eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Mistrovství světa hráčů do 19 let – Američané lehce přehráli Francii

📁 Reprezentace 🕔3.7.2009
Mistrovství světa hráčů do 19 let – Američané lehce přehráli Francii

Please enter banners and links.

Druhý den světového šampionátu na Novém Zélandu zásadní překvapení nepřinesl. V ostře sledovaném utkání si mladí hráči USA nečekaně lehce poradili s Francií a uštědřili jí porážku 71:55.
 

 

Druhý den světového šampionátu na Novém Zélandu zásadní překvapení nepřinesl. V ostře sledovaném utkání si mladí hráči USA nečekaně lehce poradili s Francií a uštědřili jí porážku 71:55.

Skupina A:

Angola – Litva   46:104
Jeden z favoritů turnaje si po včerejším nečekaném zaváhání s Portorikem spravil chuť a nižšího a fyzicky slabšího soupeře vyprovodil s pořádným výpraskem. Litevci výtečně využívali výškové převahy pod košem, kam směřovala většina míčů na dvojici Motiejunas Orelikas, s jejichž střeleckými dovednostmi si o hlavu menší hráči Angoly nedokázali poradit. Litevská úspěšnost střelby z pole se nakonec vyšplhala až na 60%, kdežto jejich soupeř dosáhl úspěšnosti pouze 25%.   
Střelci: De Carvalho 10, Dos Santos 7, Antonio 6 – Motiejunas a Orelikas 23, Sapiega 15, Šimkevičius 14

Portoriko – Řecko   98:107
Portoričané, povzbuzeni nečekanou výhrou nad silnou Litvou, podali i v zápase proti mistrům Evropy velmi dobrý výkon a o osudu ofenzivně laděného zápasu se rozhodlo až v závěrečné čtvrtině, v jejímž úvodu Řekové odskočili na 10 bodů a tento náskok si udrželi až do konce utkání. Řekové měli výraznou převahu ve střelbě z pod koše a ze střední vzdálenosti, hráči Portorika kontrovali úspěšnými pokusy z dálky, přičemž rozehrávač Sosa jich trefil šest ze sedmi pokusů. Řecká čtveřice Janković, Kaselakis, Papanikolaou a Pappas zaznamenala dohromady 89 bodů svého týmu.
Střelci: Rosario 28, Sosa 20, Citron a Fontan 15 – Papanikolaou 25, Janković 24, Kaselakis a Pappas 20

Pořadí skupiny: 1. Řecko
                          2. Litva
                          3. Portoriko
                          4. Angola

Skupina B:

USA – Francie   71:55
Ostře sledovaný duel mezi mladými Američany a Francouzi naznačil, že svěřenci kouče Dixona jsou hlavním kandidátem na celkové prvenství. Po necelých dvou minutách šli do vedení 9:0, a i když Francouzi vzápětí snížili, neustále diktovali tempo hry. Trenér Dixon neustále rotoval sestavou, udržoval vysoké tempo hry a Francouzi pod tlakem kupili chyby (10 ztrát)  a měli velmi nízkou úspešnost střelby. Nebýt jejich rozehrávače Albicyho, který nastřílel 12 bodů, mohl být rozdíl skóre po prvním poločasu mnohem vyšší. Po přestávce se obraz hry příliš nezměnil, rozdíl skóre se v jednu chvíli vyšplhal až na 24 bodů, byť Francouzi hráli o poznání aktivněji a přesněji. Favorit nakonec zvítězil rozdílem 16 bodů a zajistil si úcast v osmifinále.   
Střelci: Curry 12, Hayward 11, Gibbs 10 – Tanghe 16, Albicy 15, Leonard 9

Egypt – Írán   95:91
Mistrům afrického kontinentu se v utkání s Íránem povedl parádní comeback v závěrečné čtvrtině, na jejímž začátku ještě prohrávali dvouciferným rozdílem. Největší zásluhu na tom měl nejlepší střelec utkání Abdel Halim, který dvěma úspěšnými trestnými hody poslal necelých šest vteřin zápas do prodloužení. V něm již otřesení Íránci nedokázali vzdorovat a touto porážkou si s největší pravděpodobností zavřeli dveře do osmifinále, neboť v závěrečném utkání ve skupině na ně čeká silný celek Francie.
Střelci: Abdel Halim 30, Oraby 19, Mohamed O. 13 – Salmani 24, Kazemi 17, Hassanzadeh a Shirjang 14

Pořadí skupiny: 1. USA
                          2. Francie
                          3. Egypt
                          4. Írán
 
Skupina C:

Kanada – Sýrie   99:53
Kanaďané po úvodní porážce s Austrálií tentokrát nezaváhali a nad outsiderem skupiny C zvítězili rozdílem 46 bodů. V prvním poločase sice ještě Syřané drželi krok, ale výrazně zaostávali za Kanaďany v doskakování, což se jim krutě vymstilo ve druhé půli. Kanaďané nastříleli v úvodu třetí čtvrtiny 22 bodů, zcela ovládli prostor pod oběma koši a až do konce utkání vytrvale navyšovali své vedení.
Střelci: Baker, Rivard a Thompson 13, Arop 11 – Adribe 12, Al Jabe a Gneed 9

Austrálie – Španělsko   69:62
V souboji favoritů na první místo ve skupině se nakonec radovali reprezentanti Austrálie, kteří si hned v úvodní čtvrtině vypracovali několikabodový náskok, který se Španělům přes veškerou snahu nepodařilo do konce utkání zlikvidovat. Hráče z Pyrenejského poloostrova tentokrát zradila jejich nejsilnější zbraň, střelba z dálky, když zaznamenali pouze pět úspěšných trojek ze 24 pokusů a jejich úspěšnost střelby z pole nakonec dosáhla pouhých 39% (Australané 47%).
Střelci: Broekhoff 16, Motum 14, Page 10 – Vicens 17, Perez 10, Santana 8

Pořadí skupiny: 1. Austrálie
                          2. Španělsko
                          3. Kanada
                          4. Sýrie

Skupina D:

Argentina – Kazachstán   98:68
Argentinský výběr po včerejším vydřeném vítězství nad domácím Novým Zélandem neměl tentokrát tolik práce a svému soupeři z Kazachstánu uštědřil vysokou porážku. V prvním poločasu sice Kazachům slušně vycházela střelba z dálky, po změně stran však jejich kouzlo vyprchalo a s výjimkou dravého Tjutjunika nekladli silnějšímu a vyzrálejšímu soupeři větší odpor.
Střelci: Gonzales 16, Nocedal 14, Orlietti 13 – Tjutjunik 23, Achmet 11, Ilin 9

Chorvatsko – Nový Zéland   79:72
Domácí chtěli jednoho z favoritů turnaje potrápit a také se jim to povedlo, byť se tentokrát museli obejít bez svého ústředního podkošového hráče Loe´a. Jeho absence byla citelně znát, neboť Chorvaté umně a vytrvale využívali své výškové převahy a dvojice Delaš Radošević si pod košem otevřela střelnici, čímž eliminovala střelecký výpadek rozehrávače Prostrana, jemuž utkání nevyšlo vůbec podle jeho představ. Domácí hráči doplatili na špatnou střelbu trestných hodů, proměnili pouze 10 z 13 pokusů, a k postupu do osmifinále musí v posledním zápase porazit Kazachstán.
Střelci: Delaš 31, Radošević 13, Prostran 12 – Edwards 29, Prewster 15, Ruscoe 8

Pořadí skupiny: 1. Chorvatsko
                          2. Argentina
                          3. Nový Zéland
                          4. Kazachstán

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace