eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Nymburk rozcupoval Tury a těší se na finále | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Nymburk rozcupoval Tury a těší se na finále

📁 Články, Domácí soutěže, Ostatní domácí soutěže, Topstory 🕔17.2.2018
Nymburk rozcupoval Tury a těší se na finále

Please enter banners and links.

Obhájce pohárové trofeje nenechal absolutně nic náhodě a po kontrolovaném výkonu rozdrtil pořadatelské mužstvo o hrozivých 52 bodů. Mistr dominoval na doskoku 45-29 a donutil své hostitele k 19 ztraceným míčům.

Tuři přitom začali zápas velmi nebojácně a po dvou minutách vedli 9-3 a publikum bylo ve varu. Nymburk je ale Nymburk a šňůrou 15-2 během necelých třech minut zcela otočil utkání, které pak začal kontrolovat. Domácí nedokázali zastavit rychlý protiútok mistra, z něhož dali hosté celkem 56 bodů a šli do zaslouženého vedení 29-20 po první čtvrtině. Postupně vedli hosté už o 18 bodů, avšak Tuři hnáni svými fanoušky se vyšroubovali ke snížení na 11, respektive poločasových 14 bdoů rozdílu. Co se týká obrany, skóre 56-42 bylo ale pro Svitavy alarmující. Třetí desetiminutovka byla pro Svitavy hodně hořkou pilulkou a Nymburk v ní razantně ukázal, kdo je na hřišti dnes večer pánem. V periodě, jíž hosté vyhráli 34-9, navíc vstřelili pět ze svých 15 trojek v zápase. Zápas se logicky pak už jen dohrával. V nymburském dresu o vyrovnanosti kádru svědčí i 8 (!) dvouciferných střelců, za Svitavy se nejvíce dařilo Roseborovi se 13 body, jenž byl také pro změnu jediným hráčem s 10 a více body u Turů.

„V první řadě si musíme uvědomit, že Nymburk teď hraje jeden z nejlepších basketů za poslední roky. Byli jsme si toho vědomi. Trochu mě mrzí, že jsme v prvním poločase dostali několik laciných košů a rozdíl byl 14 bodů. Pořád jsem věřil, že do třetí čtvrtiny můžeme vstoupit dobře, ale dělali jsme školácké chyby na rozehrávce v přechodové fázi. Neříkám, že to byla chyba rozehrávače. Nymburk to trestal jednoduchými dvojtakty. Jejich komfortní náskok mě vedl k tomu, že bych měl vystřídat. Věřím tomu, že proti Nymburku by základní sestava prohrála kolem 20 bodů a ten zápas by vypadal jinak. Nemělo ale cenu to dnes hrotit, když hrajeme zítra ve dvě hodiny o bronz,“ poznamenal k vysoké porážce kouč Svitav Lubomír Růžička.

„Hráči šli do zápasu s ještě větším soustředěním, protože už je to turnaj o titul. Nemyslím si, že první poločas byl pro nás snadný, Svitavy mají opravdu můj respekt, hrají dobře v útoku a sdílejí míč, naším cílem tak bylo narušit plynulost jejich útoků, protože to je jejich identita. Poslední tři zápasy měli zhruba 40% úspěšnost z trojek, kolem 22 asistencí a to něco vypovídá o jejich útoku. My jsme ale v obraně odvedli dobrou práci. A tři trojky Petra Bendy v úvodu druhé půle? Petr může střílet, kdykoli je volný, protože dobře cítí, kdy si střelu má vzít, a kdy naopak ne. Trojky zlepšil a prokazuje to jak v ligových zápasech, tak v Lize mistrů… Ve finále nás čeká těžká práce, Pardubice s námi dokážou hrát, ostatně nedávno nás málem porazily v lize,“ pochvaloval si naopak kormidelník Nymburka Oren Amiel.

 

ČEZ Basketball Nymburk – DEKSTONE Tuři Svitavy 111:59 (29:20, 27:22, 34:9, 21:8)

Body: Bohačík 13, Benda 13, Ray 13 (8 doskoků), Barač 13 (6 doskoků), Pumprla 11, Lawrence 10 (8 asistencí), Davis 10 (6 doskoků), Kříž 10, Beriša 9, M. Peterka 5, Vyoral 2, Hruban 2 – Roseboro 13 (6 doskoků), Kerr 9, Marko 9 (5 asistencí), Slezák 9, Stria 5, Teplý 5, Petway 4, Kotásek 3, Smithson 2
Doskoky: 45 – 29
Trojky: 15/26 – 6/31
TH: 16/19 – 7/14
Asistence: 27 – 13
Ztráty: 12 – 19
Fauly: 17 – 20

 

Foto: Facebook Nymburk

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace