eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Kapitánem Welsch se s reprezentací rozloučil porážkou s Chorvaty

📁 Články, Reprezentace, Topstory 🕔8.9.2017
Kapitánem Welsch se s reprezentací rozloučil porážkou s Chorvaty

Please enter banners and links.

Podle očekávání skončil poslední zápas ČR na Eurobasketu. Se spolufavoritem skupiny D – Chorvatskem naši prohráli rozdílem třídy. Tedy alespoň podle ukazatele skóre. K vidění byl ale svižný basket, jenž se i přes vysokou prohru musel nezaujatému divákovi líbit.

Náš tým neodehrál špatný zápas, pokud bychom hodnotili úvodních 30 minut. Závěrečná desetiminutovka v poměru 9-29 kazí dojem. V každém případě Lvi znovu špatně bránili, 107 inkasovaných bodů je opravdu hodně. Kapitánu Welschovi tak poněkud zhořkla reprezentační derniéra. „Drželi jsme hratelný bodový rozdíl. Jenže pak jsme dělali úplně strašné chyby. Dostali jsme nějaké trojky, Chorvati utekli na patnáct bodů a v tu chvíli jsme dali hlavy dolů a dopadlo to, jak to dopadlo. Když se týmu nedařilo, tak se nenašel nikdo, kdo by ho zvedl. Pak ta ztráta, navíc s týmem, jako je Chorvatsko, rychle narůstá,“ poznamenal nejlepší střelec našich Vojtěch Hruban.

Ke konci reprezentační kariéry Jiřího Welsche dodal: „Jura byl hrozně dlouho ikona českého nároďáku. Jeho kapitán a ústřední hráč. Patnáct let byl na hřišti. V posledních dvou letech byl takovým stmelovacím prvkem v kabině. Uvidíme, co přijde po něm. Každopádně by měl od nás všech slyšet velké děkuji za jeho reprezentační kariéru.“ Lvi v každém případě znovu stříleli málo trestných hodů – tentokrát pouze tři. Naproti tomu Chorvaté měli k dispozici 33 šestek a navíc potopili i 13 trojek (často z otevřených pozic). Slušných 10 zásahů z dálky na straně českého týmu už na debaklu nic nezměnilo. Chorvatsko vládlo podle očekávání i na doskoku (47-32), naše bodově nejvíce proháněl Bojan Bogdanovič s 25 body.

„Ano, byl to můj poslední zápas. V reprezentaci určitě. Uvidíme, jestli v kariéře,“ řekl loučící se Jiří Welsch a pokračoval: „Pocit, který teď mám, je smutek a trochu zklamání. Pociťuji ale také vnitřní klid z toho, že jsem pro reprezentaci udělal vše, co jsem ve své kariéře mohl. To je asi ten nejhlavnější pocit, který mě provází při odcházení. Bylo několik důvodů, proč bych tu letos nemusel vůbec být. Jsou ale i důvody, kvůli kterým jsem tu chtěl být. Ten hlavní je, že jsem si v závěru kariéry uvědomil, že dres národního týmu je to nejcennější, co jsem si kdy na sebe oblékl. A že mistrovství Evropy je svátkem basketbalu. A pokud má člověk ten sport rád, neměl by si ho nechat ujít.“

ČR – Chorvatsko 69:107 (17:28, 23:26, 20:24, 9:29)

Body: Auda 19, Hruban 15, Palyza 12, Švrdlík 10, Šiřina 6, M. Peterka 3, Kříž 2, Satoranský 2 (6 asistencí) – Bogdanovič 25, Šarič 18 (10 doskoků), Buva 13 (6 doskoků)

Doskoky: 32 – 47

Trojky: 10/33 – 13/25

TH: 3/3 – 22/33

Asistence: 24 – 25

Ztráty: 13 – 13

Fauly: 24 – 11

 

Foto:

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace