eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Představujeme týmy KNBL: Sluneta Ústí nad Labem | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Představujeme týmy KNBL: Sluneta Ústí nad Labem

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔25.9.2018
Představujeme týmy KNBL: Sluneta Ústí nad Labem

Please enter banners and links.

Sluneta loni dlouho vzdorovala ve čtvrtfinále play off favorizovaným Pardubicím, aby nakonec padla na Dašické v sedmém zápase o 10 bodů. Trenér Pištěcký bude mít lets k dispozici velmi pozměněnou sestavu. Povede se Pandám opět trápit favority?

První a to velmi výrazná změna: Kariéru ukončil vynikající trojkař Stanislav Votroubek, jenž se bude nadále věnovat pouze funkci asistenta trenéra Antonína Pištěckého. Američané s výjimkou Spencera Svejcara, jenž má české kořeny, jsou pryč. Vedení ústeckého klubu muselo hledat náhradu a k radosti tamních fandů přivádí ligou prověřené borce. Mezi nejzvučnější posily, které se manažerovi Hrubému povedlo ulovit, patři jistě ex-děčínský Pavel Houška, který je zároveň odchovancem ústeckého basketbalu. Zkušený pivot, jenž má na svém kontě mj. také tituly s Nymburkem a starty v reprezentaci pomůže Slunetě vyztužit podkošovou sestavu. Na pozici shooting guarda uvidíme „starého“ známého Michaela Thompsona, který oblékal dres Ústí předminulou sezonu. V ní zapisoval v průměru 14,8 bodů na zápas a i letos by měl být vedle Houška, Pecky, potažmo dalších Američanů bodovým tahounem svého mužstva.

Na pozici rozehrávače přichází pro letošek slovenskou ligou ostřílený Jaytornah Wisseh. Třicetiletý Američan pomohl v sezoně 2015/16 Prievidzu k titulu a dlouhodobě patřil k nejlepším rozehrávačům ligy našich východních sousedů. Poslední posilou je Kayel Locke z Baltimoru, kde hrával NCAA, v níž zapisoval 12 bodů a 5 doskoků na zápas. Tým doplnili i mladíci čekající na svou šanci v NBL – Jan Maděra, Josef Pokorný a Martin David, který už loni zářil v prvoligové Plzni.

Je samozřejmě otázkou, jak si nové posily sednou. V Ústí se bude i letos hrát Alpsko-jadranský pohár. Sluneta tedy vedle KNBL změří síly minimálně v šesti utkáních se soupeři z Evropy. Budou jimi Šenčur, Gliwice a Vídeň. V přípravě se výběru trenéra Pištěckého dařilo se střídavými úspěchy: Porazil sice dvakrát sestoupivší Lions, vysoko však prohrál v Chemnitz (2. Bundesliga), doma pro změnu těsně nestačil na opět druholigové Drážďany. V zápase za zavřenými dveřmi, v němž Němci po většinu duelu vedli, nakonec Ústí prohrálo 80-81. Slušný zápas odehráli Severočeši proti Kolínu, jejž zdolali 80-72. Generálkou na NBL byl zápas u rivala v Děčíně, který ale Slunetě hrubě nevyšel zejména v útoku. Po třech periodách prohrávaly Pandy už 69-41 a až v poslední čtvrtině se dokázaly proti výborně bránícímu soupeři více prosadit a zkorigovat na konečných 86-65.

Velmi dobrou přípravu odehrála zejména dvojice Šotnar – Houška, pokud si dobře sednou zahraniční posily, může Ústí opět pomýšlet vysoko. Základem je postup do nadstavby A1, v níž letos uvidíme hned 8 celků. V ní to pak bude tuhý boj o první šestku a vyhnutí se nevyzpytatelnému předkolu play off. Ve čtvrtinále te pak ale Slunetu čekají o poznání těžší soupeři (nejspíš Opava, Pardubice, či Nymburk), takže se nechme překvapit, jak Severočeši načasují formu na duben.

Soupiska:

Rozehrávči: Michal Šotnar, Jaytornah Wisseh
Křídla: Filip Šmíd, Spencer Svejcar, Kayel Locke, Michael Thompson, Jan Maděra, Martin David, Josef Pokorný
Pivoti: David Šteffel, Ladislav Pecka, Pavel Houška

 

Tip na umístění: Čtvrtfinále

 

Foto: Facebook Sluneta Ústí nad Labem

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace