eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Děčín vstal z mrtvých, koncovka však patřila Nymburku

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔18.5.2017
Děčín vstal z mrtvých, koncovka však patřila Nymburku

Please enter banners and links.

Mistr si v prvním utkání vytvořil poměrně komfortní náskok 11 bodů pro odvetu, v níž mu doma stačí k titulu i porážka o 10 bodů. Řádil Sant-Roos, jenž měl už o přestávce na svém kontě 22 bodů.

Děčín nezačal finále na zimáku před 3350 diváky vůbec dobře. Po třech minutách prohrával 0-13 a kouč Budínský musel neblahou situaci vyřešit oddechovým časem. Od prvních minut začal Válečníky trápit nymburský křídelník Howard Sant-Roos, jenž měl hned na začátku prsty v osmi hostujících bodech. Pak už se začali prosazovat i domácí – konkrétně Vyoral s Pavlem Houškou, po jehož trojce svítil na tabuli stav 12-19. Nymburk však znovu zabral a díky šňůře 11-23 si hýčkal nejvyšší vedení v zápase. Běžela 14. minuta a řada diváků v hale se začala obávat debaklu. Válečníci však rozhodně nesložili zbraně a trpělivou hrou začali umazávat z manka. V poločase to po bodech hráčů z lavičky (Bažant, Ježek) bylo už o mnoho veselejší, protože Děčín ztrácel pouze sedm bodů (39-46).

Velký part hrál pivot Krakovič, jenž nakonec v utkání zaznamenal 15 bodů a 7 doskoků. V závěru třetí čtvrtiny bylo pro domácí ještě veseleji: Děčínu to sice nešlo z dálky, ale z blízkosti koše už to bylo lepší a koše Krakoviče a Palyzy byly podporovány z čáry trestného hodu. Za zmínku určitě stojí skvělý koš z nájezdu z rukou Lukáše Bažanta, který bude určitě ozdobou Basketparády i TOP akcí play off KNBL. Trápení zpoza oblouku ukončil právě reprezentant Palyza, jenž trojkou snížil na 60-61. Poslední slovo v této desetiminutovce měl ale Broyn Allen, který své trestné hody proměnil. O osudu zápasu tak definitivně rozhodla hluchá děčínská čtyřminutovka, v níž se domácím nepovedlo skórovat a Nymburk šňůrou 11-0 ovládl zápas. Na konečném výsledku 71-82 měl největší podíl hráč utkání Sant-Roos, autor double – doublu za 26 bodů a 10 doskoků. Odveta je v Nymburku na programu 23. května.

 

Řekli po utkání:

„Nejprve bych vyzdvihl skvělou atmosféru zde v Děčíně. Pro někoho je možná překvapením, že ve finále je Děčín místo Pardubic, ale pro mě osobně to žádné překvapení není. Děčín má skvělý tým, dobrého trenéra a více zkušeností s play-off. Dnes to byl velmi těžký zápas. Nám se povedl začátek, velmi dobře jsme stříleli, ale pak jsme neudrželi, což nás trápí při venkovních zápasech, konstantní výkon a Děčín se vrátil do zápasu,“ nešetřil chválou na adresu soupeře trenér vítězů Ronen Ginzburg.

„Gratuluji Nymburku k vítězství a ke hře, našim fanouškům děkuji za podporu. Byla to krásná atmosféra velmi důstojná pro první finálový zápas. Nymburk měl raketový nástup, a za stavu 0:13 jsem si musel vzít první time-out. Svoji extratřídu pak ukázal Sant-Roos, který dal pět trojek z pěti a byl rozdílovým hráčem. Ale musím pochválit všechny své hráče, že i když jsme byli v deficitu o devatenáct bodů vrátili jsme se do zápasu, a v poločase jsme prohrávali o sedm, což nám dalo energii. Moc krásně se pak dívalo, když jsme snížili na jediný bod a dali zápasu zápletku. Jenže pak mě mrzí, že jsme přestali hrát účelně, začali jsme hrát trochu alibisticky, chaoticky. Také se ukázaly naše limity a některé šance z pod koše jsme měli zakončit jinak. Rozdíl jedenácti bodů je přesto přijatelný, i když mě samozřejmě mrzí, že to není méně. Věřím, že dalších čtyřicet minut v Nymburku můžeme bojovat o naši šanci,“ prohlásil domácí trenér Pavel Budínský.

 

BK ARMEX Děčín – ČEZ Basketball Nymburk 71:82 (19:31, 20:15, 21:17, 11:19)

Body: Krakovič 15 (7 doskoků), Vyoral 13 (5 asistencí), P. Houška 11 (9 doskoků), Palyza 10, Ježek 9, Bažant 7, Landa 2, Šiška 2, Pomikálek 2 – Sant-Roos 26 (10 doskoků), Allen 13, Meier 11, Lawrence 8 (6 doskoků a 7 asistencí), Hruban 7, Hall 6, Benda 5 (7 doskoků), Holt 4

Doskoky: 41 – 44

Trojky: 7/20 – 9/30

TH: 14/16 – 17/23

Asistence: 14 – 20

Ztráty: 14 – 9

Fauly: 22 – 20

 

Foto: bkdecin.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace