eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Představujeme týmy Kooperativa NBL: BK JIP Pardubice | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Představujeme týmy Kooperativa NBL: BK JIP Pardubice

📁 Archiv, Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔23.9.2018
Představujeme týmy Kooperativa NBL: BK JIP Pardubice

Please enter banners and links.

Neúspěšnou generálkou (s Dabrowou Gorniczou 66:72) uzavřeli basketbalisté BK JIP Pardubice herní přípravu na novou  sezonu, která bude pro ně vskutku historická. Poprvé si zahrají o možnost hrát v Basketball Champions League a rozšířit počet českých účastníků v této prestižní soutěži. 

Ostrý start čeká Beksu už ve středu 26. září v Ústí nad Labem, kde bude předehrávat utkání se Slunetou, kvůli termínové kolizi s kvalifikací o Ligu mistrů. Pardubický tým po minulé sezoně opustilo pět hráčů (Spearman, Kent, Martin, Welsch, Formánek), které by měli nahradit čtyři Američané (Williams, Jackson, Benjamin, McGaughey) a mladíci z domácí líhně talentů. Podle generálního manažera klubu Martina Marka chtělo vedení dodat týmu hladové hráče s útočným potenciálem. Při jejich hledání měli dobrou výchozí pozici, protože budou hrát zmíněnou kvalifikaci. Teď bude záležet, aby vše fungovalo a to je už na trenérech Sandersovi a Bartoškovi, kteří mají důvěru i pro tuto sezonu. A právě Levell Sanders vytyčil pro hráčskou kabinu týmové heslo E.F.F.E.C.T., což ve volném překladu z anglické verze znamená : úsilí, síla, soustředění, provedení, komunikace a týmovost.

Jak to bude fungovat, ukáží nadcházející zápasy.  Trenéři se v prvních dvou týdnech přípravy zaměřili na kondici a teprve pak do přípravy zařazovali více basketbalových věcí včetně týmového konceptu v obraně i v útoku. V přípravných zápasech neměli trenéři k dispozici kompletní kádr, protože se hráči potýkali s drobnými zraněními, ale do ostrého startu by měli být všichni v pořádku.

Letošní sezona bude mít pro Beksu tři vrcholy. Tím prvním je kvalifikace Basketball Champions League ve které zasáhne do třetího kola. V něm jí čeká vítěz duelu Nižnyj Novgorod – Aris Soluň. Pardubičtí jsou rádi, že mohou být součástí této soutěže, která je ve všech směrech mnohem výš než FIBA Europe Cup. Trenér Levell Sanders vzhlíží k nadcházejícímu kvalifikačnímu duelu, když říká: „Druhý rok po sobě máme jeden z vrcholů sezony hned na začátku. Myslím si, že účast v kvalifikaci o Ligu mistrů je skvělá výzva pro celý klub, všichni se na to těšíme. Viděl jsem zápasy prvního kvalifikačního kola a je potřeba říci, že týmy proti kterým můžeme hrát jsou opravdu dobré.“ Dalším cílem je uspět v Českém poháru a zahrát si  Final-4. Třetím vrcholem je samotná Kooperativa NBL ve které by pardubičtí basketbalisté opět chtěli postoupit do play-off a konečně se dostat do finále.

V posledních letech se BK JIP Pardubice finančně stabilizoval a jak dodává předseda představenstva Pavel Stara„jsme velmi rádi, že v  posledních pěti letech máme kladný ekonomický výsledek. Není to jednoduché, ale máme jasnou filozofii a ve finanční rovině krotíme emoce, abychom klub udrželi finančně stabilní. Musím říci, že i na základě naší pravidelné účasti v evropských pohárech má značka BK Pardubice svůj zvuk, a i díky tomu jsme schopni přivést k nám velice kvalitní hráče při dodržení finanční stability.“ Podobně jako v předchozích sezonách, bude i v té letošní pokračovat spolupráce s Komorní filharmonií Pardubice na projektu Hrajeme spolu za Pardubice. V letošním ročníku se tato akce uskuteční 8. prosince v ČSOB Pojišťovna ARENĚ v rámci utkání s ČEZ Basketball Nymburk. S pardubickými filharmoniky se představí představí Felix Slováček se svým synem.

Tip na umístění: finále

 

Foto: bkpardubice.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace