eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Rajon Rondo přestoupil do Dallasu | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Rajon Rondo přestoupil do Dallasu

📁 Články, NBA, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔20.12.2014
Rajon Rondo přestoupil do Dallasu

Please enter banners and links.

Největší událostí posledních dní v NBA je přestup Rajona Ronda do Dallasu Maverics. Rondo chce další prsten pro vítěze NBA a nejen jemu je jasé, že s týmem z Bostonu se toho nedočká. Aby se mohl přestup uskutečnich bylo do něj zapojeno hned pět hráčů. Rondo a pivot Dwight Powell miří z Bostonu do Dallasu, zatímco pivot Brandan Wright, křídlo Jae Crowder a rozehrávač Jameer Nelson putují opačným směrem. Mavs se budou také muset obejít bez první volby draftu v roce 2015 a druhé volby draftu v roce 2016. Šampión NBA z roku 2008 Rondo se připojí k šampionům z roku 2011 Dirku Nowitzkému a Tysonu Chandlerovi. Boston od té doby překopal celou sestavu a po hvězdách Rayi Allenovi, Paulu Piercovi a Kevinu Garnettovi odchází i ta poslední v podobě Ronda. Zatímco vedení Celtics prohlásilo, že se chtělo Ronda zbavit ze strachu, že se z něj v létě stane volný hráč, Mark Cuban (majitel Dallasu) prohlásil, že jeho prioritou bylo udržet v týmu zdravé mladé jádro v podobě Rondo, Ellis a Chandler Parsons.

Ve stínu tohoto přestupu se uskutečnila ještě jedna výměna a to mezi týmy Houstonu, Philadelphie a Minnesoty. Rockets poslali Troye Danielse, finanční kompenzaci a dva výběry v druhém kole draftu do Minnesoty. Houston za to dostal veterána Corey Brewera z Minnesoty. Timberwolves za to poslali pivota Ronny Turiafa do Sixers. Philadelphia to celé uzavřela odchodem Alexeye Shveda do Houstonu. Rockets navíc dali Philadelphii druhý výběr v draftu 2015 a právo na pivota Serhiy Lishchuka hrajícího momentálně ve Španělsku.

Z palubovek nejvíce zaujala ukončená série Golden State Warriors prohrou v Memphisu. Válečníci prohráli poprvé po šestnácti výhrách. Memphis opět dokázal, že na domácí palubovce má z celé ligy nejlepší bilanci. Dva podobné zápasy sehráli hráči San Antonia ve středu a v pátek. V tom stredečním si užili tři prodloužení v domácím prostředí s Memphisem a o dva dny později stejnou porci minut opět doma proti Portlandu. Smolné pro fanoušky Spurs byl výsledek obou těchto vyrovnaných klání, kdy ani jeden nedopadl pro jejich svěřence příznivě. Necelých 54 minut odehrál Damian Lillard, kdy nastřílel 43 bodů. V dresu Spurs nastřílel 32 bodů veterán Tim Duncan. 42 bodů, ovšem za 34 minut, nastřílel také Dwyane Wade v utkání Miami s Utahem. Žádný spoluhráč s ním ovšem nedokázal držet krok a tak Miami prohrálo 87:105. V pátečním utkání mezi Clevelandem a Brooklynem nastřílel Lebron James 22 bodů a posunul se v historické tabulce střelců před Charlese Barkleyho. Dalším v pořadí na překonání je legendární rozehrávač Philadelphie Sixers Allan „The Answer“ Iverson.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace