eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Benjamin řídil úspěšný vstup Beksy do sezony | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Benjamin řídil úspěšný vstup Beksy do sezony

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔26.9.2018
Benjamin řídil úspěšný vstup Beksy do sezony

Please enter banners and links.

Pardubičtí basketbalisté odklidili z cesty Slunetu a stylem start-cíl vykročili vítězně do sezony 2018/19 Kooperativa NBL. Double – doublem za 21 bodů a 16 doskoků se představil fanouškům křídelník Dwayne Benjamin.

Beksa na severu Čech skvěle začala, když třemi trojkami v necelých dvou minutách utišila slušně zaplněné Sportcentrum Sluneta. Trefily se nové posily – dvakrát Jackson a jednou Benjamin. Ústí netradičně v nových oranžovo-černých dresech se probudilo až pozvolna a byl to Steven Svejcar, jenž osmi body vedl svůj tým k dotáhnutí na jediný bod (10-11). Pak ale hosté zavřeli cestu ke svému koši a šňůrou 0-10 za 4,5 minuty vrátili do svých řad klid. Fanoušci se alespoň od druhé periody dočkali bodových dostihů, i když Beksa byla neustále blíže triumfu. Pomáhala si lepším doskakováním (30-46) a když už se domácí dotáhli, byly tu šestky a ty Pardubice proměňovaly s velkou přesností (16/19).

V poločase svítil na tabuli stav 36-47 a po změně stran jej dále navyšovali. Přestože několikrát později činil 19 bodů a hrálo se dle ofenzivních not, stovka nakonec nepadla. Pod výhru 79-96 se užitečností 37 podepsal už zmíněný Dwayne Benjamin (21 bodů a 16 doskoků), 18 bodů přidal Donovan Jackson, jenž nastoupil s drobnými zdravotními obtížemi. Se 14 body a 8 doskoky byl nejlepším hostujícím Čechem na palubovce pivot Ondřej Kohout. Velký návrat zažil Pavel Houška, bohužel k jeho 21 bodům a 8 doskokům nepřibyl týmový úspěch – vítězství.

„Bylo to takové utkání, u kterého nevíte, co od soupeře čekat. Věděli jsme, že mají dobře poskládaný tým, dobře koučovaný, takže náš fokus byl na to, abychom zde předvedli naši hru a hráli agresivně. Říkal jsem klukům, že klíčem k vítězství bude doskok, v první čtvrtině jsme neměli ani jeden útočný doskok, oproti 3 domácím. Proměnili jsme hodně trojek, ale ani tak se Ústí nevzdalo, bylo to první utkání sezóny a čeká nás ještě hodně práce. Musíme si udržet ten „mindset“ že chceme a musíme pracovat a být připraveni na zápasy, které nás čekají. Děkuji týmu za skvělý výkon,“ radoval se kouč vítězů Levell Sanders.

„Gratuluji soupeři, jak už Level říkal, není to jednoduché se na začátku připravovat na ty zápasy. My se známe s Levelem už 3 roky jako trenéři a věděli jsme, že se soupeř bude chtít opřít o tu fyzickou převahu, hlavně na útočném doskoku. Na tom jsme postavili nějakou taktiku, ale bohužel to šílené procento střelby, které soupeř předvedl z dlouhé vzdálenosti, nás donutilo trošku něco změnit, ale i tak si soupeř držel dobré procento střelby. My jsme museli otevřít ten vnitřní prostor a museli jsme zariskovat a Pardubice to zvládly. My jsme se dvakrát nebo třikrát v zápase přiblížili na nějaké „hratelné“ skóre, ale tam to vždycky dokázaly Pardubice zvládnout. I přesto, že jsme dnes v prvním domácím zápase prohráli o 17 bodů, tak bych chtěl klukům poděkovat za tu energii, kterou do toho zápasu dali, pokud budeme takhle pokračovat, tak máme na čem stavět,“ prohlásil lodivod Ústí nad Labem Antonín Pištěcký.

 

Sluneta Ústí nad Labem – BK JIP Pardubice 79:96 (10:21, 26:26, 26:27, 17:22)
Body: P. Houška 21 (8 doskoků), Svejcar 12, Pecka 12, Wisseh 8 (8 asistencí), Šotnar 8, Thompson 7, Šteffel 6 (9 doskoků), David 3, Šmíd 2 – Benjamin 21 (16 doskoků a 5 asistencí), Jackson 18, Kohout 14 (8 doskoků), Nečas 8, Williams 8 (6 asistencí), Půlpán 7, Potoček 6, Švrdlík 4, Škranc 3
Doskoky: 30 – 46
Dvojky: 17/38 – 22/44
Trojky: 12/27 – 12/25
TH: 9/16 – 16/19
Asistence: 19 – 17
Ztráty: 10 – 10
Fauly: 17 – 20

 

Foto: Facebook BK JIP Pardubice

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace