eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga kadetek: Hradecké lvice přehrály Žabiny, Slovanka se stále drží v čele tabulky

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Topstory 🕔15.2.2018
Extraliga kadetek: Hradecké lvice přehrály Žabiny, Slovanka se stále drží v čele tabulky

Please enter banners and links.

V pražském derby se utkala Sparta a USK. Druhý jmenovaný celek měl výhodu domácího prostředí, kterou také využil. USK vedl po první čtvrtině o deset bodů, což se ukázalo být rozhodujícím aspektem utkání. Spartě se nepodařilo během druhé desetiminutovky manko smazat, do zápasu se hostující hráčky vrátily až po změně stran. Osm a půl minut před koncem se Sparta po koši Kristýny Helebrantové přiblížila na rozdíl čtyř bodů, to ale bylo z její strany maximum. Oba týmy měly velmi dobrou úspěšnost střelby za tři body. Hostující tým měl více doskoků, zradily ho ale ztráty. USK k výhře dovedla reprezentační rozehrávačka Kateřina Zeithammerová, která nastřílela dvacet pět bodů (z pole 17/6, trojky 7/4, TH 6/4) a přidala osm doskoků, stejný počet asistencí a tři zisky. Spartu táhla se čtrnácti body Tereza Halátková.

HB Basket doma vyhrál nad Strakonicemi. Pražský tým vedl po první čtvrtině 24:9 a prakticky rozhodl o svém úspěchu. Domácí hráčky těžily z útočných doskoků a zapsaly o čtyři ztráty méně. Strakonice měly nižší úspěšnost střelby, trápily je především trestné hody. Domácí Charlotte Semgady si připsala double-double za dvacet jedna bodů a jedenáct doskoků, Natálie Juhászová ji podpořila sedmnácti body. Jedinou dvojcifernou střelkyní na straně Strakonic byla Adéla Stiborová se třinácti body. Pro HB Basket se jednalo o desátou výhru v této sezóně.

Havířov na domácím hřišti nestačil na Slovanku. Pražský tým odskočil již v první čtvrtině na dvanáctibodový rozdíl a nedovolil soupeřkám zápas zdramatizovat. Slovanka ovládla doskoky, hned čtrnáct bodů nastřílela z druhých šancí. Havířov se dopustil třiadvaceti ztrát a měl nižší úspěšnost střelby, může ho ale těšit vyšší počet střílených trestných hodů. Hráčka Slovanky Eliška Hálová se blýskla ziskem double-double za dvanáct bodů a deset doskoků, nejlepší střelkyní hostí byla se sedmnácti body Petra Malíková. Havířov vedla taktéž se sedmnácti body Eliška Kubíčková.

Trutnov dlouho trápil Žabiny, brněnský tým si ale vítězství přece jen odvezl. Trutnov se musel obejít bez opor Králové a Holubcové, přesto však Žabinám nedal nic zadarmo. Hostující hráčky sice na začátku zápasu odskočily na 16:5, domácí se ale zvedli a nenechali soupeřky náskok navýšit. Ještě do poločasu skóre téměř vyrovnali, Žabiny si do šatny odnášely osmibodové vedení, když vsítily koš společně se sirénou. Žabiny se po změně stran opět pokusily odskočit, ani tentokrát se jim to ale výrazněji nepovedlo. Čtvrtá čtvrtina přinesla veškerou snahu Trutnova manko smazat, Žabiny si ale mírný náskok nakonec udržely až do konce utkání. Markéta Šmahelová s Karolínou Votočkovou nastřílely po dvanácti bodech, Brno táhla s patnácti body Tereza Pogányová.

Hradec Králové přehrál KP Brno. První poločas ale měly navrch hostující hráčky, když po dvaceti minutách vedly o devět bodů. Hradecké lvice skóre otočily až během třetí čtvrtiny. Tři minuty před koncem třetí desetiminutovky srovnala stav dvojbodovým košem Simona Fišerová, stejná hráčka poté poslala lvice do vedení. Brno se na začátku posledního dějství přiblížilo na rozdíl čtyř bodů, blíž už ho ale lvice nepustily. Hradec byl lepší na doskoku a lépe střílel za dva body, navíc si vydobyl více trestných hodů. Výborný výkon podala Simona Fišerová, která svůj tým vedla k vítězství čtyřiadvaceti body, šestnácti doskoky, třemi bloky a třemi asistencemi. Natálie Rálišová nastřílela bodů třináct. Jedinou dvojcifernou střelkyní Brna byla s dvanácti body Hana Hajnová.

Sobotní výsledky:

USK Praha – Sparta Praha 70:58

HB Basket – BK Strakonice 92:43

BK Havířov – Basket Slovanka 56:78

Loko Trutnov – Žabiny Brno 58:66

Sokol Nilfisk Hradec Králové – KP Brno 62:53

Studánka Pardubice – Levhartice Chomutov odloženo

Sparta již druhý den uspěla, když vyhrála nad HB Basket. Dvě čtvrtiny byly vyrovnané, zbývající dvě ale ovládla Sparta a nakonec zvítězila o čtrnáct bodů. Domácí hráčky se ještě pokusily vrátit do zápasu ve čtvrté čtvrtině, když dokázaly udržet Spartu na pěti bodech, ani to ale nestačilo na úplný comeback. Sparta byla lepší na doskoku a měla výborné procento střelby za dva body (63%). Tereza Halátková byla nejlepší střelkyní zápasu s jednadvaceti body. Charlotte Semgady vedla HB Basket s šestnácti body a sedmi doskoky. Sparta se nachází na sedmé příčce, HB Basket je na tom o příčku lépe.

Strakonice zavítaly na palubovku USK. Domácí hráčky byly favoritem, Strakonice s nimi ale dokázaly držet krok během první čtvrtiny, která skončila 14:14. Od druhé desetiminutovky už byl ale lepší domácí tým, který si do poločasu vytvořil dvojciferné vedení, které navyšoval i po změně stran. Jihočešky měly problém na doskoku, když USK doskočil třicet míčů v útoku, trápil je také vyšší počet ztrát. Naopak měly dobrou úspěšnost střelby za tři body, USK proměnil pouze jednu střelu ze třinácti pokusů. V dresu USK nastřílela Tea Samouk devatenáct bodů, čtrnáct si jich připsala Magdalena Bubeníková. Strakonice se opíraly o bodový přísun od Barbory Suchanové, autorky sedmnácti bodů.

Slovanka vyhrála v Pardubicích, domácí Studánka ale proti vedoucímu celku tabulky dlouho bojovala. Pražský tým vedl v poločase o šest bodů, po třiceti minutách to bylo o deset, Pardubice se tak neustále držely na dostřel. Šest minut před koncem se domácí po dvou úspěšných trestných hodech od Pavlíny Tabačkové přiblížily na čtyři body, poté se ale trefila Eliška Hálová a definitivně tím odrazila nápor Studánky. Slovanku podrželo jednadvacet útočných doskoků, domácí tým trápil vysoký počet ztrát. Členka vítězného týmu Andrea Ondroušková nastřílela dvacet bodů a přidala jedenáct doskoků, dvanáct bodů přidala Petra Malíková a trojici dvojciferných střelkyň uzavřela s jedenácti body Barbora Bušková. Pardubická Pavlína Tabačková zazářila osmadvaceti body, když proměnila devět střel z pole a všech deset trestných hodů.

Sokol Hradec Králové vybojoval cenné vítězství nad brněnskými Žabinami. Moravský celek utkání zahájil lépe a rychle se ujal vedení, které bylo v poločase jedenáctibodové. Po změně stran ale lvice zavelely k velkému obratu. Čtvrtinu sice otevřela jednou úspěšnou šestkou brněnská Veronika Štursová, poté ale čtyři body zaznamenala Barbora Nosková a pět bodů vsítila Simona Fišerová. Následně se trefila brněnská Sára Kocourková, Hradec ale opět zaznamenal pět bodů v řadě. Lvice pokračovaly v nátlaku a na konci čtvrtiny byl jejich náskok po trojce Noskové osmibodový. V začátku posledního dějství šesti body v řadě Žabiny vrátila do hry Tereza Pogányová, pět minut před koncem to bylo jen o dva body. Lvice dokázaly skórovat, jejich šestibodový náskok ale dvě a půl minuty před koncem trojkou ztenčila Kateřina Michalová. V následujících dvou minutách nebyl úspěšný ani jeden tým. Až dvacet sekund před klaksonem se trefila Fišerová a lvice vedly o pět. Následoval time-out Brna, po kterém přišel trojkový pokus Máchové. Ten sice v koši neskončil, stejná hráčka si ale střelu doskočila a snížila na rozdíl třech bodů. V následujících vteřinách už se ovšem po faulech Žabin nic nestalo a lvice mohly slavit dva body. Simona Fišerová vedla Hradec s šestnácti body, třináct jich zapsala Natálie Rálišová.

Velmi důležité vítězství si připsal Trutnov, jelikož výhra nad KP Brnem mu zajistila účast v play-off. Brno drželo s domácími hráčkami krok během úvodních deseti minut, ve druhé čtvrtině už se začaly domácí hráčky prosazovat výrazněji. Trutnov si do závěrečné části odnášel patnáctibodové vedení, které už si nenechal vzít, přestože poslední čtvrtinu vyhrálo Brno. Trutnov byl lepší na doskoku a měl k dispozici více střel, jelikož se moravský tým dopustil třiadvaceti ztrát. Nejlepší střelkyní byla s patnácti body Štěpánka Ježková, Markéta Šmahelová zapsala double-double za čtrnáct bodů a jedenáct doskoků. Deset bodů na straně Brna nastřílela Petra Karlíková.

Nedělní výsledky:

HB Basket – BA Sparta 58:72

USK Praha – BK Strakonice 76:44

Studánka Pardubice – Basket Slovanka 54:66

Sokol Nilfisk Hradec Králové – Žabiny Brno 56:53

Loko Trutnov – KP Brno 60:48

BK Havířov – Levhartice Chomutov odloženo

Zdroj foto: Aneta Bachtíková

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace