eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Představujeme týmy KNBL: USK Praha | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Představujeme týmy KNBL: USK Praha

📁 Archiv, Články, KNBL, Topstory 🕔28.9.2018
Představujeme týmy KNBL: USK Praha

Please enter banners and links.

Deváté místo a nepostup do play-off v minulém ročníku KNBL – to je strašák týmu z Folimanky. V této sezoně se mu rozhodně chtějí vysokoškoláci vyhnout a pomoci jim k tomu mají nejen trio zahraničních hráčů, ale i nový trenér.

Na trenérské lavičce vystřídal Řeka Chrise Chougaze mladý, ambiciózní chorvatský trenér Dino Repeša. Ten má v zádech výborného učitele ve svém otci, současném trenéru reprezentace Bosny  a Hercegoviny. Pro  mladého Repešu bude trénování USK Praha prvním v roli hlavního trenéra mužského týmu. „Cílem je dostat se do skupiny A1 nadstavbové části. O tom se rozhodne během 22 kol  a v rámci našeho letošního losu, je start do sezony hodně důležitý,“ říká vedoucí týmu Michal Šob.

K realizaci tohoto záměru by českým mladíkům v dresu USK měli hodně pomoci příchozí hráči se zkušenostmi ze zahraničních soutěží.  Rashad Whack byl nejlepším střelcem švýcarské ligy a tuto pověst bude chtít potvrdit i v KNBL. Merill AJ Holden by měl tým táhnout z pozice „čtyřky“ a v předchozích půosbištích dokazoval, že i on je dobrým šutérem.

Podkošovou sestavu mladíků by měl vyztužit Filip Vukosavljevič. Srbský pivot by svými zkušenostmi mohl hodně pomoci mladým spoluhráčům. Těch je v přípravě USK opravdu dost a trenér Repeša bude mít z čeho vybírat. K týmu se po třech sezonách vrátil Dalibor Fait, který pomáhal Jindřichovu Hradci. Další příchody, kromě zmíněných cizinců, byly z řad úspěšné mládežnické základny USK Praha. Z loňského týmu odešli američtí hráči Bookert, Raines, finský reprezentant Madsen a tuzemští Farský, Žikla a Marek Mareš.

Obohacením sezony pro tým USK Praha bude start v Alpe Adria Cupu. Ve skupině B budou mít Pražané za soupeře rakouský Traiskirchen, slovinskou Polzelu a chorvatský Osijek.  Jak vypadá soupiska? Rashad EWhack, Merill AJ Holden, Filip Vukosavlevič, František Fuxa, Petr Macháč, Patrick Samoura, Ondřej Sehnal, Vilém Svoboda, Michal Mareš, Jan Křivánek, Jan Štěrba, Filip Petružela, Jakub Tůma.

Tip na umístění: účast v předkole play-off

 

Foto: USK Praha

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace