eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga juniorek: Ostrava přehrála Žabiny, Sparta si upevnila druhou pozici

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Topstory 🕔22.2.2018
Extraliga juniorek: Ostrava přehrála Žabiny, Sparta si upevnila druhou pozici

Please enter banners and links.

Velmi cenné vítězství si připsala Ostrava, která doma porazila Žabiny. Prvních dvacet minut bylo vyrovnaných, domácí hráčky vedly o jediný bod. Jako klíčová se ukázala být třetí čtvrtina, ve které si Ostrava vybudovala devítibodový náskok. Ještě tři minuty před koncem třetí části to bylo nerozhodně 37:37, domácí ale poté bodovou šňůrou odskočili. Brno dělalo co mohlo, ale do zápasu už se mu vrátit nepodařilo. Po trojce Raškové tři a půl minuty před koncem hrací doby vedla Ostrava o dvanáct. Žabiny ještě stačily snížit na osmibodový rozdíl, to bylo ale z jejich strany vše. Brno bylo lepší na doskoku, dopustilo se ale většího množství ztrát. Ostrava se opírala o dobré procento střelby. Anna Kubíčková zapsala double-double za sedmnáct bodů a patnáct doskoků, po jedenácti bodech nastřílely Anežka Kopecká s Natálií Miklíkovou. Žabiny bodově držela Kateřina Galíčková, která k jednadvaceti bodům přidala i sedm doskoků, tři zisky a čtyři asistence.

Na palubovce Hradce uspěla pražská Sparta. Hradecké lvice dokázaly s hostujícími hráčkami držet krok během první čtvrtiny, od druhé desetiminutovky už měla navrch Sparta. Ta vedla v poločase o jedenáct bodů, definitivní zlom pak nastal během třetí části, kterou pražský tým ovládl 26:11. Sparta byla lepší na doskoku, zapsala méně ztrát a střílela s úspěšností přes padesát procent. Přesná byla u zpoza tříbodového oblouku, když proměnila deset střel. Hned polovinu si jich připsala guardka Barbora Jindrová, autorka třiceti čtyř bodů (z pole 15/8, trojky 5/5, TH 4/3). Dvaceti body ji podpořila spoluhráčka Simona Sklenářová. Nejlepší střelkyní lvic byla se čtrnácti body Tereza Pilařová.

Trutnov zvítězil nad hostujícími Strakonicemi. Východočešky měly výborný vstup do zápasu a hned na začátku se ujaly vedení. Hostující hráčky poté dokázaly s domácími odehrát vyrovnanou druhou čtvrtinu, po změně stran už byl ale opět lepší Trutnov. Strakonicím se nedařila střelba, navíc se dopustily jednatřiceti ztrát. Trutnov lépe střílel a byl lepší na doskoku. Nejlepší střelkyní na straně domácích byla s dvaceti body Kristýna Lačná, Anna Rylichová se blýskla osmnácti body, sedmi doskoky, pěti asistencemi a třemi zisky. Ani jedna strakonická hráčka nepřekonala hranici deseti bodů, devět bodů nastřílela Barbora Suchanová.

Pražské derby se odehrálo na půdě USK, kam zavítala Slovanka. Tento zápas nabídl napínavou podívanou po dobu tří čtvrtin, o vítězi se rozhodlo až během závěrečné části. Do té vstupoval USK s jednobodovým náskokem, skóre brzy otevřela křídelnice Julie Pospíšilová. Tu v zápětí napodobila Eliška Žílová s Annou Merhautovou a domácí vedli o sedm. Následně skórovala Slovanka, na druhé straně ale trojku proměnila Pospíšilová. Desetibodové vedení dala USK pět minut před koncem Brabencová a Slovanka už nedokázala odpovědět. Julie Pospíšilová získala double-double za třináct bodů a jedenáct asistencí, Anna Merhautová s Eliškou Žílovou nastřílely po čtrnácti bodech. Slovanku se sedmnácti body táhla Monika Fučíková. USK si upevnil svou vedoucí pozici, Slovanka je na osmém místě.

Nusle bez problémů přehrály Jablonec. Severočeský tým stále čeká na vítězství, na palubovce Nuslí to však měl těžké. Domácí hráčky od začátku diktovaly tempo utkání a nepouštěly Jablonec do žádných větších akcí. Domácí ovládli doskok a přinutili soupeřky k šestadvaceti ztrátám. Hostující hráčky trápila úspěšnost střelby. Nuselská Nikola Studničková zapsala double-double za šestnáct bodů a stejný počet doskoků, Natálie Vyoralová se blýskla devíti asistencemi. Jedinou dvojcifernou střelkyní na straně Jablonce byla s deseti body Veronika Pískačová.

Sobotní výsledky:

SBŠ Ostrava – Žabiny Brno 60:51

Sokol Nilfisk Hradec Králové – BA Sparta Praha 59:98

Loko Trutnov – BK Strakonice 78:38

USK Praha – Basket Slovanka 72:58

Sokol Nusle – Bižuterie Jablonec nad Nisou 81:25

Studánka Pardubice – KP Brno odloženo

Žabiny už na druhý pokus uspěly, když vyhrály v Pardubicích. Vítězství se ovšem nerodilo lehce, moravský tým po většinu zápasu prohrával. O svém úspěchu rozhodl až během poslední čtvrtiny, Studánka závěrečný nápor hostujícího celku nedokázala odvrátit. Pardubice vedly po třiceti minutách o deset bodů, závěrečné dějství navíc otevřela dvěma body Karolína Šotolová. Následovala však dvanáctibodová série Brna, kterou až po pěti minutách utnula trojkou Šotolová. V této chvíli měla Studánka jednobodový náskok, vzápětí se ale prosadila brněnská Barbora Tomancová a Žabiny již vedení nepustily. Žabiny byly lepší na doskoku, a díky přesnější střelbě přečkaly i vyšší počet ztrát. Za vítězstvím Brno táhlo duo pivotek Vitulová – Tomancová, které dohromady obstaralo padesát šest bodů z celkových jednaosmdesáti. První jmenovaná byla nejlepší střelkyní zápasu s jednatřiceti body, Tomancová si připsala double-double za dvacet pět bodů a třináct doskoků. Pardubice táhly sestry Šotolovy.

Sparta zvítězila v Trutnově a upevnila si tak druhou příčku v tabulce. Prvních pět minut bylo vyrovnaných, poté si však pražský tým vybudoval desetibodový náskok, který už si nenechal vzít. Trutnov se do poločasu ještě přiblížil na osm bodů, na začátku třetí části to bylo o šest, Sparta ale následně proměnila dvě trojky a opět odskočila, tentokrát definitivně. Trutnov se soupeřkám vyrovnal na doskoku, dopustil se ale více ztrát a měl nižší úspěšnost střelby. Navíc se musel obejít bez Patočkové, Vašákové a Králové. V dresu domácích se dařilo Anně Rylichové, která nastřádala devatenáct bodů a dvanáct doskoků. Double-double získala i Eliška Štěbetáková (10+11). Sparta se opírala o sedmadvacetibodový přísun od Barbory Jindrové.

Hradec Králové doma porazil Strakonice. Domácí lvice si hned během úvodní čtvrtiny vypracovaly čtrnáctibodový náskok, který navyšovaly do konce zápasu. Strakonice ztrácely na doskoku, trápila je nízká úspěšnost střelby. Domácím hráčkám se naopak střelecky dařilo, zejména pak Simoně Růžkové, která nastřílela čtyřicet osm bodů a blýskla se deseti proměněnými trojkami ze čtrnácti pokusů. Devatenáct bodů a deset doskoků přidala Isnelle Natabou. Strakonice našly jedinou dvojcifernou střelkyni v Anně Ovsjannikové, autorce čtrnácti bodů.

Jednoznačný průběh měl zápas mezi USK a Jabloncem. Vedoucí celek byl jasným favoritem, navíc hrál doma. Pražský tým dominoval od samého začátku a nepustil Jablonec do větších akcí. USK těžil z útočného doskoku, dopustil se pouze pěti ztrát, kdežto Jablonec jich zapsal čtyřicet. Všechny domácí hráčky se zapsaly do střelecké listiny, Sarah Gallasová byla nejlepší střelkyní utkání s osmnácti body, patnáct jich přidala Barbora Vorlová. V dresu Jablonce nikdo nenastřílel více než čtyři body.

Nedělní výsledky:

Studánka Pardubice – Žabiny Brno 73:81

Loko Trutnov – BA Sparta Praha 63:88

Sokol Nilfisk Hradec Králové – BK Strakonice 115:42

USK Praha – Bižuterie Jablonec nad Nisou 102:13

SBŠ Ostrava – KP Brno odloženo

Sokol Nusle – Basket Slovanka odloženo

Zdroj foto: Aneta Bachtíková

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace