eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Spurs mají našlápnuto na nejlepší sezónu v historii | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Spurs mají našlápnuto na nejlepší sezónu v historii

📁 Články, NBA, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔26.2.2016
Spurs mají našlápnuto na nejlepší sezónu v historii

Please enter banners and links.

Ve světle Stephena Curryho a Warriors lze lehce přehlédnout, že Golden State letos nejsou jediným týmem, který píše historii. Jak už to bývá v San Antoniu zvykem, Spurs budují dále svůj úspěch velmi nenápadně. Faktem se však stalo, že středeční porážkou Sacramenta Kings zaznamenali Spurs nejlepší bilanci v 57 zápasech v historii týmu.

Vypadá to jako bezvýznamná a subjektivní statistika, ale pokud by si tým udržel v procentuální úspěšnosti takovou bilanci, mohl by na konci sezóny dosáhnout na 70 výher. To se v San Antoniu ještě nikdy nepřihodilo, ani za časů Davida Robinsona a mladého Tima Duncana. Pokořit tuto hranici a dosáhnout právě dvaasedmdesáti výher se podařilo v NBA jen jednou Chicagu Bulls za éry Michaela Jordana v roce 1996.

Současná bilance Spurs je nyní 49 – 9, což odpovídá úspěšnosti 84,5 procent. Z celkových dvaaosmdesáti zápasů by to sčítalo něco mezi 69 a 70 výhrami. Nejvíce výher v základní části přitom dokázal Gregg Popovich se svými svěřenci zaznamenat před dvěma roky (62 – 20), kdy poté také celou soutěž vyhráli.

Samozřejmě není nemožné překonat chicagský rekord z roku 1996, to by si ovšem Spurs nemohli dovolit už prohrát ani jedenkrát. Nutno podotknout, že Popovichovi hráči se letos ještě musí utkat třikrát s Warriors a také třikrát s Thunder. A ani ostatní zápasy nebudou patřit mezi ty jednoduché. V rozpisu je ještě čekají duely proti Clippers, Grizzlies nebo Raptors.

Další možná překážka, pokud by se to takto dalo nazvat, by mohla být právě Popovichova taktika „nechat klíčové hráče odpočívat před playoff“. Spurs nejsou organizací, která by se honila za lámáním rekordů, zato mají každý rok jen jeden cíl a tím je zvednout v červnu nad hlavu Larry O’Brien Trophy. Popovich často pár zápasů na konci „vypustí“ a nechá hrát spíše hráče ze střídačky, pokud ví, že postavení v tabulce už se nemůže změnit. A letos to vypadá právě tak. V tento moment to nevypadá, že by kterýkoliv tým Spurs ohrožoval na jejich druhém místě v konferenci.

San Antonio je ale pořád ještě ve hře o první příčku, a tedy o absolutní výhodu domácího prostředí v playoff, třebaže Golden State se stále zdají být nezastavitelní. Ony tři zápasy mezi těmito dvěma nejlepšími celky by mohly být klíčové v boji o vítěze západu.

Warriors jsou letos ještě větším kandidátem na týmový rekord. Jejich nynější úspěšnost 91,2 by při konečných dvaaosmdesáti zápasech téměř tvořila senzačních 75 výher. Samozřejmě, i od tohoto týmu se dá v jisté části soutěže čekat oddych.

Je pravděpodobné, že jeden z celků se tento rok zapíše do historie.

Zdroj foto: Gannet-cdn.com

 

 

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace