eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Nymburk: Třetí vítězství po soustředěném výkonu | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Nymburk: Třetí vítězství po soustředěném výkonu

📁 Články, Evropské poháry, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔15.11.2017
Nymburk: Třetí vítězství po soustředěném výkonu

Please enter banners and links.

Basketbalisté Nymburka získali v letošní Lize Mistrů třetí triumf. S belgickým Oostende sice inkasovali v první čtvrtině hrozivých 28 bodů, pak ale zintenzivnili obranu a po kolektivním výkonu v útoku opanovali duel poměrem 86-72.

Utkaly se dva týmy, které měly doposud stejnou bilanci v základní skupině – a sice 2-3. Podle toho to také na palubovce zprvu vypadalo. Nervozita byla znát, obě mužstva si byla vědoma, že pokud chtějí pomýšlet na postup, další zaváhání si už nemohou dovolit. Paradoxně se více dařilo Belgičanům, kteří vedli 2-8 a ukázali potenciál jak zdálky, tak i z pod koše v podobě Myerse. První divokou periodu ještě přece jen vyhráli hosté 26-28, poté však začali Středočeši chytřeji bránit a to neslo ovoce: „Přitlačili jsme v obraně. Začali plnit, co po nás chtěl Oren při rolování pětek z pick and rollu. Když jejich pivot roloval, dostal ránu, čímž se narušil timing a najednou ubylo přihrávek do dolního postavení (pod koš – pozn.),“ vysvětlil klíčovou změnu pro vývoj zápasu Martin Kříž. Výborný poločas předvedl Boris Barač, k němu se přidali Lawrence s Křížem a český mistr zakončil otočku poločasovým vedením o deset bodů (51-41).

Druhou půli začal trojkou agilní Eugene Lawrence, a ukázal, že je v důležitých chvílích tahounem svého mužstva. Jeho 18 bodů a 5 přihrávek bylo rozhodujících. V polovině třetí čtvrtiny už domácí vedli o 15 bodů a dvouciferný náskok si udrželi až do konce střetnutí. Vojtěch Hruban sice nejprve schytal v první půli ránu od hostujícího pořízka Myerse (oceněný posléze nesportovním faulem), ale i přes krvavý šrám se otřepal a přidal 9 bodů a 8 doskoků. Tento velmi důležitý zápas však rozhodla defenziva, od začátku druhé periody totiž hosté nastříleli za 30 minut pouze 44 bodů. Svěřenci kouče Amiela jsou nyní v tabulce skupiny D na čtvrtém místě.

 

Na závěr se podívejte na nejlepší akce zápasu:

 

ČEZ Basketball Nymburk – Oostende 86:72 (26:28, 25:13, 20:15, 15:16)

Body: Lawrence 18 (5 asistencí), Barač 13, Kříž 12, Benda 11, Hruban 9 (8 doskoků), J. Bohačík 7, M. Peterka 5, Vyoral 5, Ray 4, Pumprla 2 – Mihajlovič 13, Myers 12 (6 doskoků), Djordjevič 10

Doskoky: 36 – 37

Trojky: 7/19 – 5/22

TH: 13/14 – 19/27

Asistence: 17 – 11

Ztráty: 7 – 14

Fauly: 22 – 18

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace