eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Postup je úžasný a Vyo je blázen, který nás táhne, říká Jakub Houška

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Rozhovory, Topstory 🕔11.5.2017
Postup je úžasný a Vyo je blázen, který nás táhne, říká Jakub Houška

Please enter banners and links.

Ten večer na Dašické nebyl pro červenobílé barvy nijak veselý. Pardubice právě prohrály páté semifinále s Děčínem 61-69 a celou sérii 1-4 na zápasy (podrobně informujeme na jiném místě). Pro favorita na postup do finále to byla hodně hořká pilulka, nejeden hráč či fanoušek musel nést velmi nelibě pohled na modrobílý rej Válečníků na palubovce i v hledišti. „Skáče celý Děčín, hop, hop, hop!“ – burácelo několik desítek příznivců Severočechů, kteří spolu s hráči oslavovali třetí účast finále NBL za sebou. Zatímco mladší hráči se hlučně veselili dál, kapitán Jakub Houška už o poznání klidněji vykládal něco svému synovi, který tátovi přijel fandit. Populární Kouba nám poté sdělil první dojmy z památné bitvy.

Kubo, gratuluji k vítězství. Jaké to je, postoupit potřetí v řadě do finále s Nymburkem?

Je to úžasné! Je to něco úplně jiného, než ty dvě série, které jsme zažili před tím, protože my jsme do semifinále nevstupovali v roli favorita. Předtím jsme vždycky začínali doma, letos to bylo úplně jiné, všichni favorizovali Pardubice, které měly skvělou základní část. My jsme ale bojovali jako lvi a vyplatilo se nám to. Celá série byla skvělá, k ničemu jsme Beksu nepustili! Smekám před kluky.

Vy jste Pardubice udrželi ve čtyřech z pěti zápasů pod 70 vstřelenými body, takže jednoznačně rozhodla obrana a vyrovnali jste se jim i na doskoku, nebo jste je dokonce i předčili…

Určitě, my jsme si řekli, že jestli chceme hrát s Pardubicemi dobře, tak je musíme ubránit, což se povedlo. Doskok – taky výborný až na výjimky, ale hlavně v zápasech tady na Dašické to bylo skvělé!

Co říkáte na dnešního X-Faktora zápasu Šimona Ježka, který nasbíral 12 bodů, 6 doskoků a 3 přihrávky a jako jediný za vašeho týmu měl střelbu z pole alespoň 50 %?

(smích) Já jsem se s ním rozcvičoval před zápasem a viděl jsem na něm, že má obrovskou chuť odčinit nějaký špatný výkon z minulého zápasu. Sálala z něj velká energie, že do toho půjde po hlavě. Jemu hrozně pomáhá v sebedůvěře, když doskakuje, získává míče a pak se to vyplatilo i v těch střelách, v nichž si věřil. Hrál zkrátka výborně – bránil, doskakoval, bojoval. Když jsem s ním byl na hřišti, věděl jsem, že nic nevypustí a že přesně takhle se má hrát v play off. Úžasné! (úsměv)

A extrémně těžké trojky Tomáše Vyorala, který má na tyhle střely snad patent?

Vyo je blázen… (smích). On to dává, má v tomhle velké štěstí a dokud jej bude mít, tak jej může využívat a on nás může táhnout dál a dál. A já jsem rád, že můžu hrát s takovouto „štěstěnou“.

 

Foto: sport.idnes.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace