eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Beksa s velkým očekáváním dne D | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Beksa s velkým očekáváním dne D

📁 Archiv, Články, Evropské poháry, Topstory 🕔4.10.2018
Beksa s velkým očekáváním dne D

Please enter banners and links.

Pardubičtí basketbalisté s velkým očekáváním vyhlížejí den D, který může významným způsobem ovlivnit dalších průběh jejich sezony. Ve hře je postup do Ligy mistrů a Beksa si z Nižného Novgorodu přivezla naději na úspěch.

Ten musí dnes od 18 hodin potvrdit na své palubovce, ale nebude to snadné. Ruský soupeř se v domácím prostředí ukázal jako silný protivník a využil i toho, že mu Východočeši nabídli ve druhé čtvrtině hodně šancí ke skórování. Oba kluby se na evropské scéně už  potkaly v roce 2012. Tehdy se první utkání hrálo v Pardubicích (87:80), druhé pak v Novgorodu, kde vyhráli také domácí (86:65). Takže pardubičtí příznivci by se vůbec nezlobili, kdyby i v tomto dvojboji vyhrával domácí tým. A nemuselo by to být devatenáctitibodovým rozdílem jako před šesti lety. K postupu by Bekse stačil rozdíl devíti bodů.

Co k tomu tým musí udělat? Klíčem může být především eliminace vlastních míčových ztrát, kterých měli pardubičtí hráči v prvním utkání zbytečně moc. Neméně podstatným faktorem bude i udržet na uzdě trojkové kanonýry soupeře, kteří dokáží v této činnosti využít každé příležitosti. V prvním utkání hráči Beksy výborně ubránili rozehrávače Perryho, který se dnes zcela jistě to bude snažit oplatit. Ale soupeř nemá jen tohoto výborného amerického rozehrávače, nebezpečí číhá od každého, kdo je na palubovce. Uziinskii, Odom, Broussard, Dragičevič, Grygoryjev, to je pouze výběr hráčů, kteří dovedou rozhodnout utkání. Dá se očekávat, že ruský tým najde recept, jak otupit nejúčinnější zbraň Beksy – Donovana Jacksona. Ten v prvním utkání dal o sobě vědět nejen soupeři. Beksa bude spoléhat na podporu diváků, který by ráda nabídla i další lahůdku z bohatého evropského basketbalového stolu.

Kouč BK JIP Pardubice Levell Sanders před utkáním varuje: „Není možné dát tak kvalitnímu soupeři možnost skórovat snadné koše. Je potřeba také zlepšit obranu soupeřovy kombinace pick-and-roll, prostor ke zlepšení máme i v rychlejší přechodové fázi z obrany do útoku. V postupném útoku pak musíme co nejvíce využívat jejich častého přebírání.“

Utkání budou řídit pánové Glisič (Srbsko), Dozai (Chorvatsko), Suslov (Estonsko)

 

Foto: Facebook BK JIP Pardubice

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace