eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Děčín nezaváhal, doma potvrdil postup | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Děčín nezaváhal, doma potvrdil postup

📁 Články, Evropské poháry, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔18.12.2017
Děčín nezaváhal, doma potvrdil postup

Please enter banners and links.

Český vicemistr dal zapomenout na nepovedené ligové utkání s USK Praha a v Helios Alpe Adria Cupu zvítězil nad Komárnem 84-70 a bez ohledu na další výsledky skončí v tabulce skupina B nejhůře druhý.

Vynikající obrana Děčína a nasazení po celých 40 minut zápasu slavily úspěch. Svěřenci trenéra Budínského sice opět nastoupili bez pivotů Krakoviče a Jakuba Houšky, avšak domácí koncentrovanost a dlouhá cesta soupeře na sever Čech hrály pro Válečníky. Ti nutili Slováky k častému zakončování na konci časového limitu, z čehož pramenily těžké střely a vedení po první čtvrtině 16:12. Komárno v té době střílelo z pole s velmi nízkou úspěšností 25 % a pro hosty bylo záhy ještě hůře. Děčín začal hrát v útoku velmi nesobecky a postupné zvyšování náskoku podporovalo jeho ofenzivní lehkost. Šňůrou 18-6, kterou okořenili smečemi Kroutil s Pomikálkem, Válečníci zlomili odpor slovenského soupeře a v poločase svítilo na ukazateli skóre 45-28.

Český vicemistr už po přestávce žádné selhání nepřipustil, hosté se dostali po Bowmanově koši maximálně na 11-bodový odstup na začátku poslední čtvrtiny a Děčín tak před vlastními fandy oslavil postup do další fáze Alpe Adria Cupu. Osm děčínských hráčů vstřelilo alespoň 7 bodů, nejvíce jich dal 13-bodový Lukáš Feštr. V hostujícím dresu nejvíce trápil Válečníky Boban Tomič s 20 body. Děčín doplní jako druhý postupující nejspíš maďarský Körmend, kterému stačí v posledních dvou zápasech alespoň jednou vyhrát, resp. neprohrát v Komárně o více než 11 bodů. Pokud navíc Maďaři nevyhrají oba dva zápasy, vyhraje Děčín svou skupinu B.

„Nejprve chci Děčínským pogratulovat. Dnes byli agresivnější, dobře pohybovali míčem, hráli s energií a především v první půli jsme je nechali dominovat. V prvních dvou čtvrtinách jsme nebyli absolutně schopni hrát, co umíme. Ve druhém poločase jsme se dostali do zápasu, ale je velmi těžké se dostat ze ztráty patnácti bodů. Největší problém máme v obraně a je těžké na tom nějak zapracovat, když hrajeme každé tři dny, ale tam se zlepšit musíme. O útok starost nemám, ale v obraně musíme hrát lépe, jako nám to dnes Děčín ukázal, a to byl také důvod jejich výhry,“ řekl kouč Komárna Miloš Šporar.

„Děkuji za gratulaci. Já jsem velmi rád za výhru a myslím, že jsme si ji dnes zasloužili především díky víceméně čtyřicetiminutovému stálému výkonu. Hlavní důraz bych pak dal obranné polovině, kde jsme byli hned ze startu agresivní a dostali jsme Komárno do několika těžkých situací a zkrátka to fungovalo. Také jsem rád za pohyb míče a mí hráči také dobře četli hru. Jsem rád, že postupujeme do další fáze soutěže, což byl jeden z našich sezónních cílů. Také jsem rád, že jsme potěšili fanoušky po nepříjemné páteční prohře v lize. Dnes dobrý zápas, dobrá výhra a čtyřicet minut energie,“ chválil své svěřence lodivod Děčína Pavel Budínský.

 

BK ARMEX Děčín – MBK Rieker COM-therm Komárno 84:70 (16:12, 29:16, 17:21, 22:21)

Body: Feštr 13, Pomikálek 12 (6 doskoků), Šiška 11 (6 asistencí), Bažant 10, P. Houška 9, Landa 8, Halada 8, Grunt 7, Kroutil 4, Ježek 2 – Tomič 20 (6 doskoků), Bowman 11 (12 doskoků), Jankovič 10
Doskoky: 35 – 39
Trojky: 9/29 – 4/23
TH: 7/11 – 18/22
Asistence: 15 – 7
Ztráty: 8 – 14
Fauly: 22 – 17

 

Foto: bkdecin.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace