eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

ZŠ Pardubice – Studánka a ZŠ Žďár na Sázavou vítězí ve Sportovní lize ZŠ

📁 Články, Mládež, Topstory 🕔27.4.2017
ZŠ Pardubice – Studánka a ZŠ Žďár na Sázavou vítězí ve Sportovní lize ZŠ

Please enter banners and links.

Finálová turnaj 3. ročníku Sportovní ligy základních škol o Pohár ministryně školství v basketbalu skončil před televizními kamerami v pardubických halách na Dašické a Dukle.

V soutěži děvčat se do finále probojovaly podle očekávání týmy ZŠ Žďár nad Sázavou a ZŠ a MŠ Kladno. Jejich souboj o prvenství rozhodla koncentrovaná obrana děvčat ze Žďáru, které ubránily obávaný kladenský útok. V kategorii chlapců  bez zaváhání postoupili do finále obhájci loňského prvenství ze ZŠ Pardubice – Studánka a hráči ZŠ Sirotkova Brno. Vzájemný duel o titul rozhodla až závěrečná čtvrtina ve které „domácí“ Studánka za vytrvalého povzbuzování diváků získala mírný náskok a odrazila závěrečný tlak Brňanů. „Atmosféra finálových zápasů byla fantastická. Diváci, kteří přišli do hlediště, s týmy doslova žili a báječně je povzbuzovali. Odměnou jim byl vynikající a vždy až do posledních vteřin dramatický basketbal. Hráči a hráčky byli mimořádně technicky a střelecky vybavení a myslím, že celá soutěž včetně televizního přenosu byla jedinečnou reklamou tohoto sportu. Vítězům gratuluji a organizátorům děkuji za výbornou práci,“  řekl po skončení finálového turnaje Miroslav Jansta, předseda České unie sportu a zároveň předseda České basketbalové federace. Nejúspěšnější týmy získaly vedle pohárů i milý dárek od České basketbalové federace v podobě vstupenek na zahajovací utkání české ženské reprezentace na ME s Ukrajinou 16. června v Hradci Králové, které jim předala reprezentantka Alena Hanušová.

Chlapci – finále: ZŠ Pardubice – Studánka – ZŠ Sirotkova Brno 38:33, o 3. místo: Gymnazium Boh. Hrabala Nymburk – ZŠ Ohradní Praha 35:22. Další pořadí: 5. ZŠ Dr. Horáka Prostějov, 6. ZŠ Čapkova, Klatovy.

Děvčata – finále: ZŠ Žďár nad Sáz. – ZŠ a MŠ Kladno, Vodárenská  19:18, o 3. místo: ZŠ Javorník – ZŠ npor. Eliáše Pardubice III 39:36. Další pořadí: 5. Gymnázium Jar. Vrchlického Klatovy, 6. Gymnázium J. Gutha – Jarkovského Praha.    

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace