eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

NBA uzavírá první týden | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

NBA uzavírá první týden

📁 Články, NBA, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔4.11.2014
NBA uzavírá první týden

Please enter banners and links.

Dvanácti zápasy pokračovala v noci ze soboty na neděli severoamerická NBA

V úvodním klání se radoval Dallas z výhry v New Orleans. Zatímco Mavs spoléhali na týmového ducha, Pelikáni rozložili sílu mezi Anthony Davise (31 bodů), Jrue Holidaye (24 bodů) a v jednom z životních zápasů Tyreke Evanse. Ten se blýskl 22 body, 10 doskoky a 9 asistencemi. O jedinou asistenci mu tak unikl opěvovaný triple-double. V Miami po odchodu Jamese naprosto explodoval Chris Bosh. V sobotním duelu na palubovce Philadelphie se ukázal s 30 body a 8 doskoky. Dotlačil tak Heat k pohodlnému vítězství 96:114. V utkání mezi Detroitem a Brooklynem byl nejvíce vidět Joe Johnson (Nets), jenž se rozstřílel na 34 bodů, k nimž přidal 8 doskoků a 6 asistencí. Veterán Kevin Garnett snad nestárne. Za 35 minut hry doskočil 14 míčů a nastřílel 18 bodů. Nets si i díky němu připsali první výhru v poměru 90:102. Napínavý duel byl v sobotu k vidění v Minnesotě, kde místní Timberwolves hostili Chicago. Domácí tlačil k vítězství Kevin Martin s 33 body, zatímco na druhé straně to střílelo Jimmymu Buttlerovi s 24 body a Pau Gasolovi s 20 body. Zápas nakonec rozhodli dva úspěšné trestné hody z rukou právě Buttlera 0.2 sekundy před koncem. Potěchou pro domácí tak mohlo být pouze prodloužení smlouvy o čtyři roky jejich miláčka Ricky Rubia. První výhru sezóny oslavil také Utah Jazz, když si doma smlsl na Phoenixu 118:91. Utkání se vyvedlo Derricku Favorsovi s 32 body a 9 doskoky. Stejně střelecky se daří i Kobe Bryantovi, jenž v zápase s Golden State nastřílel 28 bodů. Nicméně mnohdy sobecká hra Bryanta stojí Lakers cenné body. Střelecká úspěšnost 12-28 není zrovna to, co by mohlo Lakers s bilancí 0-4 pomoci k první výhře.

Nedělním čtyřem kláním vévodí 20 000 nastřílených bodů Carmela Anthonyho

Jako čtyřicátý hráč historie a rovněž šestý nejmladší hráč v dějinách překonal tento milník. V utkání navíc vsítil rozdílový koš 1:23 před koncem a rozhodl o výhře Knicks nad Charlotte. V dalším těžkém utkání si dosud neporažení válečníci z Golden State poradili s domácími hráči Portlandu 90:95. Ve třetím utkání nového ročniku se představili hráči Miami Heat a světe div se, nejlepším střelcem nebyl nikdo jiný než Chris Bosh dosáhnuvší double-doublu za 21 bodů a 11 doskoků. Jejich soupeři Torontu nepomohlo k výhře ani výborných 30 bodů Demara Derozana. V posledním nedělním zápasu se střetli Los Angeles Clippers s Králi ze Sacramenta. Ve všech čtyřech vzájemných utkáních v loňském ročníku vyhráli pokaždé hráči Clippers. S touto motivací šli do zápasu nejvíce nažhavení Demarcus Cousins (34 bodů, 17 doskoků) a Rudy Gay (25 bodů). Hlavně díky těmto výkonům se vstup do sezóny vydařil a Sacramento porazilo Clippers 92:98.

Pondělní triple-double Chrise Paula

Los Angeles Clippers přivítali na domácí palubovce Utah Jazz a hráči si jej náležitě užívali. Blake Griffin nastřílel 31 bodů, k nimž přidal 9 doskoků. Jeho spoluhráč Chris Paul doskočil 10 míčů, úspěšně dvanáctkrát asistoval a nastřílel 13 bodů. Díky tomu slaví první triple-double sezóny. To stačilo Kaliforňanům na výhru 107:101, které nezabránil ani nejlepší střelec Utahu Gordon Hayward s 27 body. Dva týmy se zcela jasnou bilancí porovnaly síly ze včerejška na dnešek na palubovce Philadelphie (0-4). Tam se představil Houston (4-0). Utkání dopadlo dle papírových předpokladů a z vítězství 93:104 se tak radoval Houston. Hostující James Harden proměnil 17 trestných hodů z 18ti možných a s 35 body ovládl střeleckou statistiku zápasu. Dalším týmem se stoprocentní bilancí výher je Memphis, jenž předvádí velmi defenzivní basketbal. Dnešnímu soupeři z New Orleans dovolil pouhých 81 bodů ku svým 93. Celkem sedm hráčů v dresu Grizzlies nastřílelo nejméně 9 bodů. Střelecká úspěšnost Pelikánů se zastavila na 33.7% střelby z pole. Ani 35 bodů Jeffa Greena z Bostonu, k nimž přidal spoluhráč Avery Bradley 32, nestačilo Celtics k výhře nad Dallasem. Za ten stříleli nejlépe Chandler Parsons (29 bodů) a Dirk Nowitzki (27 bodů).

Po prvním týdnu soutěže si neporazitelnost drží čtveřice týmů: Golden State, Miami, Memphis a Houston.

Na výhru naopak stále čekají Orlando, Los Angeles Lakers a Philadelphia.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace