eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Ani čtvrtý pokus o výhru nevyšel | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Ani čtvrtý pokus o výhru nevyšel

📁 Archiv, Články, Evropské poháry, Topstory 🕔8.11.2018
Ani čtvrtý pokus o výhru nevyšel

Please enter banners and links.

Spadla klec a postupovým nadějím je konec. Pardubičtí basketbalisté nevyhráli ani ve čtvrtém utkání skupiny D FIBA Europe Cupu a definitivně se zbavili iluzí o postup do další fáze soutěže. 

Do utkání,  ve kterém oba celky nebyly kompletní (Bekse chyběl Kohout, hostů Cook a Williams), vstoupili lépe domácí, kteří rychle vedli 4:0 a 6:3, ale Den Bosch rychle otočil a od páté minuty už pardubičtí hráči sledovali, jak jim soupeř ujíždí. Zbytečnými ztrátami nahrávala Beksa nizozemskému týmu, který využíval protiútoků k volným střelám z trojkového území a navíc si jen v první půli vypomohl sedmi útočnými doskoky. Beksu zradila i trojková produkce (1/11), zatímco hosté to měli v první dvacetiminutovce 4/10. Domácí hráčům dělal velké problémy 211 cm vysoký Nick Oudendendag na kterém nabírali fauly, jak Nečas, tak i Švrdlík. Přesto se v závěru první půle Beksa přiblížila a v posledních vteřinách této části zásluhou Švrdlíka snížila na 29:32. K její smůle však pár vteřin před klaksonem trefil Voorn trojku s faulem a do šaten šli domácí se sedmibodovou ztrátou. Po přestávce se začali Nizozemci víc prosazovat a v polovině třetí části domácí ztrácel 13 bodů (33:46). Pak ale jakoby v McGaugheyovi „chytly saze“ a byl to právě on, kdo otevřenými trojkami pomohl nastartovat „haprující“ motor Beksy do vyšších obrátek. Pardubičtí začali dotahovat náskok soupeře, přitáhli šrouby v obraně a Švrdlík a McGaughey se  ve 37. minutě postarali o srovnání skore (56:56). Soupeř ale díky Sherilovi šel znovu do pětibodového vedení. Ve předposlední minutě McGaughey („hrál jsem svůj nejlepší zápas v pardubickém dresu. Pokud jde o útočnou fázi, tak určitě, ještě musím zlepšit doskakování a obranou činnost,“ řekl po utkání) svoji čtvrtou trojkou v utkání (vše ve druhé půli), snížil na 61:63 a zadělal na dramatickou koncovku. V ní nejprve trojkující Jackson upravil na 64:66, aby vzápětí domácí faulem pár vteřin před koncem poslali Van Oostruma na čáru trestných hodů. Nejlepší střelec Den Bosch se nemýlil a Beksa už nemohla skóre otočit.

V domácím týmu, který se za hru ve čtvrtém dějství nemusel stydět, se tentokrát nejvíc prosazoval Evan McGaughey, když proměnil 4 z 9 trojkových střel a přidal 6 doskoků. Richie Williams proměnil 7 z 12 střel z pole, přes svoji malou výšku zaznamenal 6 doskoků, ale také 5 ztrát. Třetím dvojciferným střelcem Beksy v utkání byl Kamil Švrdlík, který potvrdil stoupající střeleckou formu při úspěšnosti 6 ze 7 střel z pole. Den Bosch táhli point guard Devon Van Ooostrum se 17 body, hbitý Keshun Sherill, který se svými 175 cm dokázal získat 8 doskoků a dát 15 bodů, Paytonu Hensonovi chyběl krůček k double-double, když vedle 11 bodů měl i 9 doskoků.

BK JIP Pardubice – New Heroes Den Bosch 64:68 (13:19, 29:36, 43:48)

Body: McGaughey 18, Williams 17, Švrdlík 14, Benjamin 7, Jackson 6, Škranc 2 – Van Oostrum 17, Sherill 15, Henson 11, Voorn 9 Oudendag 8, Aarts 6, Bouwknecht 2

Doskoky: 35:39

Trojky: 7 – 5

TH: 5/9 – 9/14

Ztráty: 14 – 16

Asistence: 15 – 14

Fauly: 17 – 15

Další utkání skupiny: Nes Ziona – Avtodor Saratov 104:86

Foto: BK JIP Pardubice – Milan Křiček

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace