eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Entuziasmus mladíků přinesl USK čtvrtou výhru v sezoně

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔14.11.2017
Entuziasmus mladíků přinesl USK čtvrtou výhru v sezoně

Please enter banners and links.

Skvělý výkon mladičkého Radka Farského v poslední čtvrtině, v níž nastřílel 9 ze svých 12 bodů, vedl spolu s trojkami Madsena a dravostí Sehnala k velkému obratu USK Praha v televizním duelu s Ústím nad Labem.

Utkání, v němž se oba týmy často  střídaly ve vedení, začali lépe domácí Sovy, které působily hladověji po úspěchu a i přes odchod Petersona brzy vedly 7-0. První body Slunety zaznamenal až v polovině páté minuty po drzém průniku Robinson. Pandám se nedařilo ani na jedné polovině palubovky a Křivánek s Rainesem zvýšili už na 12-2 pro USK. Hosty ale nakopla aktivita Robinsona a zejména Šmída, kteří snížili na 12-6 a domácí začali kupit laciné chyby. Ještě do konce úvodní desetiminutovky hosté snížili na 13-11 a za několik desítek sekund druhé čtvrtiny už Sluneta vedla (13-15). Hostům se rozehrál Robinson s Treadwellem a nebýt neproměněných šestek, mohly Pandy v poločase vést víc, než jen 29-34.

Domácí však nachytali Severočechy v nedbalkách i zkraje druhého poločasu, kdy Raines s Medsenem vrátili po šňůře 8-2 vedení Pražanům. Oba zmínění dlouháni se ale dostali do problémů s fauly a trenér Chougaz musel vyrukovat s nižší sestavou. To byla voda na mlýn Pecky, který spolu s neúnavným Robinsonem a Singletarym (který se podobně jako domácí Farský začal prosazovat výlučně po změně stran) znova vrátili Ústí klid (46-50). Hosté si udržovali mírné vedení, ještě na začátku 36. minuty vedli 55-61, ale pak se z dálky dvakrát v rychlém sledu prosadil Madsen a byl tu zápas. Mezitím začal dělat svou rychlostí potíže Severočechům i mladík Radek Farský, jenž byl hnacím motorem stíhací jízdy. Nakonec se jako starý mazák ukázal Ondřej Sehnal, který vystoupil zpoza roušky nenápadnosti a dvěma koš za sebou rozhodl dohrávku. Ústí sice mělo dvakrát šanci dvobodovou ztrátu vymazat, ovšem v obou případech hosté hloupě ztratili míč.

Nejlepším střelcem televizního klání se stal 17-bodový domácí křídelník Jan Křivánek, jehož se 13 zásahy následoval Cadarian Raines. Hostům nepomohlo ani 20 bodů Donalda Robinsona. USK díky tomuto triumfu předstihl v tabulce svého včerejšího soupeře (nyní to mají Pražané 4-3, Ústí 4-4) a ukázal, že na Folimance to díky dobré obraně a nezměrné bojovnosti mladých Sov nebude mít jednoduché ani letos nikdo.

„Bylo to složité utkání, které rozhodlo srdce. Pro nás je to složité období po odchodu Petersona. Je nás hodně zraněných, to ovlivňuje průběhy a možnosti trénovat. O to víc si toho utkání vážíme, že jsme byli schopni vyhrát. Drželi jsme se v obraně, kontrolovali jsme jejich hru a díky tomu získávali sebevědomí do útoku. Tam jsme neměli silnou základní pětku, ale i přesto se nám podařilo zvítězit. Jsem tu pro mladé hráče, abych jim dodal sebevědomí, důvěru a posunul je dál. To se myslím dnes podařilo. Doufám, že budeme pokračovat se stejnou pílí, motivací a přístupem. Jsem pyšný a hrdý, že mohu trénovat tento tým,“ nešetřil slovy chvály na své svěřence trenér USK Praha Chris Chougaz.

USK Praha – Sluneta Ústí nad Labem 70:66 (13:11, 16:23, 17:16, 24:16)

Body: Křivánek 17 (8 doskoků), Raines 13 (6 doskoků), Madsen 12 (6 doskoků), Farský 12, Sehnal 11, Mareš 3 (5 asistencí), Petružela 2 – Robinson 20, Pecka 12, Singletary 11, Treadwell 8, Šmíd 6 (8 doskoků), Šteffel 5, Svejcar 4

Doskoky: 35 – 36

Trojky: 6/22 – 2/13

TH: 16/26 – 14/23

Asistence: 13 – 9

Ztráty: 17 – 14

Fauly: 24 – 26

 

Foto: Facebook USK Praha

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace