eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

MČR U19: Titul získalo domácí Brno | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

MČR U19: Titul získalo domácí Brno

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Topstory 🕔28.4.2017
MČR U19: Titul získalo domácí Brno

Please enter banners and links.

Týden po Velikonocích se odehrálo MČR juniorek, které hostilo v hale Rosničce SŠMH Brno. Moravský celek jako jediný z celé extraligy nepoznal během základní části a vyřazovacích bojů hořkost porážky a obecně byl považován za největšího kandidáta na vítězství. V semifinále se Žabinám postavila BA Sparta, která skončila po základní části na čtvrtém místě a v play-off přehrála hradecké lvice. Druhou semifinálovou dvojici utvořil pražský USK, který vyzval SBŠ Ostravu. Ta se na mistrovství probojovala přes šesté KP Brno, USK si poradil s Trutnovem.

Sobota: 

V úvodním duelu dne se představily domácí hráčky, proti kterým se postavil tým Sparty. Žabiny byly velmi dobře připravené a nepodcenily vstup do utkání. Po první čtvrtině vedl domácí tým dvojciferným rozdílem a již nedovolil soupeřkám vrátit se zpět do zápasu. Brno své vedení postupně navyšovalo během celého utkání a nakonec zvítězilo třiatřicetibodovým rozdílem. Brno se opíralo hned o tři dvojciferné střelkyně, zatímco na straně Sparty nastřílela více než deset bodů pouze jedna hráčka. Žabiny lépe střílely a ovládly doskok, tudíž je nemusel mrzet ani vyšší počet ztracených míčů. Komplexní výkon předvedla křídelnice Kristýna Brabencová, která v devíti bodům a jedenácti doskokům přidala i po dvou blocích, asistencích a ziscích.

SŠMH Handicap Brno – BA Sparta Praha 74:41

Nejlepší střelkyně: Krumpholcová 13, Neubauerová 12, Tomancová 10 – Rosecká 11.

Ve druhém semifinále se utkaly hráčky USK Praha a SBŠ Ostravy. První půle vyšla lépe pražskému celku, který vedl o deset bodů. Ostrava však po změně stran dokázala manko smazat a začínalo se prakticky od nuly. USK byl v závěru mírně ve vedení, Ostrava ale dvěma trestnými hody a dvoubodovým košem snížila patnáct sekund před koncem na jeden bod. Míč měly v držení hráčky USK a Ostrava okamžitě po vyhození z autu faulovala Andreu Ulrichovou. Ta proměnila oba trestné hody a následoval time-out Ostravy, která měla na zakončení jedenáct sekund. První tříbodový pokus obroučkou neprošel, hráčky v zelených dresech ovšem zabojovaly o útočný doskok a závěrečná trojka z ruky Natálie Miklíkové již v koši skončila. Prodloužení zvládla lépe Ostrava, která USK povolila vsítit pouze čtyři body. Ostravu vedla k vítězství Adéla Smutná, která byla s dvaceti šesti body nejlepší střelkyní zápasu. Její spoluhráčka Anna Kubíčková se blýskla ziskem double-double za osmnáct bodů a deset doskoků. USK se opíral o oporu Michaelu Krejzovou, autorku třiadvaceti bodů a deseti doskoků. Křídelnice Veronika Voráčková zapsala dvanáct bodů a málo vídaných jednadvacet doskoků.

USK Praha – SBŠ Ostrava 65:75

Nejlepší střelkyně: Smutná 26, Kubíčková 18, Kopecká 13 – Krejzová 23, Voráčková 12, Ulrichová 10.

Neděle: 

O bronzové medaile se utkaly dva pražské týmy. Tentokrát to byl USK, kdo předvedl stíhací jízdu. BA Sparta zachytila začátek zápasu a rychle se ujala dvojciferného vedení. Do čtvrté čtvrtiny si nesla náskok jedenácti bodů, USK ale zabojoval a postaral se o comeback, který mu vynesl prodloužení. V nastavených pěti minutách se však oba týmy musely obejít bez svých klíčových opor, které musely s pěti fauly usednout na lavičku. Prodloužení lépe zvládla Sparta, která nakonec zvítězila o tři body a domů si tak odvezla třetí místo. Ačkoliv byl USK lepší na doskoku, Sparta střílela s lepší úspěšností z pole a byla výrazně lepší ve ztrátách (13 – 21). K bronzovým medailím ji famózním výkonem vedla pivotka Julia Reisingerová, která nastřílela třicet devět bodů (z pole 21/13, trojky 6/1, TH 17/10), doskočila šestnáct míčů a přidala čtyři bloky, dva zisky a asistenci. V dresu USK se opět dařilo Michaele Krejzové, autorce pětadvaceti bodů. Veroniku Voráčkovou dělila jediná asistence od zisku triple – double, když do statistik zapsala šestnáct bodů, sedmnáct doskoků a devět asistencí.

BA Sparta Praha – USK Praha 93:89

Nejlepší střelkyně: Reisingerová 39, Jindrová 15 – Krejzová 25, Kučová 19 Voráčková 16, Merhautová 12.

Brněnské Žabiny vyzvaly v boji o titul Ostravu. Domácí hráčky měly opět famózní vstup do zápasu a po úvodních deseti minutách vedly 26:10. Brno v tlaku nepolevilo a do šaten si odnášelo dvacet bodů k dobru. Ostrava ovšem po změně stran zabrala a začala náskok domácího týmu postupně stahovat. Žabiny už ale soupeřkám nedovolily dobře rozehrané utkání otočit a výsledek si pohlídaly. Domácí se opírali hlavně o úspěšnost střelby (53.7%) a byli lepší i na doskoku. Ostrava donutila soupeřky k dvaadvaceti ztrátám, ale trápila se zpoza tříbodového oblouku. Brno mělo ve svém středu hned čtyři dvojciferné střelkyně, s patnácti body jim vévodila pivotka Natálie Stoupalová, která navíc připojila i jedenáct doskoků. Brno prošlo letošním ročníkem bez jediné porážky a ve většině zápasech dominovalo. Zlaté medaile tým získal znovu po třech letech.

SŠMH Handicap Brno – SBŠ Ostrava 72:56

Nejlepší střelkyně: Stoupalová 15, Gašicová 14, Neubauerová 12, Brabencová 11 – Kubíčková 17, Smutná 13.

Nejlepší pětka: Julia Reisingerová (BA Sparta), Michaela Krejzová (USK), Adéla Smutná (SBŠ Ostrava), Natálie Stoupalová (SŠMH Brno), Adéla Neubauerová (SŠMH Brno).

MVP: Michaela Krejzová (USK).

Zdroj foto: www.dorkybrno.webnode.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace