eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Boris Barac nová akvizice Nymburka | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Boris Barac nová akvizice Nymburka

📁 Archiv, Články, Domácí soutěže, Topstory 🕔11.8.2017
Boris Barac nová akvizice Nymburka

Please enter banners and links.

Pětadvacetiletý chorvatský power forward Boris Barac (205 cm) je nejčerstvější posilou úřadujícího mistra ČEZ Basketball Nymburk. Do středočeského týmu přichází z KK Zadar ve kterém působil od roku 2014. Ve více než 60 zápasech Adriatické ligy nastupoval zpravidla v základní pětce a v uplynulé sezoně byl s průměrem 15,6 bodů na zápas sedmým nejproduktivnějším hráčem ligy. V mládežnických kategoriích má za sebou úspěšné působení na ME U16, U18 a U20. Výrazně pak dal o sobě vědět na MS 2011 v Lotyšsku, kde s průměrem 18,7 bodů na zápas byl druhým nejlepším střelcem šampionátu.

„Je kombinací hráče, který může hrát jak uvnitř vymezeného území, tak zvenku. Umí dobře vystřelit z perimetru a zároveň hrát zády ke koši. Hledali jsme hráče, který může hrát styl nahoru dolů a který zapadne do našeho systému rychlé hry. Pevně věříme, že jsme našli takového hráče. Má zkušenosti z těžkých soutěží jako je Jadranská liga, ale nechybí mu ani chuť se zlepšovat. Boris chce ukázat, že může být platným členem našeho týmu a dominovat v Champions League. Je hladový a natěšený na to, že bude hrát v Nymburce,“ poznamenal k jeho angažování asistent trenéra Oren Amiel.

Foto: KK Zadar

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace