si hráči Andorry vypracovali dvouciferný náskok a Real odvrátil rodící se senzaci až na konci závěrečné čtvrtiny. Dvě minuty před koncem vedl 79:73, Američan Walker pak ale snížil a necelé tři sekundy před koncem poslal zápas do prodloužení rychlík Albicy úspěšným nájezdem pod koš. V prodloužení hostům svitla šance těsně před jeho vypršením. Za stavu 95:92 ale nedokázali doskočit po neúspěšném trestném hodu Sergia Llulle pod vlastním košem a bylo po nadějích. Nepomohlo tak ani 21 bodů a 15 doskoků Giorgiho Šermadiniho, který s užitečností 41 ustanovil rekord letošní sezóny.

David Jelínek v utkání nakonec zaznamenal 22 bodů, byl nejlepším střelcem, resp. nejvytíženějším mužem Andorry a zápas pro něj byl výjimečný i v dalších ohledech, neboť kromě bodů si vylepšil letošní maxima i v kategorii minut a asistencí.

Druhá Barcelona doma roznesla na kopytech Obradoiro a její kapitán Navarro ještě jednou ukázal, jak je pro svůj tým cenným hráčem. V první čtvrtině zaznamenal 12 bodů, aniž by minul jediný pokus ze hry, a strhl zbývající spoluhráče k výtečnému ofenzivnímu výkonu, na jehož konci byla nejen populární stovka, ale i šestnáct proměněných trojek.

Po delší době dostal v dresu Obradoira větší prostor Adam Pecháček, který zaznamenal 2 body a 3 doskoky.

Třetí Valencie měla namále v Murcii, kde její hráči prohrávali v polovině závěrečné čtvrtiny 69:65. Během půldruhé minuty ale pěti body svého nejlepšího střelce Dubljeviče a trojkou veterána Sata otočili nepříznivý vývoj. Domácí se ještě snažili situaci zvrátit, ani jedna z jejich posledních pěti trojek se ovšem neujala.

Králem Andalusie jsou hráči Sevilly, kteří doma před zraky téměř vyprodané haly udolali Malagu. Hosté nastoupili do zápasu bez zraněného obra Musliho a jeho centimetry pod košem místy citelně scházely, stejně jako body ostrostřelce Fogga. Američan proměnil jen dvě z osmi střel a zaznamenal pouze 7 bodů. Vyrovnaný zápas rozhodli domácí v posledních třech minutách. Za stavu 61:61 zaznamenali šest bodů v řadě a na trojku Nedoviče odpověděl stejnou mincí Makedonec Stojanovski, který minutu před koncem zvýšil už na rozdíl osmi bodů, čímž hostům definitivně sebral vítr z plachet.

Nepříliš pohledný duel ve Fuenlabradě vyhráli hostující hráči Baskonie, ač nastoupili bez Francouze Beauboise a v průběhu zápasu se dopustili 19 ztrát, z nichž plných 13 měli na svědomí oba rozehrávači Larkin s Prigionim. Třetí čtvrtinu však sehráli na jedničku. Osmi body v řadě si vytvořili dvouciferný náskok, který postupně narostl až na 17 bodů, což se v dalším průběhu ukázalo jako rozhodující.

Zatím nejlepší zápas v dresu vítězů odehrál Chase Budinger. Američan se zkušenostmi z NBA zaznamenal 11 bodů a 12 doskoků.

Estudiantes Madrid, to je letos Edwin Jackson. Francouz zaznamenal proti Zaragoze 26 bodů, včetně pěti trojek, a byl to on, kdo pokaždé zatroubil do útoku, když se soupeř začal nebezpečně přibližovat. Zkraje závěrečné čtvrtiny hosté hráčům Estu situaci značně ulehčili, když po šňůře 15:6 svítil pět minut před koncem zápasu na světelné tabuli výsledek 80:61 a vítězství domácích už nemohlo nic ohrozit.

Manresa se proti Tenerife vybičovala v závěrečné čtvrtině k výbornému výkonu, ztrátu šestnácti bodů však její hráči nedohnali. Na zteč zavelel křídelník Pere Tomas, který dal za pět minut devět bodů a po trestném hodu nové akvizice pod košem Xaviho Reye prohrávali Katalánci čtyři minuty před koncem pouze 71:67. Jenže pak dali hosté během minuty šest bodů a v závěru už si důležitou výhru pohlídali z trestných hodů.

Slabší den tahouna Bamfortha, který se v průběhu utkání dostal jen třikrát k zakončení, a pouhých osm bodů ve třetí čtvrtině stály doma Bilbao vítězství nad Gran Canarií. Šest minut před koncem sice prohrávalo jen 66:60, pak ale veterán Albert Oliver proměnil oba trestné hody a trojku a po koši dlouhána Aguilara už hosté vedli dvouciferným rozdílem, který si bez větších problémů pohlídali až do závěrečné sirény.

Přehled výsledků 16. kola Endesa ligy 2016/2017:

UCAM Murcia – Valencia BC  75:78
Campazzo 20, Faverani 12, Baron 11 – Dubljevič 20, Sastre 11, Sato a Thomas 10

Retabet Bilbao – Herbalife Gran Canaria  68:82  
Mumbrú 19, Hervelle 15, Buva 11 – Kuric a McCalebb 12, O´Neale 11

Movistar Estudiantes Madrid – Tecnyconta Zaragoza  94:78
Jackson 26, Vicedo 12, Wilson 10 – Jelovac 21, Fotu a Gecevičius 12

FC Barcelona Lassa – Rio Natura Monbus Obradoiro  100:76
Navarro 18, Tomič 15, Vezenkov 13 – Whittington 20, Dulkys 16, Llovet 11

Real Madrid – MoraBanc Andorra  96:92 po prodl.
Llull 23, Fernández 15, Ayón 14 – Jelínek 22, Šermadini 21, Albicy a Walker 14

Real Betis Energía Plus Sevilla – Unicaja Malaga  76:68
Lockett 14 , Mahalbašič, Radičevič a Stojanovski 11 – Brooks a Smith 14, Nedovič 12

Montakit Fuenlabrada – Baskonia Vitoria  69:77
Paunič 19, Cruz a Popovič 11 – Hanga 21, Larkin 15, Budinger 11

ICL Manresa – Iberostar Tenerife  74:79
Suggs 18, Tomas 15, Trapani 12 – Doornekamp 15, Grigonis 14, White 10

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace