eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

V Lize mistrů jde do tuhého, Nymburk už musí | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

V Lize mistrů jde do tuhého, Nymburk už musí

📁 Články, Evropské poháry, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔11.12.2018
V Lize mistrů jde do tuhého, Nymburk už musí

Please enter banners and links.

S cílem oživit naději na postup vstupují basketbalisté Nymburku do druhé poloviny bojů v základních skupinách zápasem proti Dijonu. Francouzi jsou v tabulce poslední, když v letošní sezoně zvládli vyhrát pouze jednou – a to právě nad českým mistrem.

Cokoli jiného, než triumf Středočechů v domácí hale by se rovnal velkému neúspěchu, protože by tým trenéra Amiela postavil do svízelné situace. Prozatím sice mistr ztrácí na čtvrtou – postupovou pozici pouze jednu výhru, ale při vyrovnanosti pelotonu (vyjma AEK a Hapoelu) může rozhodovat nejen každá výhra, ale také každý bod. Dijon dokázal v úvodním mači evropského poháru Nymburk zdolat 74-63. Dokonale využil hostujících absencí v čele s Lawrencem a Davisem. Přesto ve Francii Nymburk odehrál kvalitních 33 minut, pak se však projevila širší sestava Dijonu.

Nymburk si bude muset dát pozor zejména na dvojici Holston – Julien, která jej v posledním vzájemném zápase velmi trápila. Pozadu nezůstává ani 206 cm vysoký dlouhán Ware. Není bez zajímavosti, že Dijon nedávno posílil o křídelníka Tarence Kinseyho, který si v minulosti zahrál i v NBA, či v Eurolize. Naposledy americkýveterán působil v posledním týmu ACB ligy Breoganu. Cesta k úspěchu samozřejmě povede přes kvalitní obranu a eliminaci ztrát, které stály mistra zápas s Bamberkem. Dobrou zprávou pro Středočechy je i návrat Vojtěcha Hrubana, jenž ve vítězném duelu v Pardubicích odehrál téměř 16 minut a nastřílel 7 bodů. Pro důležitý mač by měl mít tedy trenér Amiel k dispozici všechny hráče.

 

Foto: FIBA

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace