eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Malé jubileum velkého hráče | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Malé jubileum velkého hráče

📁 Archiv, Články, Domácí soutěže, Topstory, Uncategorized 🕔4.1.2018
Malé jubileum velkého hráče

Please enter banners and links.

Východočeské derby v 15. kole KNBL bylo výjimečné jednou malou událostí o kterou se zasloužil nejslavnější odchovanec východočeského basketbalu. JIŘÍ WELSCH, odchovanec holického klubu ze kterého přešel rozvíjet svůj talent do Pardubic, v tomto utkání překonal metu 2500 nastřílených bodů.  Jsou hráči, kteří mají na svém kontě daleko víc nastřílených bodů, ale legenda českého basketbalu, byla víc jak 10 sezon v zahraničních klubech, včetně slavné NBA. A letošní návrat do míst ve kterých nakoukl do vrcholového basketbalu možná bude posledním, kdy se bude radovat z úspěchů svého klubu.

Zanedlouho osmatřicetiletý Jiří Welsch začal svoji kariéru v naší nejvyšší soutěži v sezoně 1997/98 a po dvou sezonách v barvách pardubického klubu si zapsal během 46 utkání 546 bodů. Největší počet bodů dal v barvách českého mistra z Nymburka. Po letošním návratu do Pardubic se rázem stal miláčkem fanoušků, kteří mu  to dávají znát při každé příležitosti. Jirka si svoji jubilejní trefu nechal právě na toto derby, které popsal slovy „Myslím, že z naší strany to byl kvalitní výkon. Byli jsme dobře připraveni a to jsme přenesli do naší hry, především v prvním poločase. Náš vstup do třetí čtvrtiny byl ale vlažný, během přestávky jsme ztratili tu rychlost a agresivitu, které jsme měli, ale naštěstí jsme to dokázali otočit a vrátit se a bylo z toho nakonec jednoznačné vítězství a myslím, že i zasloužené.“ Na něm se Jiří Welsch podílel šesti body, Ten nejvýznamnější dal v poslední minutě první čtvrtiny, kdy zvyšoval  na 28:14. Dvojkovou střelou se přehoupl přes hranici 2500 bodů a po derby jich má ve statistikách KNBL už 2505. Ke třetí čtvrtině, ve které Beksa dovolila Turům snížit náskok, Jiří Welsch  říká, že „bylo to naše polevení v koncentraci, agresivitě i tempu. Samozřejmě, hráli jsme proti silnému soupeři, který má svoji kvalitu, nebyl to žádný druholigový tým a nemůžeme očekávat, že ho budeme přehrávat celých 40 minut. Měli tam momenty, kdy to vypadalo, že se vrací do hry, ale o to důležitější byla naše reakce a dokázali jsme je zastavit.“  Jiřího Welsche potěšila nejen tato cenná výhra, ale i transparent, který mu po koši, znamenajícím 2500 bodů, vyvěsili členové pardubického Fan klubu „Jirko! Klobouk dolů, na kontě máš 2500 bodů“. „No, tak ta cifra není až tak zajímavá, ale je samozřejmě hezké, že tady někdo tyhle statistiky tady drží a že to tu někdo sleduje. Děkuji Fan klubu, že se na to připravil a vyvěsil tenhle hezká nápis. Je to příjemný, ale zas tak vážně to neberu, spíš se zaměřuji na týmové úspěchy,“ dodal ještě nedávno český reprezentant. Tak mu přejme, aby svou hrou ještě dál těšil basketbalové fanoušky Beksy jako jeho nerozlučný kamarád Radek Nečas.  

 

Foto: BK JIP Pardubice – Milan Křiček

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace