eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga kadetek: Sobota přinesla těsná vítězství | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Extraliga kadetek: Sobota přinesla těsná vítězství

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Topstory 🕔31.10.2017
Extraliga kadetek: Sobota přinesla těsná vítězství

Please enter banners and links.

Druhý hrací víkend mají za sebou extraligové kadetky. Sobota se nesla ve znamení těsných výsledků, když hned tři týmy porazily své soupeře rozdílem jediného bodu.

První těsné vítězství se zrodilo na půdě týmu HB Basket, který porazil Žabiny Brno. Hostující celek měl výborný vstup do utkání a po první čtvrtině vedl 28:14. Domácí hráčky se ale nevzdaly a ještě do poločasu manko zredukovaly o více než polovinu. Třetí část opět ovládl brněnský celek a do závěrečné desetiminutovky vstupoval s náskokem deseti bodů. HB Basket měl však drtivý finiš. Během poslední čtvrtiny nasázel jednadvacet bodů, zatímco soupeřkám povolil pouhých deset a strhl tak vítězství na svou stranu. Natálie Juhászová se pod výhru podepsala jedenácti body a deseti doskoky, Charlotte Semgady od zisku double-double dělil jediný pod. Na straně Brna se třinácti body a patnácti doskoky blýskla Adéla Buřtová, jedenácti body ji podpořila Klára Stloukalová.

USK na domácí palubovce přehrál KP Brno. Hostující tým mírně vedl po úvodní čtvrtině, poté však začalo mít navrch domácí družstvo. Pražské hráčky těžily hlavně z převahy na doskoku a lepší úspěšnosti střelby za dva body. Opora domácích Anna Merhautová byla s jednadvaceti body nejlepší střelkyní utkání, Kateřina Zeithammerová přidala bodů čtrnáct, navíc se blýskla šesti doskoky, šesti asistencemi a třemi zisky. Jedinou dvojcifernou střelkyní v dresu Brna byla s deseti body Lenka Slavíková.

Jednoznačný průběh měl zápas mezi hradeckými lvicemi a levharticemi z Chomutova. Hradec vedl od samého začátku a nepřipustil žádné zaváhání. Poločasový rozdíl ve skóre byl více než dvacetibodový a lvice vedení postupně navyšovaly po zbytek utkání. Levhartice byly sice lepší na doskoku, srážely je ale ztráty a nízká úspěšnost střelby. Hradec bodově táhlo trio ve složení Fišerová, Pleskotová a Vítová, chomutovská Natálie Horsáková si připsala double-double za třináct bodů a jedenáct doskoků.

Nejtěsnějším možným rozdílem skončilo i utkání mezi Trutnovem a Slovankou. I tento zápas lépe rozehrálo hostující družstvo, které v poločase vedlo o jedenáct bodů. Po změně stran se však Trutnov rozehrál, zlepšil obranu i útok a na soupeřky se dotáhl. Do závěrečné čtvrtiny se tak šlo za téměř vyrovnaného stavu. V koncovce proměnila Tereza Králová jeden trestný hod a útočná akce Slovanky košem neskončila, Trutnov tak mohl slavit cenné vítězství. Markéta Šmahelová, Kristýna Holubcová a již zmíněná Tereza Králová nastřílely každá po devatenácti bodech. Trutnov se potýkal s vyšším počtem ztrát, Slovanka ale ztrácela na doskoku. Pražský celek vedla s třiadvaceti body Eliška Hálová, osmnáct bodů přidala Petra Malíková.

O jediný pod naopak podlehl Spartě domácí Havířov. Žádný tým během utkání výrazněji nevedl, skóre se přelévalo ze strany na stranu. Oba týmy měly vyrovnaný doskok i počet ztrát, procento střelby se taktéž téměř nelišilo. Sparta si v závěru čtvrté čtvrtiny vytvořila mírný náskok, v koncovce o něj ale přišla a domácí tým zápas zdramatizoval. Z těsného vedení se ale naopak přece jen radovalo hostující družstvo. Sparta se mohla spolehnout hned na čtyři dvojciferné střelkyně, Tereza Halátková útočila na trible-double, když do statistik zapsala patnáct bodů, osm doskoků a devět asistencí. Julia Vydrová si připsala čtrnáct bodů a sedm doskoků, Hana Kolegarová přidala k třinácti bodům i čtyři asistence. Poslední dvojcifernou střelkyní byla s deseti body Lucie Sůvová. Havířovská Anna Pat’orková zatížila konto soupeřek jednadvaceti body, navíc doskočila čtrnáct míčů.

Na vítězství stále čekají Strakonice, v sobotním duelu nestačily na Pardubice. Jihočeský tým držel se Studánkou krok během úvodní čtvrtiny, poté se však začal prosazovat domácí tým. Strakonice byly lepší na doskoku, ztratily ale více míčů. Pardubice měly velmi efektivní útok, proměnily přes polovinu všech střel. Jediné, co je může mrzet, je nízké procento trestných hodů (33.3%). Hned pět pardubických hráček nastřílelo dvanáct bodů a více. Strakonice se mohly spolehnout pouze na rozehrávačku Sáru Vadlejchovou (20 bodů, z pole 10/7, trojky 1/1, TH 4/3, pět zisků).

Sobotní výsledky:

HB Basket Praha – Žabiny Brno 58:57

USK Praha – KP Brno 71:58

Sokol Nilfisk Hradec Králové – Levhartice Chomutov 72:37

Loko Trutnov – Basket Slovanka 69:68

BK Havířov – BA Sparta 64:65

Studánka Pardubice – BK Strakonice 81:54

HB Basket v neděli porazil KP Brno, ačkoliv to dlouho vypadalo, že dva body poputují na Moravu. Tým z Králova Pole měl lepší vstup do zápasu a po první části vedl o šest bodů. Ve druhé čtvrtině se ovšem hostující hráčky rozstřílely a díky sedmadvacetibodové druhé čtvrtině vedly v poločase o dvaadvacet bodů. Domácí tým se ale nevzdal a po změně stran to byl naopak on, kdo velel na útočné polovině. Ještě během třetí desetiminutovky dokázal manko smazat pouze na jednociferný rozdíl a začínalo se takřka od začátku. Domácí hráčky nakonec svůj comeback především díky výborně obraně dovršily ve čtvrté čtvrtině a připsaly si tak druhou výhru v letošní sezóně. Charlotte Semgady zapsala double-double za dvaadvacet bodů a osmnáct doskoků, Brno vedla s třinácti body a deseti doskoky Iva Jedovnická.

Na palubovce pražského USK se setkaly dva kandidáti na medaile, když domácí tým přivítal Žabiny Brno. Od začátku se hrálo vyrovnané utkání, ačkoliv byl po většinu druhé půle ve vedení právě USK. Žabiny ale nenechaly soupeřky výrazněji odskočit a po celých čtyřicet minut držely šanci na výhru. Hostující tým byl lepší na doskoku, srazil ho ale vysoký počet ztrát. Domácí hráčky byly také aktivnější, co se týče nájezdů na koš, vydobyly si o jedenáct trestných hodů více. Brnu na vítězství nestačilo třiadvacet bodů Adély Buřtové, USK se opíralo o oporu Annu Merhautovou, která k osmnácti bodům přidala i osm doskoků, čtyři zisky a dvě asistence.

Dva body získala Slovanka, která byla úspěšná na půdě Hradce Králové. Domácí lvice držely s hostujícím týmem krok po tři čtvrtiny, Slovanka mu ale v závěrečné části povolila pouze devět bodů a sama jich naopak nastřílela dvacet tři. Hradec trápil vysoký počet ztracených míčů, Slovanka si pomohla dvaceti útočnými doskoky. Eliška Hálová byla s jednadvaceti body nejlepší střelkyní utkání, jedenácti body a šestnácti doskoky ji podpořila Barbora Bušková. V dresu Hradce se dvaceti body blýskla Simona Fišerová.

Chomutov stále čeká na premiérové vítězství, tentokrát neuspěl na hřišti Trutnova. Pro Východočešky se naopak jedná o čtvrtou výhru v řadě, což znamená, že jsou stále bez prohry. Levhartice držely s Trutnovem krok během prvního poločasu, ve druhé půli začaly dominovat domácí hráčky. Doskoky i ztráty skončily vyrovnaně, znatelný rozdíl byl však v úspěšnosti střelby. Trutnov proměnil 45% dvojbodových střel, zatímco hostující tým střílel s úspěšností necelých 33%. Trutnovská Tereza Králová zatížila konto soupeřek třiadvaceti body (z pole 11/6, trojky 8/2, TH 6/5), připsala si i osm doskoků. Kristýna Holubcová nastřílela bodů šestnáct, třináct jich přidala Markéta Šmahelová. Na straně soupeřek podala komplexní výkon Lucie Ceralová, která k deseti bodům připojila třináct doskoků a dvě asistence.

Na výhru stále čekají i BK Strakonice, které v neděli nestačily na Havířov. Favorit utkání nepřipustil žádné drama a od začátku šel do vedení. Moravský celek výrazně dominoval na doskoku, navíc donutil soupeřky k pětadvaceti ztrátám. Heroický výkon předvedla Anna Paťorková, která nastřílela čtyřicet šest bodů (z pole 28/18, trojky 1/1, TH 13/7), doskočila dvacet osm míčů (z toho šestnáct v útoku) a připojila také čtyři asistence a šest zisků. Její validita se zastavila až na čísle 70. Dvacet bodů přidala Tereza Kubeňová, sedmnáct Alena Bačová a patnáct Vendula Reichertová. Za Strakonice se prosadila Klára Votavová, která nastřílela sedmnáct bodů.

Cenné dva body uhrála Studánka Pardubice, která na domácím hřišti porazila Spartu. I v tomto utkání o vítězi rozhodla až závěrečná čtvrtina, jelikož průběh tohoto duelu byl prvních třicet minut téměř vyrovnaný. O úspěchu Pardubic rozhodlo procento střelby. Oba týmy vypálily devět tříbodových střel, žádná však nenašla svůj cíl. Domácí hráčky ale střílely lépe za dva body, navíc si vybojovaly dvacet čtyři trestných hodů, zatímco Sparta jich střílela pouze šest. K vítězství Pardubice vedla Pavlína Tabačková, autorka jednadvaceti bodů, třinácti doskoků a pěti zisků, sedmnácti body ji podpořila Zuzana Šitancová. Pražský tým bodově táhlo duo ve složení Halátková – Kolegarová, které se dohromady postaralo o více než polovinu bodů svého týmu.

Nedělní výsledky:

HB Basket Praha – KP Brno 71:56

USK Praha – Žabiny Brno 65:61

Sokol Nilfisk Hradec Králové – Basket Slovanka 59:73

Loko Trutnov – Levhartice Chomutov 74:57

BK Havířov – BK Strakonice 110:54

Studánka Pardubice – BA Sparta 55:46

Zdroj foto: Aneta Bachtíková

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace