eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Představujeme týmy Kooperativa NBL: BK Armex Děčín | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Představujeme týmy Kooperativa NBL: BK Armex Děčín

📁 Archiv, Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔24.9.2018
Představujeme týmy Kooperativa NBL: BK Armex Děčín

Please enter banners and links.

V táboře Válečníků určitě chtějí rychle zapomenout na minulou sezonu, ve které se po třech tučných sezonách, kdy brali stříbrné medaile, nedostali na medailové příčky. V té nadcházející by si to rádi vynahradili a rovněž se prosadili v Českém poháru. 

Nadcházející ročník Kooperativa NBL lze v děčínském týmu označit jako sezonu bez Houšků. Ikona Válečníků, Jakub Houška, se rozloučil s aktivní kariérou v děčínském dresu. Jeho dres s číslem 15 byl při Koubově rozloučení  vytažen ke stropu haly v Marholdově ulici a nikdo další už jeho patnáctku nosit nebude. Dlouholetý kapitán děčínského mužstva však od týmu neodchází, jen se z hráčské kabiny přesouvá do kanceláře trenérů a u mužstva bude působit v roli asistenta Pavla Budínského. Ten bude u týmu zahajovat 15. sezonu v řadě a v tomto ohledu je českým rekordmanem. Druhý z  Houšků, Pavel, bude v nové sezoně oblékat dres Slunety Ústí nad Labem. Tým dále opustili Lukáš Bažant a Filip Halada. V Děčíně jsme v posledních sezonách registrovali pouze české hráče.

Letos se vedení klubu rozhodlo angažovat po čase opět zahraniční borce. A podařil se jim pořádný „kauf“. Na jejich nabídku kývl na českých palubovkách dobře známý Lamb Autrey. Americký křídelník  zná českou nejvyšší soutěž z působení v Jindřichově Hradci a Pardubicích, kde patřil k lídrům týmů. Po nevydařeném angažmá v Maďarsku to vypadalo, že Lamb s basketem končí, ale když se ozvali Válečníci neodolal a svému novému týmu chce pomoci k medailovému umístění. V souboru Pavla Budínského bude velmi sledovaný, a jak sám říká, dává si za cíl mít nejlepší sezonu, jakou může mít a opět si zajezdit v Hyundai Genesis. Druhým americkým hráčem v děčínském dresu je Klint Carlson, který bude získávat první profi ostruhy v evropském basketbalu. Měl by zaplnit mezeru po odchodu obou Houšků. Novou tváří je i David Žikla, který přichází z USK Praha. Zkušenosti v nejvyšší soutěži by měli nabírat talentovaní mladíci Martin Klouda i Jan Karlovský.

Vedle domácích soutěží chtějí Děčínští uspět i v Alpe Adria Cupu, který si zahráli už v minulé sezoně, kde skončili ve čtvrtfinále. Letos by rádi postoupili dál, přestože ve své skupině mají silné týmy. Jsou jimi Levice, Körmend a Graz. Už ve středu 26. září hrají první zápas této soutěže s Levicemi. V přípravě na hlavní sezonu sehráli Děčínští sedm zápasů s těmito výsledky: Chemnitz 99:81, Nymburk 80:88, Erfurt 103:54, Kapfenberg 78:65, 94:72, Weissenfels 64:65, Sluneta Ústí nad Labem 86:65. Dres BK Armex Děčín budou v tomto ligovém ročníku KNBL oblékat: rozehrávači Ondřej Šiška, Lukáš Feštr, křídla Tomáš Pomikálek, Lamb Autrey, Martin Klouda, Filip Kroutil, Šimon Ježek, pivoti Jakub Krakovič (kapitán týmu), Klint Carlson, David Žikla, Pavel Grunt, Robert Landa, Jan Karlovský. K prvnímu utkání Kooperativa NBL v této sezoně přiletí 30. září Královští sokoli.

Tip na umístění: semifinále

 

Foto: BK Armex Děčín

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace