eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Kerr zůstává, Ray končí | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Kerr zůstává, Ray končí

📁 Archiv, Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔19.6.2018
Kerr zůstává, Ray končí

Please enter banners and links.

V uplynulé sezoně patřili k oporám svých týmů. V té nadcházející se jeden z nich bude nadále prohánět po českých palubovkách, druhý  z nich vyměnil české prostředí za izraelské. Garret Kerr prodloužil kontrakt ve Svitavách, Kendrick Ray míří k izraelskému mistru Maccabi Fox Tel-Aviv.

Svitavští se netajili snahou udržet ve svém kádru Kerra, který byl oporou týmu a má velký podíl na historickém úspěchu svitavských Turů. Vyhlášený bojovník bude v nové sezoně oblékat dres Turů ke spokojenosti trenéra Lubomíra Růžičky a fanoušků. Lodivod DEKSTONE k prodloužení smlouvy uvedl: „Setrvání Garreta byla jednoznačná priorita. Již při posezonních pohovorech mi Garret naznačil, že by rád v našem klubu pokračoval. Jedinou překážkou mohla být možnost ukončení profesionální kariéry a pomoci doma s vedením rodinné firmy. Jsem rád, že rozhodlo basketbalové srdce a „Geeů bude i nadále Turem. Jeho přínos je slovy těžko popsatelný. Hráč, který nevypustí jediný osobní souboj. Výborný člověk a oddaný udělat vše, co je v jeho silách pro úspěch týmu. Děkuji managmentu klubu za výbornou práci a udržení základní osy týmu. Koncepční práce při budování efektivního týmu vede ke stabilizaci herního projevu a já pevně věřím, že i v nadcházející sezoně budeme bojovat v horní polovině tabulky.“  Lubomír Růžička má momentálně pod smlouvou deset hráčů. Jsou to: Marko, Kotásek, M. Welsch, Slezák, Teplý, Svoboda, Kerr, Jelínek, Kovář, Puršl. „V současné době intenzivně jednáme o příchodu jednoho hráče na pozici pivota. Už teď víme, že se bude jednat o zahraniční posilu. V hledáčku je několik jmen. Trh je vel mi rozmanitý a my pečlivě sbíráme informace o hráčích, aby splňovali naše požadavky jak po herní, tak i lidské rovině“, dodává svitavský kouč.

Český mistr ČEZ Basketball Nymburk se naopak bude muset obejít bez jednoho ze svých klíčových hráčů minulé sezony. Kendrick Ray se stal žádaným zbožím pro izraelského mistra Maccabi Fox Tel-Aviv.

Foto: DEKSTONE Tuři Svitavy

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace