eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Barcelona v pohodě přehrála Valencii a Navarro přepisoval historii

📁 ACB (Španělsko), Články, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔28.12.2016
Barcelona v pohodě přehrála Valencii a Navarro přepisoval historii

Please enter banners and links.

Kapitán Barcy přispěl k vítězství 11 body a stal se čtvrtým nejlepším střelcem v historii ACB ligy.

Na čtvrtém místě nejlepších střelců má nyní o sedm bodů více než Američan Granger Hall, který v osmdesátých a devadesátých letech minulého století dominoval lize v dresech šesti klubů a nastřílel úctyhodných 8 039 bodů. K překonání jeho mety potřeboval Navarro 645 zápasů, o 212 zápasů více než Američan. Hvězdou souboje s Valencií byl ovšem rozehrávač Tyrese Rice. Ten zaznamenal 25 bodů a proměnil sedm z deseti trojek. Ve třetí čtvrtině, kdy se hosté přiblížili na rozdíl jediného koše, dal tři ze čtyř trojek Barcy v řadě za sebou a zcela zlomil odpor soupeře. Barcelona tak vystřídala Valencii na druhém místě v tabulce za vedoucím Realem.

Lídr ligy senzačně podlehl v Seville, kde domácí Trent Lockett necelé tři minuty před koncem vyrovnal a v poslední minutě rozehrávač Radičevič zařídil vedení Betisu 84:83. Po oddechovém čase sice minuli své pokusy Llull a Carroll, odražený míč ale umístil do koše nestárnoucí Felipe Reyes. Kapitán Realu se ale vzápětí stal smutným hrdinou večera. Fauloval veterána Triguera, který z trestných hodů zařídil Betisu nečekané vítězství a díky němu Sevilla přerušila černou sérii šestnácti porážek ve vzájemných soubojích od roku 2009.

Baskonia nabrala kvůli střelecké neschopnosti šestnáctibodovou ztrátu už v první čtvrtině, v níž její hráči zaznamenali pouze šest bodů, proměnili jediný pokus ze hry a přidali navrch šest ztrát. V dalším průběhu zápasu se sice zlepšili a čtyři minuty před koncem prohrávali pouze o šest bodů, jenže vzápětí zvýšil svou jedinou trojkou v utkání ostrostřelec Kyle Kuric na 66:57 a protože hosté přidali další body až minutu před koncem, zvítězila doma Granca nad Basky i v pátém po sobě jdoucím vzájemném utkání od roku 2013. Obnovená premiéra v dresu Baskonie tak Pablu Prigionimu vůbec nevyšla podle jeho představ.

Po jedenácti porážkách v řadě se konečně dočkala Manresa. Ač sužovaná plejádou zranění a četnými změnami v kádru, dokázali se její hráči semknout a dvě minuty před koncem vedli dvouciferným rozdílem. Estudiantes sice skvěle finišovalo a opory Jackson s Cookem zařídili dvanácti body v řadě patnáct sekund před koncem vyrovnání na 75:75, ale poslední slovo měla nová domácí akvizice Scott Machado, který v poslední sekundě rozhodl odvážným průnikem, zakončeným úspěšným košem s faulem, o druhém vítězství Manresy v sezóně.

Andorra Davida Jelínka si i po zápase s Malagou udržuje domácí neporazitelnost, ač ve druhé půli musela dotahovat dvouciferný náskok hostů. K náporu zavelely opory Šermadini s Walkerem a zmiňovaný český reprezentant dvěma po sobě jdoucími koši snížil v polovině třetí části na rozdíl jediného bodu. V úvodu závěrečné části dali domácí čtyři trojky v řadě, přesto hosté ještě půldruhé minuty před koncem vedli 80:79. Klíčovou akci ale vzápětí předvedl lídr Andorry Giorgi Šermadini, jenž byl při úspěšném koši faulován. Proměnil i trestný hod a po výborném obranném zákroku rozehrávače Schreinera zajistil domácím vítězný náskok smečující David Walker.

David Jelínek zaznamenal 4 body a 5 doskoků, proměnil však jen dva ze sedmi pokusů ze hry a ztratil čtyřikrát míč.

Přehled výsledků 14. kola Endesa ligy 2016/2017:

FC  Barcelona Lassa – Valencia BC  94:82

Rice 25, Doellman 18, Navarro 11 – Martínez a Sikma 15, Thomas 11

ICL Manresa – Movistar Estudiantes Madrid  77:75

Čakarun 19, Tomas 15, Trapani 10 – Jackson 21, Cook 18, Suton 10

Real Betis Energía Plus Sevilla – Real Madrid  86:85

Lockett a Mahalbašič 16, Radičevič 15 – Llull 20, Ayón a Reyes 12

MoraBanc Andorra – Unicaja Malaga  92:87

Schreiner 19, Walker 18, Šermadini 16 – Smith 19, Nedovič 15, Díaz a Lafayette 10

Herbalife Gran Canaria – Baskonia Vitoria  74:61

McCalebb 17, Aguilar a Kuric 10 – Beaubois 15, Larkin 12, Šengelija 11

Montakit Fuenlabrada – UCAM Murcia  86:85

Popovič 15, Hakanson 13, Šmits 12 – Campazzo 19, Antelo 17, Baron 15

Divina Seguros Joventut Badalona – Tecnyconta Zaragoza  84:80

Bogdanovič 22, Abalde 16, Vidal 11 – Jelovac 15, Gecevičius 12, Benzing 11

Rio Natura Monbus Obradoiro – Retabet Bilbao  77:83

Bendžius 19, Pustovyj 15, Whittington a Yusta 12 – Bamforth 13, Eric a Mumbrú 11

 

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace