eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Sérii s Bostonem odstartoval Washington porážkou | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Sérii s Bostonem odstartoval Washington porážkou

📁 Články, NBA, Topstory 🕔1.5.2017
Sérii s Bostonem odstartoval Washington porážkou

Please enter banners and links.

V úvodním semifinále Východní konference doma zvítězili Celtics 123:111.

Hostující Wizards přitom měli skvostný začátek. Po necelých čtyřech minutách vedli 16:0 a na konci první čtvtiny ještě 36:20, to vše díky vysoké úspěšnosti střelby, resp. útočnému doskakování. Vedle tahounů Walla s Bealem byl nečekaně aktivní Marcin Gortat, který v úvodu zápasu zaznamenal devět bodů. Ve druhé čtvrtině si ovšem oba soupeři role vyměnili a domácí se vrátili zpátky do hry. V závěru první půle se chytili tahouni Isaiah Thomas s Averym Bradleyem, kteří se postarali o posledních třináct bodů Celtics a při odchodu do šaten se náskok Wizards smrskl na 64:59.

Po změně stran se dostavil očekávaný nápor Bostonu a hosté mu dokázali odolávat jen do poloviny třetí části, kdy Kelly Oubre srovnal na 73:73. Pak už začali úřadovat domácí střelci z dálky, resp. dobrá obrana, která hostům během šesti minut povolila jen sedm bodů. Trio Bradley, Crowder a Thomas nastřílelo do konce třetí části 18 z 22 bodů a do závěrečného dějství vstupovali hráči Bostonu s komfortním náskokem 95:80. V úvodu sice Celtcis čtyři minuty nebodovali a náhradník Bogdanovič snížil trojkou v polovině čtvrtiny na 101:98, následně ale domácí během minuty zaznamenali osm bodů a trojky Crowdera a Bradleyho v závěru hostům zlomily vaz.

Tomáš Satoranský naskočil do hry místo Johna Walla na necelou minutu na konci třetí části, do statistik se ovšem ani tentokrát nezapsal.

Zásadní rozdíl mezi oběma soupeři byl v úspěšnosti střelby z dálky. Domácí na úvod semifinálové série zaznamenali 19 trojek – 14 z nich zařídilo zmíněné trio Crowder, Bradley a Thomas – s téměř 50% úspěšností, zatímco hráči Washingtonu jich zaznamenali jen deset.

Nejlepším střelcem vítězů byl s 33 body Isaiah Thomas, 24 bodů přidal Jae Crowder, 18 bodů pak Avery Bradley. V dresu Washingtonu byli tradičně nejlepšími střelci Bradley Beal a John Wall. První zaznamenal 27 bodů, druhý přidal o sedm bodů méně.

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace