eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Blatt by měl trénovat na All-Star Game, tvrdí jeho nástupce Lue

📁 Články, NBA, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔24.1.2016
Blatt by měl trénovat na All-Star Game, tvrdí jeho nástupce Lue

Please enter banners and links.

Vedení Clevelandu v pátek propustilo hlavního trenéra Davida Blatta. Místo něj povede nejlepší tým východní konference Blattův dosavadní asistent Tyronn Lue. Většina ostatních trenérů ligy se netajila tím, že je tato změna hodně překvapila. S respektem k nyní už bývalému kouči Blattovi vystoupil před médii i Lue. Podle něj by si Blatt zasloužil vést „Hvězdy východu“ na letošní All-Star Game.

„Myslím, že by to Blatt měl trénovat“, řekl po své sobotní premiéře proti Chicagu hlavní trenér Lue. „Jsme teď první ve východní konferenci a myslím, že by bylo pěkné, kdyby mohl Blatt naposledy dělat trenéra na All-Star Game“, dodal.

Blatt dovedl minulý rok Cavaliers do finále NBA a v pátek, těsně před jeho odchodem, měl jeho tým bilanci 30 – 11.

„Všichni v tomto prostředí víme, jak to chodí,“ vysvětloval trenér Spurs Gregg Popovich. „Vždy je nám líto, když se to stane někomu z kolegů. Byl to trenér na svém místě, ale okolnosti často určují, co se stane dál. Někdy to nemá souvislost s trenérovým úspěchem,“ řekl Popovich.

Fred Hoiberg,  trenér Bulls, sám ví nejlépe, jak je složité převzít roli hlavní trenéra po úspěšné osobě. „Nátlak mění vše,“ říká Hoiberg, který musel následovat úspěchy Toma Thibodeaua. Ten dokázal dovést Bulls ve všech pěti letech svého působení do play-off. „V této soutěži existují různé formy nátlaku, jakoukoliv práci máte. Ale když dostanete práci, kde po vás chtějí titul a máte pod sebou takovou soupisku, nátlak je o to větší,“ komentuje Hoiberg.

Zdroj foto: Pat Sullivan / Associated Press

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace