eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Představujeme týmy Kooperativa NBL: NH Ostrava | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Představujeme týmy Kooperativa NBL: NH Ostrava

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔27.9.2018
Představujeme týmy Kooperativa NBL: NH Ostrava

Please enter banners and links.

Ostrava je další z týmů, které by se rády vyhnuly baráži, napravily loňskou neúspěšnou sezonu a pokusily se proniknout do play off. S ambiciózním asistentem Bálintem a hráčskou chutí na sobě pracovat by to mohlo jít lépe.

Rovněž u Nové Huti bude platit, že výrazně obměnila svůj kádr. Vyjma kapitána Bohačíka, guarda Stanojeviče a mladíků (mimo Klímka) v čele s Cholevou zde nezůstal žádný z cizinců, kteří tvořili kostru týmu. Rozehrávku doplnil (na hostování) reprezentant do dvaceti let Martin Nábělek, který pod trenérem Benáčkem v Olomoucku nedostával mnoho příležitostí a v péči dvojice Medvecký – Bálint by měl jako druhý rozehrávač sbírat zkušenosti snadněji. Z hráčů, kteří už nedávno v hale Tatran působili, se z neúspěšného angažmá z italské Catanie vrací pivot Jan Koloničný, jenž se však po zdravotních potížích dostává jen pomalu do tréninkového rytmu a týmu v prvních kolech nebude k dispozici.

Ostravští angažovali čtyři hráče ze zámoří: na pozici pivota bude operovat Kanaďan se srbskými kořeny Luka Zaharijevič, jehož dva metry a téměř 120 kilogramů by mělo pod košem tvrdit muziku. Pozici power forwarda (potažmo s alternací na centru) zastává Američan Nick Smith, jemuž se slušně vydařily přípravné zápasy. Jeho krajané Brandon Boggs a Justus Alleyn jsou pro změnu výborní střelci z dálky a v případě Boggse se zase můžeme těšit na smečařská představení. V útoku (pokud nebude mimo hru mozek Stanojevič) by Nová Huť problém mít neměla. Příprava však ukázala, že mužstvu musí ještě více zapracovat na defenzivní činnosti…

Sice Ostravané na úvod přípravných zápasů zdolali nekompletní Olomoucko, pak však přišla série porážek (přerušená vysokou výhrou nad Wroclawí): Doma postupně Medveckého svěřenci podlehli Svitu a Gliwicím, přičemž se většinou jednalo o velmi těsné prohry. Poté sice Nová Huť zdolala Wroclaw a remizovala s Lesznem, avšak tři porážky na Golden Eagle Cupu v Levicích ukázaly, jak moc je pro tým důležitým hráčem Milan Stanojevič. Srbský guard nemohl nastoupit, takže se ostravská útočná produkce smrskla na pouhých 67 bodů (průměr za tři utkání s Domžale, Levicemi a Gliwicemi).

Pokud se úzkému kádru budou vyhýbat zranění a začne lépe bránit, může promluvit do bojů o předkolo play off, skupina A1 se mu však po základní část s nejspíš vyhne. Nová Huť bude přesto hrozit zpoza tříbodového oblouku a zvláště v její baště na Tatranu ji nesmí žádný tým podcenit.

Sestava:
Rozehrávači: Martin Nábělek, Milan Stanojevič,
Křídla: Justus Alleyn, Brandon Boggs, Štěpán Svoboda, Petr Martikán, Tomáš Havlík, Nick Smith, Adam Choleva, Kevin Týml
Pivoti: Petr Bohačík, Luka Zaharijevič, Jan Koloničný, Robin Hoblík
Trenér: Dušan Medvecký

Tip na umístění: play out

 

Foto: Facebook NH Ostrava

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace