eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga juniorek: Na programu byly dvojičky | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Extraliga juniorek: Na programu byly dvojičky

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Topstory 🕔14.12.2017
Extraliga juniorek: Na programu byly dvojičky

Please enter banners and links.

Pražská Slovanka se utkala s Jabloncem. Domácí tým byl v roli favorita a svoji roli potvrzoval od začátku zápasu. Domácí hráčky výborně bránily, navíc byly velmi přesné ve střelbě z pole. Proměnily dokonce šest trojek z osmi pokusů, což znamená pětasedmdesát procent střel. Slovanka ovládla i doskok. Andrea Ondroušková nastřílela dvacet devět bodů (z pole 17/9, trojky 4/3, TH 2/2) a přidala čtrnáct doskoků, dvacet čtyři bodů nastřílela Eliška Hálová. Na straně Jablonce se hned o polovinu bodů celého týmu postarala Markéta Šoltysová, která jich zvládla šestnáct (z pole 11/5, trojky 2/1, TH 4/3).

Vedoucí USK zavítal na palubovku Nuslí. Domácí tým po prvních deseti minutách ztrácel jedenáct bodů, druhá čtvrtina mu ale nevyšla a v poločase už USK vedl 42:15. Hosté těžili hlavně z převahy na útočném doskoku, navíc přinutili soupeřky k dvaceti devíti ztrátám. Nusle může těšit převaha, co se trestných hodů týče. USK vedla rozehrávačka Kateřina Zeithammerová, autorka devatenácti bodů, třech doskoků, šesti asistencí a pěti zisků. Nusle se opíraly o duo Barbora Matějčková – Anna Lacinová, které dohromady zvládlo jednatřicet bodů z celkových čtyřiceti šesti.

Trutnov v sobotu v derby porazil na domácí půdě Hradec Králové. Trutnovačky měly velmi dobrý vstup do zápasu a po první čtvrtině vedly 16:8. Tento náskok už si nenechaly vzít, naopak ho dokázaly do poločasu ještě navýšit. Trutnov zapsal méně ztrát a střílel s lepší úspěšností. Hradecké lvice proměnily pouze jednu střelu zpoza tříbodového oblouku, Trutnov navíc střílel o osm trestných hodů více. K vítězství ho vedlo hned kvarteto hráček, které nastřílely dvojciferný počet bodů. Po patnácti bodech nastřílely Tereza Patočková s Markétou Přenosilovou, po dvanácti bodech zapsaly Anna Rylichová s Adélou Vymazalovou. Lvice táhla pivotka Isnelle Natabou, která si připsala double-double za dvacet pět bodů a osmnáct doskoků.

Studánka Pardubice přehrála dvojciferných rozdílem Ostravu. Moravský celek ještě v poločase ztrácel pouze jediný bod, po změně stran ale druhou půli lépe rozehrál domácí tým a vytvořil si jedenáctibodový náskok, který už hostující hráčky ve čtvrté čtvrtině nezvládly smazat. Pardubice dostaly svou agresivní hrou soupeřky do problémů s fauly, což jim vyneslo pětatřicet střílených trestných hodů. Na vítězství měla velký podíl domácí rozehrávačka Karolína Šotolová, která zatížila konto soupeřek dvaceti osmi body (z pole 14/10, TH 10/8), ke kterým připojila dvanáct doskoků. Výborný výkon podala i její spoluhráčka Pavlína Tabačková, která získala double-double za dvacet jedna bodů a třináct doskoků. Ostravu vedla s dvaceti body Adéla Smutná.

V souboji dvou brněnských týmů v prvním zápase lépe obstály domácí Žabiny, ačkoliv to po první desetiminutovce vypadalo, že lepší bude hostující KP Brno. To ovládlo úvodní čtvrtinu poměrem 21:13, poté ale domácí hráčky zlepšily činnosti na obou polovinách hřiště a na soupeřky se dotáhly. Po dvaceti minutách byl tak stav vyrovnaný. Utkání i ve druhém poločase směřovalo do vyrovnané koncovky, když rozdíl mezi oběma týmy byl po třech čtvrtinách pouze šestibodový, tentokrát měly navrch Žabiny. Ty také ve čtvrté části předvedly mohutný finiš, když posledních deset minut vyhrály 26:10 a razantně tak odmítly jakékoliv drama. KP Brno bylo lepší na doskoku, trápily ho ale ztráty, Žabiny také střílely s větší přesností. Nejlepší střelkyní zápasu byla s třiadvaceti body domácí Tereza Vitulová, komplexní výkon převedla Kristýna Navrátilová, která k jedenácti bodům přidala deset doskoků, sedm asistencí a dva bloky. Hostující tým bodově táhly pivotky Holubová s Dudáčkovou, autorky devatenácti, respektive osmnácti bodů.

Sobotní výsledky:

Basket Slovanka – Bižuterie Jablonec nad Nisou 107:32

Sokol Nusle – USK Praha 46:68

Loko Trutnov – Sokol Nilfisk Hradec Králové 76:51

Studánka Pardubice – SBŠ Ostrava 73:59

Žabiny Brno – KP Brno 84:62

BA Sparta Praha – BK Strakonice – odloženo

USK Praha bez problémů zvládl i druhé utkání proti Nuslím, tentokrát si výraznější náskok vytvořil již na začátku zápasu. Domácí hráčky povolily hostujícímu celku vstřelit během první čtvrtiny pouze jeden bod, čímž prakticky rozhodly o svém vítězství, jelikož rozdíl ve skóre byl po úvodní desetiminutovce šestadvacetibodový. USK měl opět převahu na doskoku a dobře střílel, Nusle srážely ztráty a útočné doskoky domácích hráček. Hned jedenácti hráčkám na straně vítězného týmu se podařilo skórovat a tři nastřílely dvojciferný počet bodů, Nusle ve svém celku naopak dvojcifernou střelkyni nenašly. Julie Pospíšilová v dresu USK stihla za osmnáct minut nastřádat třináct bodů, pět doskoků, sedm asistencí a šest zisků.

V neděli se derby mezi Hradec Králové a Trutnovem odehrálo v Hradci a domácí hráčky toho využily. Trutnov se navíc musel obejít bez Anny Rylichové a Terezy Patočkové, které nastoupily k zápasu ŽBL. Druhé utkání bylo o poznání vyrovnanější než to první, Hradec sice mírně vedl, Trutnov se ale neustále držel na dostřel. Poločas skončil o jeden bod lépe pro hradecké lvice, ty také po třech čtvrtinách vedly o šest bodů. Hned v úvodu čtvrté části snížila dvoubodovou střelou Tereza Králová, Hradec ale osmi body v řadě opět odskočil. Hostující hráčky se pětibodovou šňůrou ještě vrátily do zápasu, blíže se ale už nedostaly. Východočeské derby tak letos skončilo poměrem 1:1, Trutnov má ovšem menší výhodu v lepším skóre. Hradec opět táhla Isnelle Natabou, která si i v tomto zápase připsala double-double, tentokrát za patnáct bodů (při bezchybné střelbě 7/7 a TH 1/1) a čtrnáct doskoků. Reprezentantka Gruzie, Natalia Otkhmezuri, nastřílela bodů devatenáct. Trutnov spoléhal na Terezu Královou, která byla s jednadvaceti body nejlepší střelkyní utkání.

Porážku ve dvojičce chtěla soupeřkám oplatit i SBŠ Ostrava. I té hrálo do karet domácí prostředí. Ostrava ovšem duel nezačala nejlépe, když již po první čtvrtině prohrávala 14:28. Domácí tým se ovšem ve druhé desetiminutovce zvedl, povolil soupeřkám vsítit pouze čtyři body a ještě do poločasu manko téměř smazal. Po změně stran se na palubovce odehrávalo drama a boj o každý bod. Ostrava vedla po třiceti minutách o devět bodů, tentokrát to ale byla Studánka, která se dokázala vrátit do zápasu, ačkoliv to bylo na poslední chvíli. Domácí hráčky ještě třicet čtyři vteřin před koncem vedly o sedm bodů, v následujícím útoku ale trojku proměnila Karolína Šotolová. Ostrava následně ztratila míč a Pardubicím se naskytla šance skórovat, které se opět ujala Šotolová a jedenáct sekund před koncem proměnila další trojku. Závěrečná akce Ostravy úspěšná nebyla, Studánka už ale neměla šanci znovu skórovat a nedělní výhra tak připadla Ostravě. Již zmíněná Karolína Šotolová nastřílela šestnáct bodů, devatenáct si jich připsala Pavlína Tabačková a osmnáct Zuzana Šitancová. Na vítězství Ostravy se bodově nejvýrazněji podepsala pivotka Anna Kubíčková, která zatížila konto soupeřek třiadvaceti body.

Druhé utkání mezi městskými rivaly z Brna dopadlo opět lépe pro Žabiny, které vyhrály na půdě KP. Domácí celek po první čtvrtině vedl, ani tentokrát však náskok neudržel a Žabiny šly ještě před koncem první půle do vedení. Domácí tým se ale nevzdal a vedení si vzal zpátky, v závěrečné části byl ale opět lepší hostující celek. Žabiny o svém vítězství definitivně rozhodly ve čtvrté čtvrtině, kterou ovládly 20:8. KP Brno neproměnilo ani jednu trojku, Žabiny měly k dispozici více trestných hodů. Kristýna Navrátilová se s Terezou Vitulovou opět postarala o bodový přísun Žabin, třináct bodů přidala rozehrávačka Karolína Szcotková. Domácí tým opět táhly pivotky, Ludmila Dudáčková zapsala double-double za šestnáct bodů a deset doskoků, Barbora Holubová nastřádala osm bodů a dvanáct doskoků. Tentokrát se k nim připojila i Eva Šmeráková, autorka jedenácti bodů a třinácti doskoků.

Nedělní výsledky:

USK Praha – Sokol Nusle 86:31

Sokol Nilfisk Hradec Králové – Loko Trutnov 75:62

SBŠ Ostrava – Studánka Pardubice 73:72

KP Brno – Žabiny Brno 45:57

BK Strakonice – BA Sparta Praha – odloženo

Bižuterie Jablonec nad Nisou – Basket Slovanka – odloženo

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace