eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

V Helsinkách o druhé vítězství | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

V Helsinkách o druhé vítězství

📁 Archiv, Články, Reprezentace, Topstory 🕔27.11.2017
V Helsinkách o druhé vítězství

Please enter banners and links.

Druhé kolo první části kvalifikace o postup na Světový pohár 2019 v Číně zakončí dnes řada zápasů mezi kterými je i utkání Finsko – Česká republika. To začíná v 17.30 a dějištěm je hala Jäähalli v Helsinkách. Oba týmy budou usilovat o druhé vítězství v kvalifikační skupině.

Českou reprezentaci čeká podstatně silnější soupeř než byl v pátek v Pardubicích výběr Islandu. Utkání je specifické v tom, že oba soupeři neměli čas na vyladění formy, protože se do finského hlavního města musely přesunout během soboty a na trénink zbylo minimum času. Obě reprezentace se spolu naposledy utkaly před ME v přípravných zápasech v Praze a ten oficiální vyhráli naši reprezentanti výrazným způsobem 83:62. To však dnes nemusí platit, protože v domácím prostředí budou Finové podstatně silnějším týmem a budou chtít dokázat svým fanouškům, že jejich postup na ME do semifinále nebyl náhodný. Podobně jako náš celek budou postrádat hráče z NBA a Euroligy. Chybět jim budou Markkanen, který hraje v Chicagu, a euroligoví Koponen a Salin. Na druhé straně budou trenéři postrádat Satoranského s Veselým. Oporou finského celku je naturalizovaný americký rozehrávač Jamar Wilson, který byl také v utkání s Bulharskem nejlepším střelcem týmu s 20 body. Pozornost musí naši hráči věnovat i Antti Kanervovi, který to umí „pálit“ za tři a té další američtí Finové Huff a Murphy patří k tahounům finské reprezentace. Hodně bude záležet na začátku zápasu a ten naši hráči nesmí podcenit. „Proti zápasu s Islandem to bude větší rozdíl.Soupeř měl nějaké střelce, ale většina nebyla tak nebezpečná. Tady to bude obráceně a tomu se musíme přizpůsobit. Bude to větší tlak na naše pivoty. Když bude pick and roll, zak nemůžeme zůstat nízko, protože bude následovat střela,“ prognozuje Martin Peterka, který zná  finské prostředí ze zápasů s Nymburkem ve VTB lize. Česká reprezentace nastoupí ve stejném složení jako proti Islandu. Utkání, které budou řídit rozhodčí Glisič (SRB), Vitkauskas (LTU), Zapolski (POL) vysílá přímým přenosem ČT sport od 17.20.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace