eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

V jaké formě uzavírá NBA rok 2014? | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

V jaké formě uzavírá NBA rok 2014?

📁 Články, NBA, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔30.12.2014
V jaké formě uzavírá NBA rok 2014?

Please enter banners and links.

V sobotu večer se dalšího mezníku dočkal Dwyane Wade, jenž v dvaatřiceti letech dosáhl na hranici 18 000 bodů. Stalo se tak v domácím utkání Miami s Memphisem, kde ani 25 bodů Wadea nestačilo na výhru. Tu si odvezli hosté v poměru 95:103 hlavně díky dvojici Marc Gasol a Mike Conley, jež se podělila o 46 bodů. Hořkou příchuť mělo nové osobní maximum 42 bodů pro Kembu Walkera. Ani tento výkon, ani nový rekord klubu 35 bodů v druhé půli, na vítězství nestačil. To si odvezl tým Orlanda i díky double-doublu Nicola Vučeviče, jenž ukončil zápas s 22 body a 11 doskoky. Střeleckou show viděli diváci v Sacramentu, kde domácí Králové udolali v prodloužení New York Knicks 135:129. V sezónním maximu 39 bodů, k nimž přidal 11 doskoků, se blýskl DeMarcus Cousins. Výborný zápas mají za sebou i jeho spoluhráči Rudy Gay (29 bodů) a Darren Collison s 27 body. Za hosty zazářil pouze Carmelo Anthony s 36 body, 11 doskoky a 6 asistencemi.

56 bodů od dvojice Dirk Nowitzki a Chandler Parsons zajistilo důležitou výhru nad Oklahomou City. Rajon Rondo se s dresem Mavs velmi rychle zžil a předvedl nám výkon v podobě 15 bodů, 7 asistencí a 6 doskoků. Dirk Nowitzki kvůli absenci Tysona Chandlera nastoupil po pěti letech v základu na postu pivota. Rick Carlisle v tomto utkání oslavil tisící hru v podobě hlavního trenéra. Jedinou stinnou stránkou v tento večer pro Dallas může být zranění Monta Ellise dvě minuty před koncem. Těžkou porážku utrpěl na domácí palubovce favorizovaný Cleveland v klání s Detroitem. Za vítězstvím Pistons stojí hlavně 17 úspěšných trojkových pokusů. Andre Drummond předvedl excelentní výkon pod oběma koši s osmi útočnými a devíti defenzivními doskoky, k nimž přidal 16 bodů. I přes opticky dobře vypadající statistiky pro LeBrona Jamese 17 bodů, 10 doskoků a 7 asistencí se mu zápas dvakrát nepovedl při úspěšnosti střelby 5-19. Při porovnání střídaček obou týmů je rozdíl také propastný. Ta Detroitská přestřílela Kavalírskou 32:19. Než se v utkání zranil, zaznamenal historický úspěch Shawn Marion, jenž se jako první hráč v dějinách NBA dostal na hranici 15 000 bodů, 10 000 doskoků, 1 000 bloků a 500 proměněných trojek.

Na konci roku 2014 se na špici celé soutěže tyčí Golden State s bilancí 24-5. O jednu výhru více, ale se sedmi porážkami, zaostává Portland. Vedoucí celek Východní konference Toronto se pyšní bilancí 24-7. Mezi dalšími týmy figurujícími na špici soutěže můžeme najít Atlantu, Washington a Memphis (všichni 22-8). Mezi nejhorší týmy soutěže patří i nadále Philadelphia s pouhými čtyřmi výhrami. O pouhou jednu výhru navíc mají hráči z Minnesoty a New Yorku. Pod hranicí desíti výher spadají i Los Angeles Lakers (9-22) a Detroit (7-23).

Podle momentální formy týmů je na konci roku nejsilnějším týmem Chicago Bulls s šesti výhrami v řadě po uzdravení velké většiny kádru. Hned za nimi jsou trojkoví vládci z Portlandu, kteří střílejí nejvíce trojek z celé soutěže, což jim mnohdy zajistí cenná vítězství. V posledních třech utkáních se jedná o 51 trojek. Na třetím místě figuruje stálice v podobě Golden State Warriors. Stabilně velmi dobře hrající Válečníci nefigurují na špici kvůli zranění obou pivotů. Čtvrtá Atlanta má ode dne díkuvzdání do Vánoc bilanci 14-1. Dále následují týmy Toronta, Houstonu, Memphisu, Dallasu, San Antonia a až desátého Los Angeles Clippers. Jamesův Cleveland figuruje na dvanácté pozici, Oklahoma se potácí na patnácté přičce a doufá v návrat Duranta. Miami se příliš nechlubí na sedmnácté pozici. V následujících dnech příliš nevsázejte na poslední pětici v podobě Los Angeles Lakers, Boston Celtics, Philadelphia 76ers, New York Knicks a Minnesota Timberwolves. Poslední Minnesota prohrála osm utkání v řadě a velmi vzhlíží k návratu Ricky Rubia, jenž sice začal pomalu běhat, ale k návratu na palubovky to má ještě daleko.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace