eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Španělská ACB nabídla nejvyrovnanější čtvrtfinále za poslední roky

📁 ACB (Španělsko), Články, Topstory 🕔30.5.2017
Španělská ACB nabídla nejvyrovnanější čtvrtfinále za poslední roky

Please enter banners and links.

Ve všech čtyřech sériích musel o postupujícím do semifinále rozhodnout až třetí zápas.

Obnovená premiéra v play off po letech Andoře vůbec nevyšla. Na palubovce obhájce titulu tahali její hráči od začátku do konce za kratší konec a vůbec si nevěděli rady s největší hvězdou domácích Sergiem Llullem. Španělský rozehrávač sice zaznamenal pouze 9 bodů, během necelých 25 minut na palubovce se ale mihl hned 15 asistencemi a postaral se tak o nový rekord play off. Bílý balet vedl v polovině třetí části už 69:48 a do konce zápasu náskok dále navyšoval.

Druhý zápas pod Pyrenejemi vyšel Realu jen napůl. Druhý poločas zcela ovládli domácí a po závěrečné siréně je do šaten vyprovázel nekončící aplaus vyprodané haly. Nápor domácích odstartoval sedmi body jejich lídr Šermadini, pak se blýskl dvěma smečemi Řek Antetokunmpo a zápas zlomily tři trojky v řadě, po nichž vedla Andorra 60:49. V polovině závěrečné části vedli domácí už o šestnáct bodů a o postupujícím do semifinále tak musel rozhodnout až poslední zápas série.

V Madridu hosté odolávali do šesté minuty. Za stavu 11:11 pak ale dali domácí devět bodů v řadě a vytvořili si bezpečný náskok, který osciloval mezi sedmi až třinácti body. Čtyřminutový výpadek na přelomu třetí a závěrečné části stál Real ztrátu vedení a Američan Walker srovnal osm minut před koncem na 71:71. Následně dal ale Sergio Llull sedm bodů v řadě, kapitán Reyes vrátil vzápětí Realu dvouciferné vedení a to k postupu do semifinále stačilo.

Český reprezentant v barvách Andorry David Jelínek odehrál ve třech zápasech dohromady 39 minut a zaznamenal celkem 28 bodů, 5 doskoků a 3 asistence. Nejlepší výkon podal v třetím zápase, kdy byl s 16 body po Gruzínci Šermadinim druhým nejlepším střelcem svého týmu.

Real Madrid – MoraBanc Andorra  107:76
Carroll 16, Randolph 14, Hunter 13 – Šermadini 21, Antetokunmpo 16, Stevič 14
MoraBanc Andorra – Real Madrid  89:77
Šermadini 19, Albicy a Stevič 15, Antetokunmpo 12 – Carroll a Nocioni 15, Llull 12, Dončič 8
Real Madrid – MoraBanc Andorra  95:84
Llull 19, Ayón 15, Dončič 12 – Šermadini 21, Jelínek 16, Stevič 11

Pokračování: 1 2 3 4
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace