eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Skvělý Satoranský, výtečný Balvín, Češi si o víkendu podmanili Španělsko

📁 ACB (Španělsko), Články, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔19.1.2016
Skvělý Satoranský, výtečný Balvín, Češi si o víkendu podmanili Španělsko

Please enter banners and links.

Oba čeští reprezentanti patřili i tentokrát k nejlepším na hřišti a názorně ukázali, proč jejich předešlé výkony nebyly dílem náhody.

Více důvodů ke spokojenosti měl Tomáš Satoranský. Na palubovce v Las Palmas držela domácí Granca s Barcelonou krok pouze v úvodních minutách zápasu. Pak ji hosté začali ničit přesnou střelbou z dálky a pestrou kombinací, na jejímž začátku (občas i konci) byl převážně český reprezentant. Byl to on, kdo krátce po přestávce zvyšoval na rozdíl 22 bodů a od té chvíle zbývalo jen vyřešit výši konečného skóre. Populární stovka Barce těsně unikla a domácí mohli jejím hráčům poděkovat, že v závěrečné části polevili a dovolili jim odvrátit hrozící debakl.

Český reprezentant strávil na palubovce necelých 22 minut, během nichž se blýskl stoprocentní střelbou ze střední vzdálenosti, jednou trojkou a také parádním alley oopem na konci zápasu. Zaznamenal celkem 16 bodů, 2 doskoky a 6 asistencí.

Kapitán vítězů Juan Carlos Navarro znovu přepisoval histori. Proti Gran Canarii odehrál 622. zápas v dresu jednoho klubu a předstihl tak legendu Badalony Rafaela Jofresu, jenž jich odehrál 621.

Ondřej Balvín si po rekordním představení v minulém kole proti Realu počínal znovu velmi aktivně i na palubovce Andorry, kde nasbíral 14 bodů a 9 doskoků, byl nejlepším střelcem svého týmu a v souboji dvou obrů zastínil domácího tahouna Šermadiniho. Český reprezentant zasmečoval v utkání dvakrát, Gruzínec pouze jednou. Co to ale bylo platné, když jeho Sevilla po nadějném úvodu zcela propadla ve druhém dějství a dostala se do dvouciferné ztráty. Jen stěží odolávala domácím zásahům z dálky a nakonec znovu odešla vysoko poražena.

Šokující porážkou favorita skončilo malé madridské derby. Proti Realu se Fuenlabrada vybičovala k heroickému výkonu a ukončila černou sérii deseti porážek se stejným soupeřem v řadě. Real měl sice ohromnou převahu pod košem, nedokázal ji ovšem zužitkovat a četné chyby v jeho obraně domácí trestali přesnými zásahy z dálky. Utkání, v němž se oba soupeři střídali ve vedení, rozhodla trojka domácího veterána Urtasuna několik sekund před koncem, kterou dostal Fuenlabradu do nejtěsnějšího vedení. Real následně přišel o míč a senzaci dovršili z trestných hodů domácí Paunič s Popovičem.

Tichým hrdinou byl dlouhán Josip Sobin, který proměnil 12 z 13 střel a s 24 body byl nejlepším střelcem zápasu. Ten naopak vůbec nevyšel kapitánu Realu Reyesovi, který zaznamenal pouhé 2 body a hned 4 fauly.

Tisící zápas v nejvyšší soutěži odehrála Valencie, která doma přetlačila Zaragozu. Zvítězila pošestnácté v řadě a její aktuální série úspěchů je druhou nejdelší v historii ligy. Primát drží Real Madrid, který před dvěma lety vyhrál 27 (!) zápasů v řadě. K vítězství nad celkem z Aragonie nasměroval Taronju výkon ve třetí části, kdy se po šňůře 10 bodů dostali do dvouciferného vedení a každý následný pokus hostů o zvrat úspěšně odráželi přesnými trojkami.

Černá mračna se začínají stahovat nad Estudiantes Madrid. Slavný celek prohrál v Murcii a trenér Diego Ocampo, který do loňské sezóny vedl právě Murcii, rezignoval. Z 16 zápasů vyhrál pouze třikrát a Estu jsou na předposledním místě. Jeho svěřenci nezvládli druhý poločas, v němž začal úřadovat domácí Brazilec Benite a po dlouhé době i veterán Cabezas. Bývalý španělský reprezentant se blýskl pěti trojkami a s 16 body byl druhým nejlepším střelcem domácích. O bod méně přidal dlouhán Lima, pro něhož to s největší pravděpodobností byl poslední zápas v dresu Murcie. Již v průběhu tohoto týdne by se měl hlásit služebně v Realu Madrid.

Pokračování: 1 2
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace