eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Tuři slaví historickou sedmičku, Ústí o krok před Ostravou

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔1.4.2017
Tuři slaví historickou sedmičku, Ústí o krok před Ostravou

Please enter banners and links.

Svitavy zlomily odpor houževnaté Nové huti v poslední čtvrtině, Jindřichův Hradec a Ústí nad Labem si připsaly dvě hladké výhry.

Ještě ve třetí minutě třetí čtvrtiny vedla Ostrava ve Svitavách 39-45 a byla na koni. Hosté výtečně stříleli (70 % za dva body) a slušně doskakovali, čímž mohli pomýšlet na nečekaný export dvou bodů z palubovky lídra tabulky skupiny A2. Svitavy však trpělivou hrou zásluhou Slezáka s Roseborem otočily na 52-50 a hosté začali chybovat. Nejprve v trestných hodech, jichž v zápase minuli plných 12 z 28 pokusů. Ostravany zachránila Riewerova trojka, jíž na konci třetí desetiminutovky snižoval na 58-57. O necelé dvě minuty později Mays tříbodovou akcí ještě otočil na 60-61, avšak byla to labutí píseň ostravských basketbalistů.

Od té chvíle vyprodukoval Medveckého tým hrozivých sedm ztrát a Tuři trestali. Šňůrou 14-2 pomohl rozhodnout zápas všudybýlek Slezák, kterému se v zápase s 20 body dařilo nejvíc. Sekundoval mu i Jiří Jelínek spolu s Bretem Roseborem. Dvouciferné vedení už Svitavy nepustily, zvítězily nakonec 86-76 a s 15 výhrami si zajistily postup do play off ze sedmého místa a tím i čtvrtfinálové derby s Pardubicemi. Východočeši přeskákali Novou huť nakonec 34-25 a potopili deset trojek (oproti hostujícím šesti), což byly hlavní faktory jejich úspěchu. Ostrava (jejímž nejlepším střelcem byl 21-bodový kapitán Petr Bohačík) musí ještě o svou účast tvrdě bojovat. Momentálně už situaci nemá ve svých rukou, protože i když by porazila Prostějov, pokud Ústí nad Labem jakkoli vyhraje v Jindřichově Hradci, postoupí právě Severočeši.

Pokračování: 1 2 3
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace