eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Beksa v Charleroi o postupovou naději | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Beksa v Charleroi o postupovou naději

📁 Archiv, Články, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔11.10.2017
Beksa v Charleroi o postupovou naději

Please enter banners and links.

Sedmnáctibodová porážka v pardubické Tipsport areně vzala hráčům Beksy vítr z plachet a šanci vybojovat si postup do základní skupiny FIBA Europe Cupu odvála do teoretických rovin. Přesto se pardubičtí hráči nevzdávají a do Belgie neodletěli za nákupem pralinek. Naopak, s vysoce favorizovaným Spirou si to chtějí rozdat „na férovku“ a doufat v nemožné. V utkání, které začíná ve středu ve 20.30, nechtějí předvést hru za závěrečné  čtvrtiny pardubického utkání.

Beksa jde do odvety s mankem 17  bodů a chce-li postoupit musí vyhrát o 18 bodů. Za jistých okolností jí může stačit i přijatelná porážka. Dle regulí FIBA Europe Cupu se totiž do základních skupin dostane nejen všech 10 vítězů druhých kvalifikací, ale i tři z 10 poražených – klíčový přitom bude rozdíl skóre u všech poražených. V Charleroi tedy půjde i o vylepšení celkového skóre. Pardubický pivot Kamil Švrdlík je si toho vědom, když říká „víme o tom, že máme šanci na postup, i když Charleroi v tomto dvojzápase neporazíme. V Belgii to bude o tom, uhrát co nejlepší výsledek. Nevím, o kolik jsme schopni tam vyhrát, ale i jakákoliv výhra nám nakonec může dát šanci jít dál. Musíme být připraveni hrát koncentrovaně celých 40 minut, což se nám právě v prvním zápase nepodařilo. S Belgičany to byl celou dobu vyrovnaný zápas. Myslím si, že když jsme pak v poslední čtvrtině prohrávali o 4 – 6 bodů, že jsme chtěli strašně rychle vyrovnat, několikrát jsme zbytečně zbrkle vystřelili a oni nám to po doskoku vrátili rychlým protiútokem, proto ten rozdíl takhle narostl. Samozřejmě jsme věděli, že se hraje o skóre, ale v té chvíli jsme doma chtěli hrát na vítězství.“  K otázce, zda má Beksa víru, že by mohla v odvetě vyhrát, pardubický dlouhán dodává „Určitě ano. Doma jsme s nimi dlouho hráli vyrovnaně, přitom to nebyl jeden z našich lepších zápasů, pořád můžeme hrát lépe. Musíme udělat všechno pro co nejlepší výsledek a pak už to bude záležet i na výsledcích ostatních zápasů.“ V naději na úspěšný výsledek nemůže BK JIP Pardubice spoléhat jen na střeleckou produktivitu Burnetta či  Martina. Probudit by se měly i další zahraniční akvizice ve které  v Pardubicích vkládají velké naděje. O tom, že Beksa dovede vyhrát i na palubovkách renomovaných evropských soupeřů, potvrdila v minulém ročníku FIBA Europe Cupu a to jí vyneslo na druhé místo v základní skupině.

 

 

Foto: BK JIP Pardubice

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace