eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga juniorek: Základní část je u konce, prvenství má USK Praha

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Topstory 🕔7.3.2018
Extraliga juniorek: Základní část je u konce, prvenství má USK Praha

Please enter banners and links.

KP Brno se v sobotu na domácím hřišti utkalo s Nuslemi. Domácí hráčky do zápasu vstoupily skvěle a po deseti minutách vedly o dvanáct bodů. Nuslím už se nepodařilo zareagovat a Brno svůj náskok dále navyšovalo. Pražský tým se domácím vyrovnal na doskoku a zapsal pouze o čtyři ztráty více, největším rozdílem ale byla úspěšnost střelby. Nusle proměnily pouze jednadvacet procent střel za dva body, jejich úspěšnost střelby zpoza tříbodového oblouku byla necelých dvacet devět procent. Brno naopak střílelo s úspěšností přes čtyřicet procent. Výborným výkonem se blýskla pivotka Ludmila Dudáčková, která nastřílela dvacet bodů a přidala jedenáct doskoků, čtyři asistence a tři bloky. Hana Hajnová s Barborou Holubovou zapsaly po třinácti bodech.

USK uspěl na půdě Žabin. Pražský tým ovládl úvodní dějství 30:12 a vytvořil si rozhodující náskok, který se do poločasu vyšplhal až na třiatřicet bodů. Žabiny poté sice se soupeřkami odehrály vyrovnaný druhý poločas, to ale na výhře USK nemohlo nic změnit. Hosté byli lepší na doskoku, největší rozdíl ale panoval ve ztrátách, kterých Brno zapsalo kritických jednatřicet. Ani jedna domácí hráčka se nedostala do dvouciferných čísel, devět bodů nastřílela Barbora Tomancová. USK táhla Julie Pospíšilová, která zazářila nevídaným double-double za patnáct bodů a deset získaných míčů. Nejlepší střelkyní zápasu byla se šestnácti body Kristýna Brabencová, kterou od double-double dělil jediný doskok.

Trutnov přehrál domácí Jablonec. Domácí hráčky dokázaly se svými soupeřkami držet krok po prvních dvacet minut, ačkoliv celou dobu mírně ztrácely. Východočešky však utkání zlomily ve třetí části, kterou třemi body v řadě zahájila Štěbetáková. Jablonec odpověděl jedním trestným hodem, poté ale opět skóroval Trutnov. Hostující tým zdvojnásobil své poločasové devítibodové vedení a již nedal šanci domácím vrátit se zpět do zápasu. Ztráty skončily prakticky vyrovnaně, Trutnov byl ale lepší na doskoku a podržela ho padesátiprocentní střelba za dva body. Třináct bodů nastřílely Kristýna Lačná, Dominika Vašáková a Anna Rylichová, čtveřici dvouciferných střelkyň uzavřela deseti body Eliška Štěbetáková. Domácí Hana Krajáková se postarala o patnáct bodů.

Slovanka doma nestačila na Hradec Králové. Domácí hráčky o dva body vyhrály první čtvrtinu, ve druhé se ale více dařilo hradeckým lvicím, které skóre otočily a do šaten si odnášely čtyřbodové vedení. Jako klíčová se ukázala být třetí desetiminutovka, kterou Hradec ovládl 22:12 a výrazněji odskočil. Slovanka se ještě pokusila náskok soupeřek stáhnout, Hradec ale vždy dokázal odpovědět. Lvicím pomohlo padesát bodů z vymezeného území, nastřílely také osmnáct bodů z druhých šancí. Strůjkyní hradeckého vítězství byla pivotka Isnelle Natabou, která zapsala dvacet sedm bodů a dvacet tři doskoků. Osmnácti body ji podpořila Simona Růžková, double-double za dvanáct bodů a stejný počet doskoků získala Simona Fišerová. Slovanku se sedmnácti body táhla Eliška Hálová.

Vítězství si ze Strakonic po jednoznačném průběhu odvezly Pardubice. Hostující Studánka byla lepší na obou koncích palubovky a již po deseti minutách vedla dvouciferným rozdílem. Strakonicím se nedařilo manko snížit, Studánka ho naopak nadále navyšovala. Hostující hráčky ovládly doskok, domácí se dopustili pětatřiceti ztrát. Opora Pardubic Karolína Šotolová zatížila konto soupeřek pětadvaceti body, další čtyři hráčky se dostaly do dvojciferných čísel. Strakonice s patnácti body vedla Barbora Suchanová, jedenácti body ji podpořila Kateřina Votavová.

Těsné vítězství doma uhrála Sparta, která přivítala Ostravu. Právě Ostrava byla po drtivou většinu utkání ve vedení, závěr ale patřil domácím hráčkám. Sparta vstupovala do poslední čtvrtiny s čtyřbodovým mankem, to ale hned po sedmi vteřinách trojkou smazala Simona Sklenářová. O necelou minutu a půl později se za tři body trefila Barbora Jindrová a domácí šli do vedení. Jindrová proměnila i střelu za dva body, hluchý úsek Ostravy prolomila po čtyřech minutách Anna Kubíčková. Po střele Kopecké Ostrava ztrácela jeden bod, tříbodové vedení ale Spartě dvěma trestnými hody vrátila Jindrová. Minutu před koncem to stále bylo o tři body, Sparta ale dokázala v následujícím útoku skórovat, Ostrava naopak úspěšná nebyla. Spartu k vítězství vedla již zmíněná Jindrová, která zatížila konto soupeřek osmadvaceti body, navíc přidala i osm doskoků. Ostravu s třiadvaceti body a jedenácti doskoky vedla Anna Kubíčková.

Sobotní výsledky:

KP Brno – Sokol Nusle 76:51

Žabiny Brno – USK Praha 54:84

Bižuterie Jablonec nad Nisou – Loko Trutnov 50:76

Basket Slovanka – Sokol Nilfisk Hradec Králové 63:83

BK Strakonice – Studánka Pardubice 38:96

BA Sparta Praha – SBŠ Ostrava 70:66

Žabiny si spravily chuť v neděli, když porazily Sokol Nusle. Domácí hráčky nastřílely během první čtvrtiny třicet bodů a dostaly se do dvacetibodového vedení. Svůj náskok navyšovaly po celé utkání a nedaly soupeřkám sebemenší šanci na zvrat. Brno lépe střílelo, ovládlo doskoky a zapsalo méně ztrát. Všech dvanáct hráček dostalo rovnoměrný počet minut a všechny se také zapsaly do střelecké listiny. Kateřina Galíčková byla s devatenácti body nejlepší střelkyní zápasu, sedmnáct bodů zvládla Tereza Pogányová. Nusle se opíraly o pivotku Charlotte Semgady, která zapsala double-double za třináct bodů a devatenáct doskoků. Žabiny skončily na čtvrtém místě a play-off tak začnou doma, Nusle půjdou z desátého místa do play-out.

USK zvládl i závěrečný zápas sezóny a zvítězil na půdě KP Brna. Vítězství hostujícího týmu se ovšem zrodilo až ve druhém poločase. Domácí hráčky sehrály se svými soupeřkami vyrovnanou první půli, když na tabuli po dvaceti minutách svítilo skóre 32:32. Třetí čtvrtinu USK začal čtyřmi body v řadě, na druhé straně však trojkou odpověděla Hana Hajnová. Poté ale přišla devítibodová šňůra hostujících hráček a Brno už se nedokázalo vrátit zpět do zápasu. Největší roli hrály ztráty, kterých Brno zapsalo šestadvacet oproti devíti USK. Na vítězství se bodově nejvýrazněji podílela Veronika Voráčková, která nasázela třicet bodů a přidala osm doskoků, pět asistencí a pět zisků. Nejlepší střelkyní Brna byla s třinácti body Hana Hajnová, po dvanácti bodech nastřílelo duo pivotek ve složení Holubová – Dudáčková. USK ovládl základní část, když prohrál jediný zápas. Pokud uspěje v play-off, MČR se bude konat v Praze. KP Brno skončilo deváté a bude bojovat v play-out.

Trutnov druhý hrací den přehrál domácí Slovanku. Hostující celek od začátku zápasu vedl a ačkoliv se Slovanka dlouhou dobu držela na dostřel, Východočešky jí nedovolily duel otočit v její prospěch. Trutnovu k úspěchu pomohla agresivní hra na útočné polovině, která mu vynesla dvacet osm trestných hodů. Slovanka jich měla k dispozici pouze sedm. Trutnov k úspěchu dovedla dvacetibodovým představením Dominika Vašáková, čtrnáct bodů přidala Anna Rylichová a třináct Štěpánka Ježková. Nejlepší střelkyní Slovanky byla se čtrnácti body Michaela Dvořáková. Trutnov skončil s bilancí třinácti výher a devíti porážek na sedmém místě, Slovanka ukořistila poslední postupové místo do play-off, tedy osmou příčku.

Hradec Králové zvítězil na hřišti Jablonce nad Nisou. Lvice byly favoritem zápasu a svou roli potvrzovaly od samého začátku. Již během první čtvrtiny se dostaly do dvojciferného vedení a udávaly tempo utkání. Hradec měl velmi dobré procento střelby za dva body (59,4%), navíc si řekl o dvaadvacet trestných hodů. Výrazně mu pomohly i body z druhých šancí, když lvice zapsaly dvacet devět útočných doskoků. Hned sedm hráček nastřílelo dvojciferný počet bodů, nejvýrazněji se s osmnácti body prosadila Simona Růžková. Isnelle Natabou opět zapsala double-double, tentokrát za čtrnáct bodů a třináct doskoků. Hned dvě jablonecké hráčky nastřílely deset bodů, a to Hana Krajáková a Petra Janderová. Jablonec se zatím z výhry neradoval a bude bojovat o setrvání v extralize v play-out, Hradec postoupil do play-off z pátého místa.

Druhé těsné vítězství v řadě vybojovala Sparta, která doma porazila Pardubice. Sparta byla během první půle mírně lepší a v poločase vedla o šest bodů. Po změně stran ale Pardubice zabraly, manko smazaly a dostaly se dokonce do vedení. Minutu a půl před koncem třetí části vedla Sparta o dva body, mohutný závěr dal ovšem Studánce tříbodové vedení. Začátek závěrečné desetiminutovky ale patřil Spartě, která si vzala vedení zpět. Studánka dokázala srovnat a ještě minutu před koncem vedla za stavu 62:61. Následně ale dvě šestky proměnila Rosecká, Pardubice neskórovaly a další dva úspěšné trestné hody přidala na straně Sparty Sklenářová. Hostující hráčky nebyly úspěšné ani tentokrát a dvě šestky zvládla proměnit Jindrová. Ani na potřetí nebyl útok Pardubic úspěšný a čtrnáct sekund před koncem navýšila šestkami vedení Sparty Sklenářová. Čtyři vteřiny před sirénou Studánka ještě proměnila trojku, na vítězství to však nestačilo. Spartu k výhře devatenácti body nasměrovala Barbora Jindrová, patnáct jich nastřílela Anna Rosecká. Studánce nestačilo dvacetibodové střelecké představení Pavlíny Tabačkové. Sparta skončila na druhém místě a vyřazovací boje tak zahájí na domácí palubove, Pardubice začnou jako šestý celek tabulky na půdě soupeře.

Základní část zakončila vítězně Ostrava, která porazila Strakonice. Moravský celek vedl po první čtvrtině o deset bodů a svoje vedení navyšoval i po zbytek zápasu. Domácí Strakonice trápil vysoký počet ztrát a nízká úspěšnost střelby, Ostrava naopak dominovala na doskoku a míč ztratila pouze devětkrát. Hned čtyři hráčky hostujícího celku se dostaly do dvouciferných čísel, Anna Kubíčková se blýskla jednadvaceti body a dvanácti doskoky. Jedinou dvojcifernou střelkyní na straně Strakonic byla s dvanácti body Tereza Brušáková. Strakonice si letos během základní části připsaly dvě výhry, čeká je tak play-out. Ostrava je třetí a bude mít výhodu domácího prostředí během prvních dvou zápasů play-off.

Nedělní výsledky:

Žabiny Brno – Sokol Nusle 106:54

KP Brno – USK Praha 53:86

Basket Slovanka – Loko Trutnov 48:77

Bižuterie Jablonec nad Nisou – Sokol Nilfisk Hradec Králové 40:105

BA Sparta Praha – Studánka Pardubice 70:65

BK Strakonice – SBŠ Ostrava 36:9

Dvojice pro play-off: 

1. USK Praha – 8. Basket Slovanka

2. BA Sparta Praha – 7. Loko Trutnov

3. SBŠ Ostrava – 6. Studánka Pardubice

4. Žabiny Brno – 5. Sokol Nilfisk Hradec Králové

Skupina play-out: 

9. KP Brno, 10. Sokol Nusle, 11. BK Strakonice, 12. Bižuterie Jablonec nad Nisou

 

Zdroj foto: Aneta Bachtíková

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace