eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga kadetek: Trutnov otočil zápas se Spartou, Slovanka porazila Žabiny

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Topstory 🕔10.10.2017
Extraliga kadetek: Trutnov otočil zápas se Spartou, Slovanka porazila Žabiny

Please enter banners and links.

První říjnový víkend rozehrály svou soutěž také kadetky. V letošní sezóně extraligy U17 mohou nastoupit hráčky ročníku 2001 či mladší. Zlaté medaile bude obhajovat BA Sparta Praha, která ve finále MČR zdolala Žabiny. Nováčkem extraligy jsou Levhartice Chomutov, které nahradily Ostravu.

Vítězně začal BK Havířov, který na domácí palubovce porazil HB Basket. Pražský tým sehrál s moravským celkem vyrovnanou první půli, ve třetí čtvrtině však začalo dominovat domácí družstvo. Havířov sice zapsal více ztrát, dominoval ale na doskoku. Anna Pat’orková podala skvělý výkon ve formě dvaceti čtyř bodů a dvaceti doskoků, dvacet dva bodů nastřílela Eliška Kubíčková. Za HB Basket se prosadila Jesika Hibalová, autorka dvaadvaceti bodů.

Mezi favority na medaile patří i pražský USK, která přehrál Pardubice. Východočešský tým sice vyhrál úvodní desetiminutovku, ve druhé části ale dominovali hosté. USK během ní nastřílel třicet jedna bodů a v poločase vedl o patnáct. Domácím hráčkám už se nepodařilo utkání zdramatizovat, dva body tedy získal USK. Ačkoliv oba týmy na tom byly podobně co se týče doskoků a procenta střelby, rozhodujícím faktorem byly ztráty, které skončily ve prospěch vítězného týmu v poměru 9-23. Anna Merhautová byla s dvaceti body nejlepší střelkyní USK, šestnáct jich přidala Sarah Gallasová a čtrnáct Kateřina Zeithammerová. Double-double za jedenáct bodů a stejný počet doskoků v dresu Pardubic zapsala Tereza Novotná.

Obhájkyně titulu z klubu BA Sparta Praha těsným rozdílem přehrály Hradec Králové. Pražský tým vedl v poločase o pět bodů a tento náskok si udržel až do konce zápasu. Sparta se sice dopustila více ztrát, hradecké lvice ale měly horší úspěšnost střelby. Na obou stranách se našly hned čtyři dvojciferné střelkyně. Sparta se opírala o výkon Lucie Sůvové, autorky devatenácti bodů, zatímco Hradec vedla Simona Fišerová, která do statistik zapsala jedenáct bodů (z pole 7/2, trojky 4/1, TH 4/4), sedm doskoků, dvě asistence a šest získaných míčů.

BK Strakonice v domácí hale podlehly Trutnovu. Východočešky o svém vítězství rozhodly již během úvodní čtvrtiny, kterou vyhrály 27:14. Strakonicím se dařila střelba zpoza tříbodového oblouku (54.5%), výrazně ale zaostaly v úspěšnosti za dva body (28.3%, Trutnov 47.1%). Střelecky zazářila strakonická Barbora Suchanová, která nastřílela dvacet devět bodů (z pole 9/7, trojky 3/3, TH 8/6), navíc si připsala i devět doskoků a čtyři asistence. Na druhé straně se dařilo Kristýně Holubcové, která do statistik zapsala double-double za devatenáct bodů a deset doskoků. Šestnáct bodů přidala Markéta Šmahelová, patnáct Tereza Králová.

Nováček soutěže Chomutov nestačil na brněnské Žabiny. Levhartice držely s hostujícím týmem krok během první čtvrtiny, poté se však začalo prosazovat brněnské družstvo a vybudovalo si dvojciferný náskok. Žabiny se opíraly o výbornou střelbu za dva body, nemusí je tak mrzet osm neproměněných trestných hodů. Chomutov ofenzivně drželo trio Zdeňková, Horsáková a Ceralová, které vsítilo sedmatřicet z celkových šedesáti bodů. Brno táhla Tereza Pogányová, která zatížila konto soupeřek devatenácti body.

Nezaváhala ani Slovanka, na domácí půdě zvítězila nad týmem z Králova Pole. Domácí hráčky nepodcenily vstup do zápasu a již po deseti minutách vedly 26:9, v poločase 51:28. Žádné drama se nekonalo ani po změně stran a pražský tým dovedl utkání do vítězného konce. KP Brno trápil vysoký počet ztrát, navíc neproměnil ani jedinou tříbodovou střelu. Slovanka byla lepší na doskoku a vsítila osm trojek. Petra Malíková s Michaelou Dvořákovou nastřílely shodně čtrnáct bodů, Natálie Budilová se blýskla jedenácti body, třinácti doskoky, třemi bloky, pěti asistencemi a třemi zisky. Nejlepší střelkyní na straně hostí byla s deseti body Lenka Slavíková.

Sobotní výsledky:

BK Havířov – HB Basket Praha 79:62

Studánka Pardubice – USK Praha 56:73

BA Sparta – Sokol Nilfisk Hradec Králové 61:56

BK Strakonice – Loko Trutnov 63:88

Levhartice Chomutov – Žabiny Brno 60:71

Basket Slovanka – KP Brno 86:52

Pardubická Studánka už byla napodruhé úspěšná, když těsným rozdílem porazila HB Basket. Po vyrovnané první čtvrtině si Pardubice vytvořily desetibodový náskok, po třetí části vedly o čtrnáct bodů. Hostující hráčky ale nesložily zbraně a výbornou poslední čtvrtinou manko smazaly a utkání zdramatizovaly, přesto se však radoval domácí tým, který vítězství nakonec dokázal uhájit. Pardubice k výhře dovedla Zuzana Šitancová, která nastřílela dvacet bodů (z pole 18/8, trojky 3/1, TH 2/1), navíc přidala čtyři doskoky, tři asistence a čtyři zisky. Za HB Basket bodovala Charlotte Semgady, která byla s čtyřiadvaceti body i nejlepší střelkyní zápasu. Osmnáct doskoků jí také vyneslo double-double.

Chomutov neuspěl ani v neděli, KP Brno vyhrálo na jeho palubovce rozdílem třiadvaceti bodů. Levhartice měly dobrou úspěšnost střelby za tři body a byly lepší na doskoku, trápil je ale vyšší počet ztrát a naopak nízká dvoubodová úspěšnost. KP Brno se opíralo o tři dvojciferné střelkyně, nejvýrazněji se prosadila Romana Veselá, která zapsala dvacet bodů a sedm doskoků. Chomutov se mohl spolehnout pouze na Karolínu Pikalovou, autorku sedmnácti bodů a deseti doskoků. Nováček extraligy tak na svou první výhru stále čeká.

Cenné vítězství si z haly pražské Sparty odvezl Trutnov. Po dvaceti minutách nic nenasvědčovalo tomu, že dva body za vítězství získá hostující tým, jelikož obhájkyně titulu po vydařeném prvním poločase vedly o osmnáct bodů. Po změně stran však Východočešky zlepšily obranu, úspěšně zakončovaly útočné kombinace a proměňovaly trestné hody, což mělo za následek pouze tříbodové vedení na straně Sparty po třetí čtvrtině. Trutnov ve zlepšeném výkonu pokračoval i během poslední části a otočil utkání ve svůj prospěch. Na výhře se bodově podílely čtyři hráčky, které dohromady nastřílely šedesát sedm bodů z celkových sedmasedmdesáti. Tereza Králová zatížila konto soupeřek dvaadvaceti body, v dresu Sparty se prosadila Hana Holegarová (21).

Stoprocentní zůstal po prvním hracím víkendu tým USK Praha, který zvládl zápas v Havířově. Domácí hráčky vyhrály úvodní čtvrtinu, poté měl ale navrch hostující tým. USK lépe střílel a byl lepší na doskoku. Havířovu nepomohl ani heroický výkon Anny Paťorkové, která zapsala triple-double za čtyřicet jedna bodů (z pole 27/17, TH 9/7), sedmnáct doskoků (z toho jedenáct v útoku) a deset získaných faulů. Její užitečnost se vyhoupla až na číslo padesát šest. USK bodově táhlo duo Merhautová – Gallasová, které dohromady nastřílelo přesně polovinu bodů týmu.

Na výhru stále čekají Strakonice, které podlehly hradeckých lvicím. Hostující tým z východu Čech ovládl první část poměrem 23:9 a již nedal domácím hráčkám šanci vrátit se zpět do zápasu. Oba týmy byly aktivní na doskoku, vyrovnané byly i ztráty, lvice měly ale lepší úspěšnost střelby a střílely o dvacet trestných hodů více. Simona Fišerová se podílela na hradeckém vítězství patnácti body a osmi doskoky, dvanáct bodů přidala Michaela Bubeníčková. Na straně Strakonic se do dvojciferných čísel dostaly hned čtyři hráčky, s třinácti body jim vévodila Kateřina Votavová.

Pražská Slovanka na domácí půdě přemohla Žabiny Brno. Domácí hráčky měly výborný vstup do zápasu a již po úvodních deseti minutách vedly rozdílem třinácti bodů. Své vedení postupně navyšovaly a zapsaly tak cenné vítězství. Slovance k úspěchu pomohlo osmnáct útočných doskoků a o deset ztracených míčů méně. Barbora Bušková zatížila konto soupeřek dvaadvaceti body, Eliška Hálová zaznamenala jen o bod méně. Jedinou dvojcifernou střelkyní na straně Brna byla s třinácti body Tereza Pogányová.

Nedělní výsledky:

BK Havířov – USK Praha 73:94

Studánka Pardubice – HB Basket Praha 57:54

BA Sparta – Loko Trutnov 68:77

BK Strakonice – Sokol Nilfisk Hradec Králové 62:82

Levhartice Chomutov – KP Brno 53:76

Basket Slovanka – Žabiny Brno 67:47

Zdroj foto: www.dorkybrno.webnode.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace