eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Dříve nevídaná věc: další Američan Válečníkem! | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Dříve nevídaná věc: další Američan Válečníkem!

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔12.6.2018
Dříve nevídaná věc: další Američan Válečníkem!

Please enter banners and links.

Vedení Děčína reaguje na neúspěšnou sezonu radikální přestavbou kádru. Po čtyřech koncích angažmá a nových posilách Žiklovi a Autreymu uvidíme v dresu Severočechů dalšího Američana, jímž je Klint Carlson.

Pro třiadvacetiletého absolventa Univerzity of Northern Iowa je to první profesionální angažmá. Jedná se o 201 cm a 102 kg vysokého power forwarda. Carlson pomáhal v NCAA svému týmu 9,9 body a 6,3 doskoky a vzhledem tomu, že umí i slušně bránit, tak výborně zapadá do herního pojetí trenéra Pavla Budínského. „Jsem opravdu nadšený možností hrát za Děčín. Tým má historii dobrého basketu, mluvil jsem s trenérem, od něhož se budu rád učit a těším se pod ním hrát. Těším se také na město, vypadá velmi pěkně. Mluvil jsem s dost lidmi, kteří o Děčínu mluví hezky… Nemůžu se dočkat tam být, makat s týmem a připravit se na dobrý rok,“ prohlásil čerstvý Válečník Klint Carlson. Ten může zastoupit i trojkové dovednosti Pavla Houšky, v NCAA totiž střílel z dálky v průměru s 32 % úspěšností. Carlson dokáže využívat slušného driblingu a zakončovat i s nájezdů, takže jeho 102 kilogramů v tomto opravdu pouze „klame tělem“.

„Na rozdíl od Lamba Autreyho, jehož jsme dobře znali a měli na něj „české“ reference, jsme pečlivě vybírali hráče na pozici 4. Klint je atleticky vybavený borec zvyklý poctivě bránit, je to bojovník a jeho útočné dovednosti jsou velmi komplexní. Jeho reference jsou pouze kladné a zapadají do naší herní koncepce. Po trenérově rozhovoru s ním jsme se definitivně rozhodli a věříme v jeho hladkou adaptaci na evropský basketbal“, uvedl k příchodu Američana Jakub Důra, sportovní manažer klubu. Děčín má nyní na pozicích podkošových hráčů vedle Carlsona ještě veterána Roberta Landu a dále Jakuba Krakoviče s Pavlem Gruntem. Ex-sova David Žikla je zvyklý hrát rovněž na pozici 4. Podkošová sestava Válečníků vypadá na papíře velice silně, více příležitostí by měl po odchodu obou Houšků dostávat Grunt, který by se chtěl vrátit k číslům, na něž byl zvyklý v sezoně 2016/17 v USK Praha.

 

Foto: University of Northern Iowa

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace