eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Jan Veselý si po roce znovu zahraje finále Euroligy | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Jan Veselý si po roce znovu zahraje finále Euroligy

📁 Články, Evropské poháry, Topstory 🕔19.5.2017
Jan Veselý si po roce znovu zahraje finále Euroligy

Please enter banners and links.

Ve druhém semifinále hráči Fenerbahce dokonale využili domácího prostředí a nečekaně hladce přemohli Real Madrid.   

Druhý semifinálový soubj před beznadějně vyprodanou halou v Istanbulu začal o poznání lépe pro domácí Fenerbahce. Hosté se nemohli trefit, proti agresivní a přesné domácí obraně – Mexičana Ayóna si pod košem dvakrát vychutnal Ekpe Udoh – nedokázali nic kloudného vymyslet a jejich prapor držet jen Sergio Llull. Na straně Turků na sebe strhl pozornost Jan Veselý, který rychle nasbíral šest bodů, a jeho dvě smeče dostaly diváky do varu. V polovině druhé čtvrtiny prohrával Real už 26:13 a do tempa se dostal až po strkanici mezi Rudym Fernándezem a domácím Gigim Datomem. Náhradníci Realu šňůrou jedenácti bodů v řadě snížili na 26:24 a čtyři minuty před půlkou domácí kouč Obradovič supěl vzteky. Domácí si jej naštěstí ještě před odchodem do šaten udobřili 18 body, z čehož Bogdan Bogdanovič zařídil sám osm.

Druhý poločas probíhal podobně jako první. Domácí, vědomi si bezpečného náskoku, nikam nespěchali a trpělivě čekali na svou šanci. Zakončovali hlavně z vypracovaných pozic a rozdíl skóre utěšeně narůstal. Real byl stále bezradnější a nebýt Llulle s Američanem Carrollem, který dostal v první půli nepochopitelně málo prostoru, prohrával by na konci třetí části možná více než „jen o patnáct bodů. S blížícím se koncem utkání dosáhl zmar hostů vrcholu, když často zakončovali z první možné pozice bez ohledu na dění na palubovce. Domácí ovšem pilně sbírali odražené míče a v pohodě dokráčeli do finále, kde se v neděli čeká Olympiakos.

Klíčem k vítězství byl výkon domácích dlouhánů, kteří své protějšky předčili v každém směru. Američan Ekpe Udoh zaznamenal 18 bodů, 12 doskoků, 8 asistencí a 2 bloky, Jan Veselý se blýskl 12 body, 3 doskoky a 3 asistencemi. Na druhé straně zcela vyhořel ostřílený Gustavo Ayón, který dal pouhé 2 body. Absence kapitána Reyese a veterána Nocioniho se ukázala velice bolestnou.

Fenerbahce Istanbul – Real Madrid  84:75 (21:13, 23:21, 19:16, 21:25)
Udoh 18, Bogdanovič 14, Kalinič a Veselý 12 – Llull 28, Carroll 21, Randolph 7

Střelba: 29/56 (trojky 7/19) – 24/57 (trojky 11/26)
TH: 19/21 – 16/19
Doskoky: 33 – 21
Asistence: 24  – 14
Ztráty: 16 – 16
Zisky: 8 – 7
Bloky: 3 – 1

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace