eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Lvi v boji o MS v Pardubicích i se Satoranským | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Lvi v boji o MS v Pardubicích i se Satoranským

📁 Archiv, Články, Reprezentace, Topstory 🕔26.7.2018
Lvi v boji o MS v Pardubicích i se Satoranským

Please enter banners and links.

Můj dům, můj hrad …Nebo taky heslo basketbalové federace FIBA pro kvalifikaci o MS 2019 This is my house. To vše do puntíku sedí na české basketbalisty. Národní tým se rozhodl, že také druhou polovinu kvalifikace o MS v Číně odehraje v Pardubicích. Jako první už v září přivítá basketbalového obra Rusko. 

A měl by u toho být i rozehrávač Washington Wizards, Tomáš Satoranský, který potvrdil, že v září pomůže národnímu týmu v kvalifikaci o MS 2019. K reprezentaci se může připojit 30. srpna. Pochopitelně, že velkou radost z Tomášova příslibu má trenér Ronen Ginzburg, neboť síla Lvů tím určitě stoupne a pokud vyhrají oba zářijové zápasy (doma s Ruskem a v Bosně), pak mohou vyhlížet světový šampionát. Češi zatím hájí domácí prostředí na výbornou. V Pardubicích úspěšně celou kvalifikaci rozehráli a na přelomu června a července její první část bravurně zakončili výhrami nad Finskem a Bulharskem. Po spojení dvou skupin tak mají na svém kontě 5 výher a 1 porážku, což je řadí na průběžné druhé místo.

Do pardubické areny si našli cestu basketbaloví fanoušci i přes nepříznivý termín obou posledních zápasů na začátku prázdnin. „My jsme ani nevnímali počet fanoušků jako tu atmosféru, která byla při obou utkáních velmi dobrá. Potvrdilo se, že basketbal do Pardubic patří, má tam popularitu a lidi tam fandí. Pomohla k tomu i skvělá produkce v aréně ze strany federace, to znamená práce s video kostkou, DJ, emoce. Diváci nás hnali dopředu a proto jsme se rozhodli, že i pro další tři okna chceme zůstat v Pardubicích“, potvrdil jako jeden z hlavních důvodů setrvání v Pardubicích manažer národního týmu Michal Šob.

Organizačnímu týmu i reprezentaci se navíc dostává velké podpory od BK JIP Pardubice. Bez toho by se výhoda pro tým Ronena Ginzburga spojená s domácími zápasy vytrácela. „Našli jsme tam domácí prostředí, a to i díky schopnostem lokálních organizátorů na čele s generálním manažerem Beksy Martinem Markem, René Peškou či Martinem Šorfem. Mají náš velký dík,“ pochvaluje si Michal Šob.

„Je to pro nás velká čest, že si národní tým vybral jako působiště pro domácí zápasy opět Pardubice a pevně věříme, že všechny zápasy budou mít náboj a bude o ně velký zájem. Jednak se jedná o atraktivní soupeře a samozřejmě pomůže reálná šance národního týmu na historický postup na MS“ věří Martin Marek, že hlediště bude v zápasech proti Rusku, Francii a Bosně a Hercegovině praskat ve švech. A možnost vidět Tomáše Satoranského v akci, by tomu mohla ještě více pomoci.

Martin Marek, generální manažer Beksy, si zároveň cení, že všechna tři předchozí kvalifikační utkání se podařilo uspořádat bez větších problémů: „Máme radost, že se zatím všechny tři domácí zápasy podařilo zajisti organizačně. Současně nás těší, že si pardubičtí fanoušci na zápasy našli cestu, byť samozřejmě na zápasy v další skupině očekáváme ještě větší zájem, a v neposlední řadě se samozřejmě radujeme společně s národním týme z jednoznačného postupu do další fáze kvalifikace.“ Michal Šob přidává ještě jednu důležitou skutečnost, která do rozhodování o domácí aréně také významně vstupuje: „Minimální požadovaná kapacita je 3000 diváků, což u nás splňuje málokterá hala, plus je nutné mít letiště v dojezdu kolem jedné hodiny a podobně. Důvody nejsou tak pouze sportovní.“

Český tým zahájí další fázi kvalifikace v polovině září, kdy 13. září na pardubické palubovce přivítá Rusko a o tři dny později už nastoupí k zápasu v Bosně a Hercegovině. Další zápasy se budou v Pardubicích hrát 30.11.2018 s Francií a 21.2.2019 s Bosnou a Hercegovinou.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace