eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Real je znovu králem Madridu a vede ligu | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Real je znovu králem Madridu a vede ligu

📁 ACB (Španělsko), Články, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔24.10.2016
Real je znovu králem Madridu a vede ligu

Please enter banners and links.

Královský klub i nadále drží klíče od španělské metropole a díky vítězství nad Estudiantes se posunul do čela ACB ligy.

Ostře sledovaný duel se dlouho nevyvíjel dle očekávaného scénáře. V bílém dresu neměl svůj den Sergio Llull, kdežto na druhé straně hrál jako z partesu Edwin Jackson a hlavně jeho zásluhou se Estu ještě v poslední minutě třetí čtvrtiny drželo ve vedení. Na začátku závěrečné části ale kouč Maldonado Francouze stáhl ze hry a to neměl dělat. Estudiantes rázem nemělo odpověď na počínání Jayceeho Carrolla s Rudym Fernándezem a když dal Američan během půldruhé minuty osm bodů a Real rychle vedl dvouciferným rozdílem, domácí už nenašli sílu vzdorovat.

Ozdobou utkání byla akce Anthonyho Randolpha z prvního poločasu, který vypíchl míč a po rychlém brejku zakončil celou akci neuvěřitelnou smečí, při níž si doslova osedlal bránícího krajana Wilsona, čímž evokoval vzpomínky na legendární smeč Vince Cartera z olympiády v Sydney přes obrovitého Freda Weisse.

Nejvíce bodů, nejvyšší rozdíl skóre, nejvyšší validita, nejvíce proměněných pokusů ze hry. Premiérové vítězství v letošním ročníku ozdobila Gran Canaria hned čtyřmi klubovými rekordy. Soupeře z Fuenlabrady doslova rozdrtila na prach. V úvodní části dali domácí během pěti minut 19 bodů a v dalším průběhu soupeře ukázkovou spoluprácí rozebírali hezky šroubek po šroubku. Na konci třetí části vedli o 36 bodů a tolik žádaná stovka padla už čtyři minuty před koncem. Oslava 500. zápasu veterána Alberta Olivera v ACB lize tak vyšla na jedničku.

V dresu hostů znovu vyhořeli nejzkušenější. Trio Cabaezas, Paunič a Popovič dalo dohromady pouze 13 bodů.

Pokračování: 1 2 3
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace